Bodrum Gündem

Bodrumlu Memurlar Bakan Şimşek’i Uyardı

28.11.2014
0
A+
A-

buro_emekciler_sendikasi (11)

Kamu-Sen’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası, Muğla İl Temsilciliği tarafından SGK Binası önünde düzenlenen basın açıklaması yapıldı.
Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
Kamu-Sen’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası, Muğla İl Temsilciliği yaptığı basın açıklamasında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek uyarılarak anlaşmanın kendileri ile olmadığını, sarı sendika olarak nitelendirilen Memur-Sen ile yapıldığı ifade edildi.
buro_emekciler_sendikasi (3) Sildenafil Bodrum SGK Binası önünde çok az sayıda büro çalışanının katılımı ile gerçekleştirilen basın açıklamasında oldukça önemli noktalara dikkat çekilerek bürolarda çalışan memurların talepleri dile getirildi.
Yapılan basın açıklamasında, AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılında 15 milyar dolar seviyelerinde olan dış ticaret açığı 2015 yılında 100 milyar dolara yükseldiğine dikkat çekilerek özetle; “2015 yılı bütçesinde de istihdamı arttıracak yatırımlar, gelir dağılımındaki eşitsizliğin azaltılacağı politikalar yoktur. Bu durum önümüzdeki yıl işsizliği ve yoksulluğu daha da arttıracaktır. Bu yönüyle 2015 yılı bütçesi piyasacı, gerici, cinsiyetçi, otoriter ve sermaye yanlısıdır. Yani Cumhur’dan yana değildir. Kamuda en düşük ücret yoksulluk Rakamı olan 3.876 TL’ye çıkartılmalıdır. Açlık sınırları rakamları vergiden muaf tutulmalı, yoksulluk sınırı en düşük vergi diliminden vergilenmelidir. Ek Ödemeler emekliliğe esas aylıklara dahil edilmelidir. Ücret adaletsizliği giderilerek eşit işe eşit ücret verilmelidir. 2014 yılı için enflasyon farkı verilmelidir. Enflasyon hesaplamaları hükümetten bağımsız kuruluşlarca hesaplanmalı sendikalar bu sürecin içinde olmalıdır. Taşeron çalışma yasaklanmalı, güvencesiz çalışanlar kadroya geçirilmelidir. Tüm Kamu Çalışanlarına yılda 4 Maaş net ücret üzerinden ikramiye verilmelidir. Kadrolaşmaya son verilmeli, görevde yükselme sınavları adil olmalı mülakat uygulaması kaldırılmalıdır. Söz yetki karar çalışanlara üreten biziz yönetende biz olacağız.” denildi.
cheap Generic Viagra Ekonomik, Sosyal ve Siyasal Duruma Vurgu Yapıldı…
Türkiyenin ekonomik, sosyal ve siyasal durumu ile ilgili önemli noktalara vurgu yapılan basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi. “Ülkemizde bugüne kadar yaşanan ve yaşanmakta olan baskılarla sendikalarımızı işlevsizleştirmeye çalışan, gazetecisinden öğrencisine, milletvekilinden belediye başkanına kadar binlerce insanın keyfi tutukluluklarla sindirilmeye çalışıldığı bir ülkenin demokratikleşme mücadelesinin de muhatabı olan genelde Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu özelde Büro Emekçileri Sendikası olarak emekçilerin işçilerin hak ve taleplerine ve ülkenin tüm sorunlarında taraf olduğumuzu buradan ifade ediyoruz. Neoliberal politikalarla Ülkenin dört bir yanını kuşatan siyasi iktidar; yükselen tepkileri nasıl bastırabileceğini, sisteme yeniden nasıl eklemleyebileceğinin derdine düştü. İş te bu yüzden de başkanlık, cumhurbaşkanlığı, anayasa tartışmaları, yargı gücünü, polisin, medyanın yeniden yapılandırılmasını gündeme getirmektedir.”
Bakan Uyarıldı… buy Dapoxetine on line
Büro Emekçileri Sendikası yoksulluğa, yolsuzluğa, Hak Gasplarına, Sürgünlere, Baskılara, İkramiye Gaspına, Hukuksuzluğa, Kadrolaşmaya, Her türlü ayrımcılığa, Ücret Adaletsizliğine, İtibarsızlığa karşı; İnsanca Yaşam Güvenceli iş, Güvenli gelecek için hep birlikte mücadele edileceği kaydedilirken, basın açıklamasında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek uyarılarak şu ifadelere yer verildi; “Pazartesi günü Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2015 yılı Bütçe Kanun Tasarısının sunumu yapıldı. Yaptığı sunumda yine Türkiye’nin ekonomik gerçekliğinin üstünü örtmeye çalışan bütçe rakamları ile güzellemeler yapan Sayın Bakan, sıra kamu emekçilerine gelince 2014 yılı için enflasyon farkının kesinlikle verilmeyeceğini, 2015 yılı için ise Memur Sen’le imzaladıkları Toplu Sözleşmeyi işaret ederek, 6 aylık dilimlerde %3+3 zam yapılacağını açıkladı. Sayın Bakan’ı bir kez daha uyarıyoruz. Biz Anlaşmadık. Yandaş sarı sendikanız Memur Sen anlaştı.”
Basın açıklamasının ardından sessizce dağılan memurlar, işlerinin başına döndüler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.