Bodrum Gündem

Bozulan, Ekşiyen Ürünler Kilo Aldırmaz

12.12.2014
0
A+
A-

Yrd.Doç.Dr.Yavuz Dizdar Kent TV ekranlarından Önemli Uyarılarda Bulundu

Bozulan, Ekşiyen Ürünler Kilo Aldırmaz…

Endüstriyel gıdalarla ilgili uyarılarına Kent TV ekranlarında da devam eden Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar: “Yoğurt, süt, tavuk gibi yiyecekler sayesinde sağlıklı beslendiğimizi zannediyoruz. Ancak o gıdaların doğal olmayanları sağlığımızı mahvediyor.” dedi.

Bodrum gündemini belirleyen Kenti’in Gündemi programında Fatih Bozoğlu’nun konuğu olan Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar Bodrum’a gelenlerin köylülerin ürettiği ürünleri alarak sağlıklı beslenmeleri gerektiğine vurgu yaparak Baclofen without prescription “Eğer Bodrum’da da marketlerden aldıklarınızla beslenecekseniz, Bodrum’a neden geldiniz? Diye sordu.

Tavukların 45 gün gibi bir sürede 3 kiloya ulaşmasının normal bir şey olmadığını ifade eden Dr.Dizdar “Normalde bir tavuk 7-8 ayda yetişir ve yaklaşık 2 -3 kg.ulaşır. 1 yaşındaki bebeğin 600 kilo olduğunu düşünsenize. Bu ne kadar normal değilse bir tavuğunda 45 günde 3 kg. ulaşması da o kadar anormal bir durumdur.” buy Cialis super active online purchase Lamisil online dedi.

Bodrum’a Slow Food Yaveş Gari Toprak Ana Günlerinde 13 okulda yaklaşık 3 bin öğrenciye sağlıklı beslenme konularında seminer vermek üzere gelen Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar, Bodrum’a Slow Food Yaveş Gari Toprak Ana Günlerini organize eden Deniz Kurtsan ve Orhan Dumanlı’ya teşekkür etti. Dr.Dizdar “Bu insanlar çok önemli bir işi gönüllü olarak yapıyorlar. Bodrumlular bu insanlara destek versinler. Onların bu desteği ile çocuklarımız çok daha sağlıklı beslenecekler, bu bilince ulaşacaklar.” dedi.

Vücudun ihtiyaçlarının eksiksiz karşılanması için en iyi kaynaklar taze sebze ve meyveler, işlemden geçmemiş sütten üretilmiş yoğurt, kefir ya da gerçek boza gibi mayalanmış ürünler; bakliyat, hububat ve doğal beslenmiş hayvanın eti olduğunu kaydeden Dr.Dizdar “Bozulabilen, ekşiyebilen ürünler doğaldır ve kilo aldırmaz.” dedi.

Sağlıklı beslenme konusunda oldukça önemli konuları Kent TV izleyicileri ile paylaşan Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar, köylerde doğal üretimin desteklenerek, Bodrum ekonomisine çok büyük bir katkı sağlanabileceğini, yerel idarecilerin ve turizmcilerin köylülerin doğal üretim yapmasını desteklemesinin gelecek kuşaklar için ve sağlıklı bir yaşam için çok önemli olduğunun mesajını verdi.

Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar’ın konuk olduğu Kent’in Gündemi 12 Aralık Cuma günü 16:30’da, 14 Aralık Pazar günü 16:30’da ve 16 Aralık Salı günü 14:30’da tekrar yayınlanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.