Bodrum Gündem

BODTO’dan Eğitime ve Tanıtıma Katkı Verenlere Plaket

21.12.2014
0
A+
A-

BODTO ÜYELERİ İÇİN DÜZENLENEN GECEDE HAYIRSEVER İŞ ADAMLARINA VE TANITIMA ÜYELERE PLAKET VERİLDİ…

bodto_yeni_yıl_komite_meclis_üye_ödül_töreni (3)
Bodrum Ticaret Odası (BODTO) tarafından 2005 yılından bu yana yeni yıla az bir zaman kala düzenlenen geleneksel yılbaşı yemeği etkinliklerinden bir yenisi önceki gece gerçekleştirildi.

Bodrum’un marka olmuş önemli mekanlarından birisi olan Kafedaki’de düzenlenen ve BOTDO meclis üyeleri ile eşlerinin yoğun ilgi gösterdiği geceye, BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Yönetim Kurulu Üyeleri, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile eşi Hülya Kocadon ve çok sayıda BODTO üyesi katıldı.
Gecede Kent Habere açıklamalarda bulunan Mahmut Serdar Kocadon, 2005 yılından bu yana her yılbaşı meslek komiteleriyle bir araya geldiklerini vurguladı.

BODTO Meclisi Huzur Hakları Öğrencilere Burs Olarak Veriliyor… order Tadalafil online
Meslek komitesinin 70 kişilik bir aile olduğunu anımsatan Kocadon, “Onun için de yönetim kurulu büyük bir aileyiz. Bu sene temamız 80 tane öğrenciye BODTO burs veriyor” diyerek, şöyle konuştu:
“Burslarda odanın parasıyla değil bizim huzur haklarımız 2006’dan bu yana odamıza bağışlamakla beraber 180 kişi gibi ciddi bir öğrenciye burs veriyoruz. Bodrum’da gönüllü hayırsever iş adamları var öğrencilerimize burs veren. Hem geleneksel yılbaşı yemeğimiz hemde bu hayırsever iş adamlarını onurlandırmak plaket vermek için hazırladığımız bir gece bugün.” dedi.

Geleceğe Yatırım Yapıyoruz… cheap Aciclovir
Geleceğe yatırım yaptıklarına işaret eden Kocadon, konuşmasını şöyle südürdü: “Bu bir geleceğe yatırım. Üç dönemden bu yana burs veriyoruz. Bir dört yıl mezun ettik ikinci dört yıl mezun ettik. Bu üçüncü dört yılın birinci yılı. Bu bizim için çok güzel bir duygu. Genelde de turizmle ilgili okullara burs vermeye gayret ediyoruz. Bunda da başarılı olmaya çalışıyoruz. İnşallah okullarını bitirirler Bodrum turizmine katkısı olur bu arkadaşlarımızın”

Umut Her Zaman Var…

Basında çıkan bazı haberlere değinen Kocadon, 2015 yılıyla ilgili umutsuz konuşulduğunu, ancak bunun Bodrum’da böyle olmayacağını ifade ederek, şunları kaydetti: “Bodrum’da hiç umutsuzluk diye bir şey yok. Bodrum hep mutluluk ve umut olarak algılamamız lazım. Eğer umutsuzluk mutsuzluk olursa turizm olmaz, para kazanamayız. Onun için bizim için her sene yeni bir umut yeni bir kazanç yılı. Bu sene büyük bankaların genel müdürleri genel müdür yardımcıları geldi. Son bir ayda dört bankanın genel müdür yardımcıları geldi. Üç tanesi 2015’ten mutluydu bir tanesi de şüpheliydi ama demek ki 2015 yılı basında her ne kadar da umutsuz gibi gözüküyorsa da Bodrum için umut olacak gibi görünüyor. Büyük bankaların üst yönetimi böyle söylüyor inşallah onların dedikleri olur” Furosemide online

Gecede daha sonra meslek komitesi üyelerine ödülleri verildi. Ödül töreni öncesinde konuşan BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, 2014 yılında aralarından ayrılan kişileri anarak, şunları söyledi: “Değerli dostlarımızı bir kez daha saygıyla anmak istiyorum. İnşallah 2015 yılında bu değerli isimleri kaybetmeyiz en azından bizlerle birlikte olurlar. Ben eğitim konusunda Bodrum’a ve odamıza destekte bulunan değerli dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Hepinizin 2015 yılını canı gönülden kutluyorum.”

Kocadon: Biz Koltuklardan Medet Ummuyoruz…

Geceye eşi Hülya Kocadon ile birlikte davetli olarak katılan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’da bir konuşma yaptı. Kocadon, Bodrumlu tüccarlarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını anlatarak “Şöyle bir baktığımda hep birbirimizi tanıyan simalarız. Kendimi burada çok rahat hissettim. Her ne kadar benim ismim de Kocadon olsa da birimiz Bodrum Belediye Başkanı birisi BODTO başkanı. Ama sonuçta kardeşiz. Bu birlik beraberlikler bütün topluma yansıyabiliyor. Bütün sivil toplum örgütleriyle iş birliği içinde olabiliyoruz. Bu da Bodrum tanıtımında çok büyük artılar kazandırıyor. Bizim şöyle bir güzelliğimiz var.  Biz koltuklardan medet ummuyoruz. Ondan bir gün almıyoruz. Ondan bir beklentimiz yok. Tek beklentimiz güzel Bodrumu bizden sonra bizim yaşadığımız bu güzellikleri bizim torunlarımıza da devredebilmek. Bodrum için gece gündüz çalışıyoruz. Özellikle ben perdenin ön yüzündeyim perdenin arka tarafında Bodrum tüccarları var, onların yapmış olduğu çalışmalar onların yapmış olduğu yatırımlar var. Onların vergi dairesine ödediği vergiler var bu vergilerden Bodrum Belediyesine aktarılan kısımlar var. İşte onun bu akşam sizlerle olmaktan son derece keyifli ve mutluyum. Bende 2014 yılı artık geride kalıyor, 2015 yılında 2014 yılında yaşadığımız hırslarımızın mantığımızın önüne geçmeyen hoşgörümüzün çok yüksek olduğu ve özellikle sevginin, hoşgörünün önümüzde olduğu sağlıklı bir 2015 yılı diliyorum” dedi.

Gecede bazı üyelere de plaket verildi. BODTO’nun tanıtımına her zaman destek veren üyesi ödülünü alan Gazeteci Fatih Bozoğlu da, duygularını şu sözlerle aktardı: “Bu plaket benim için çok önemli çok değerli. Ben rahmetli Nezih Demirkent’in kurduğu Dünya Gazetesinde uzun dönem çalıştım. Demirkent, Türkiye’nin en büyük ekonomi gazetesi olan Dünya gazetesinin sahibiydi. Bende orada yetiştim. Ticaret odasında da ekonomi ile ilgili haberleri yapmaktan hep zevk aldım. Hala da ekonomi ve politika haberleri yapabiliyorum. Örneğin magazin haberi yapamıyorum, bu da benim eksikliğim olsun. Sağlık Vakfı’nın bu şövalyelerin yetiştirdiği engelli çocuklarının ürettiği plaketi almak benim için çok önemli” dedi.

Ayrıca gecede BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon tarafından meclis üyesi Mahmut Özgür Yağcı’ya ilginç bir plaket taktim edildi. Kocadon tarafından sahneye davet edilen Yağcı’ya, “BODTO’nun kral dairesinde konaklayan ilk meclis üyesi” plaketi verildi. Kocadon, plaket hakkında şunları söyledi: “Oda kurulalı yaklaşık 37 yıl oldu. Bu yıl içinde Ankara, İstanbul, İzmir ve Türkiye’nin birçok yerine resmi olarak toplantılara gittik geldik. Odalar birliği bizi ağırladı. Hep kaldığımız yerler iyi otellerdi. Ama şimdiye kadar BODTO’DA görev yapan meclis üyelerinin hiç birisi kral dairesinde kalmadı. İki hafta önce Ankara’da bir toplantı vardı ve özgür kardeşimiz gitti ve kral dairesinde kaldı. Bizde BODTO Meclisinde görev yapıp da kral dairesinde kalan ilk arkadaşımıza plaketini veriyorum”

BODTO Meclis üyesi Mahmut Özgür Yağcı ise ödülü aldığı için şaşırdığını ifade ederek; “Bu ödülü gerçekten beklemiyordum. Çok teşekkür ediyorum bu ödülü bana layık gördüğünüz için. Gerçekten tesadüfi bir durumdu. Biraz sona kalmadan kaynaklı oldu ama birazda isim karışıklığı var. Benim göbek adım da Mahmut başkanımla karıştırdılar herhalde” dedi.
Gece Kafedaki’nin mükemmel ambiansında ve canlı müzik eşliğinde geç saatlere kadar devam etti. BODTO üyelerinin gecede oldukça keyifli oldukları gözlendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.