Bodrum Gündem

“GERİŞ’TE RES İSTENMİYOR!”

“GERİŞ’TE RES İSTENMİYOR!”
16.12.2014
0
A+
A-

Order Disulfiram online yalıkavak rese karşı (2)

Yalıkavak’ta yapılması planlanan rüzgar santralleri için geriş halkı ayaklandı. Bodrum’da bir grup, ilçeye yapılmak istenen Rüzgar Enerjisi Santrali’ne tepki göstererek, basın açıklaması yaptı.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Yalıkavak Mahallesi Geriş mevkiinde, özel bir firma tarafından, yaklaşık 1 milyon 400 metre karelik alana yapılmak istenen RES’e karşı, bölge halkı tepki gösterdi.

Bölgede yaşamını sürdüren yaklaşık 100 kişi, öğle saatlerinde bölgede toplanarak RES’in Bodrum turizmine zarar vereceğini ve bu santralin başka yere yapılması gerektiğini ifade ettiler. Grup adına bir açıklama yapan Avukat Remzi Kazmaz, bölgeye kurulmaya çalışılan RES’lerle ilgili kamulaştırma planının çıkartıldığını kaydetti. Bakanlığın “acil kamulaştırma” adı altında bir çalışma yaptığını savunan Kazmaz, “Bu çalışma ancak, savaş zamanlarında uygulanır. Acil kamulaştırmayla buradaki insanların mallarına ipotek koyuyorlar ve bunun bedelini kendi bilirkişilerine yaptırıyorlar ve bankaya o parayı yatırıyorlar” dedi.

Vatandaşın tek bir söz hakkının olmadığını öne süren Kazmaz, “Acil kamulaştırma savaş hukukudur. Bakanlar kurulu bu yetkisini enerji piyasasına devretmek kaydıyla beraber burada yaşayan insanların gayrimenkullerini çok ucuz bir şekilde almakta. Bu nedenle bakanlar kurulunun bu işlemine karşı Danıştay’da dava açtık” diye konuştu.

Bununla birlikte imar planlarıyla da oynandığını iddia eden Kazmaz, bölgede bir milyon 400 metre kare alanın kamulaştırıldığını ifade ederek şöyle konuştu:

“Ama nasıl değişiklik, kendileri bir altından kalkamıyorlar. Düşünün tabiat kültür varlıklarını koruma kurulunu aşmak için mücadele ediyorlar. 1. Derecedeki Arkeolojik Sit alanları üzerinde RES’leri kurmaya çalışıyorlar. Doğal SİT alanı üzerinde RES’ler kurulmaya çalışılıyor. RES’lerin hemen arkasında evler var, yaşam alanları var, ikametgahlar var, yıllardan beri bu insanlar burada yaşıyor. Hemde sen kimseye sormadan, kimseye danışmadan, bir toplantı yapmadan ve burada yaşayan insanları insan yerine koymadan kendi başına bir eşkıya gibi gelip kazmayı vurmaya çalışıyorsun.”

Halkın RES’lere karşı olmadığını, RES’in kurulacak alana karşı olduğuna işaret eden Kazmaz, “Biz bu alanda kurulan RES’lere karşıyız. Bu projeye karşıyız. Bu proje insanların yaşam alanlarına tecavüz ediyor, müdahale ediyor” treatment with Dapoxetine ifadesini kullandı.

Bodrum’un turizmle dünyaya açıldığını belirten Kazmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ama bir tane Bodrum’u yasayla beraber ferman hazırladılar, bir katliam fermanı. Buna müsaade etmeyeceğiz. Hem hukuki yönden hemde Bodrum halkıyla, çevre dostlarıyla müsaade etmeyeceğiz. Bu projeyi yetkililer lütfen geri çeksinler. Bu ülkeyi bir onlardan daha çok seviyoruz. O nedenle RES projesinin kurulduğu yer yanlıştır. Son sözümüz şu, sakın ha, halkın iradesine rağmen kazma kurmaya kalkmayın. Sakın ha böyle bir yanlışlık yapmayın. Pılını pırtınızı alın, RES’lerin kurulabileceği çok güzel alanlar var, oralarda kurun bizde sizi alkışlayalım. Geriş halkı Bodrum halkı RES’leri bu alanda istemiyor.” Order Viagra Gold

Bölgede yaşamını sürdüren turizmci Hasan Yokarlı ise Geriş köyünde doğduğunu ve Geriş köyünde yaşadığını anımsattı.

Başka gidecek köyleri olmadığını anlatan Yokarlı, “Bizde bu yaşananları son 15 gün içinde duyduk. Halkımızı bilgilendirdik. Biz buraya santral yapılmasına karşıyız. Biz Rüzgar Enerjisine karşı değiliz. Bu işin Geriş köyünde Bodrum’da yapılmasına karşıyız” dedi.

Yokarlı, RES yapımının Bodrum turizmine aşırı şekilde zarar vereceğine vurgu yaparak yetkililerin kendilerine yardımcı olmasını istedi.

Diğer bölge halkı ise duruma tepki göstererek, RES yapılacak olan alanın SİT alanı olduğunu ve içerisinde tarihi değerlerin de bulunduğunu anlattılar. Grup açıklamanın ardından alkışlı protesto yaparak dağıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.