Bodrum Gündem

TURSAB Bodrum BYK, Güzergahta İbreyi Değiştiriyor…

22.12.2014
0
A+
A-

SLIDE Order Tadalafil

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bodrum Bölge Yürütme Kurulu,Yatağan’da bulunan Stratonikeia Antik Kenti, Lagina Kutsal Alanı, Osman Hamdi Bey Konağı, Katrancı ve Bozüyük Mahallerine günü birlik inceleme gezisi düzenledi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 22/12/2014

Sabah saatlerinde başlayan geziye TURSAB Bodrum BYK Başkanı Sevinç Gökbel, İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, Bodrum Otelciler Derneği ( BODER) Başkanı Halil Özyurt, BOTAV Genel Sekreteri Cemil Bayraktar, Bodrum Belediye meclis üyesi Dursun Göktepe, Bodrum Rehberler Derneği Başkanı Neşe Gökbel’in yanı sıra TURSAB ve BODER üyeleri katıldı. İncelemelerde bulunan Bodrum heyetine Stratonikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt ve Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz eşlik etti.

Gökbel “Yatağan’ı Bodrum Tanıtım Destinasyonunun İçine Almak İstiyoruz”… buy Plan B

TURSAB Bodrum BYK Başkanı Sevinç Gökbel, Yatağan’a düzenledikleri gezi ile ilgili olarak TÜRSAB Bodrum olarak bundan sonra yakın çevreyi daha ön plana çıkarmayı kararlaştırdıklarını belirttiği konuşmasına şöyle devam etti “Çevremizin her türlü kültürel, tarihi, antik ve doğal bütün değerlerini üyelerimize tanıtmak, tanıtmak ve gelen konuklarımıza da göstermek amaçlı inceleme gezileri düzenliyoruz. Yatağan’a da düzenlediğimiz gezimizin amacı budur. Seyahat acentelerimiz birinci hedefte. Ama baktık ki sadece acentelerimiz değil, Bodrum’daki turizm sektörleri temsilcileri de yakın çevreyi bilirsek tanırsak Bodrum için, bölgemiz ve ülkemiz için daha doğru çalışmalar yapabiliriz, geleceğe daha iyi hazırlanırız düşüncesindeyiz. O nedenle bugün 50-55 kişilik bir gurup içindeyiz. Otelcilerimiz, rehberlerimiz ve değişik sektörden Bodrumlu temsilcilerimiz var. Hep birlikte bölgemizi tanıma amaçlı bir gezi bu. Bugüne kadar Bodrum’a gelen misafirleri Denizli – Pamukkale konseptli turlara götürüyorduk ve bunlar da konaklamalı oluyordu. Yatağan gibi günübirlik yerlere yapacağımız bu gezilerle Bodrum’a gelen turistin Bodrum ekonomisine daha fazla katkı vermesini de sağlamış oluruz. Ayrıca Bodrum’daki turistler birkaç yıl üst üste geldikleri için onlara bize çok yakın olan yeni yerler de tanıtma şansımız olacak. Ülkemiz için önemli çok önemli Pamukkale, Afrodisias , Efes var. Bunlar artık iyice tanınmış bölgeler. Bodrum’da konaklayan turistlere hep bölgelerde gezdirmeler yapıyoruz. Bundan sonra ibreyi değiştirmek istiyoruz. Bodrum’a birkaç gelen konuklarımıza yeni destinasyonlar sunmamız lazım. Bir Efes kadar önemli olan bulunan Stratonikeia Antik Kentini gördük. Şu anda Lagina’dayız ve dünyadaki en önemli kült merkezlerinden birisi. Anadolu’daki her bir yer diğerinden daha az önemli değil. Biz kendi bölgemizi iyi tanıyalım, değerlerini ortaya çıkaralım ve konuklarımız ada gösterelim. Yeni yeni güzergahlar sunalım amacındayız.”

Muğla’da Turizm Tek Ayak Üstünde Durmamalı…

İncelemelerde bulunan Bodrum heyetine eşlik eden Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz TURSAB Bodrum BYK’nın Yatağan’a düzenlemiş olduğu inceleme gezisinden son derece memnun olduklarını ifade etti Tarcan Oğuz “Tanıtım Muğla’mız için çok önemli. Muğla denilince akıllara deniz kum ve güneş geliyor ama Muğla’mız bu değil. Muğla’nın tarihi güzellikleri ön plana çıkmalı ve tanıtılmalı. Muğla’da turizm tek ayak üzerinde durmamalı iki ayak üzerine basmalı. Deniz, kum ve güneşi kültür turizmi bağdaştırmalı beraber olmalı. Turizmi 12 aya yaymak zorundayız. Onun için böyle bir çalışmamız var. TURSAB Bodrum BYK’nın yaptığı bu çalışmalar tarafımızca takdirle karşılanmakta. TURSAB üyelerine bu konuda yaptıkları çalışmalar için teşekkür ederiz. Onların yöremizi tanıtmak için gösterdikleri çabalar bizim için önemli. Burada yer alan değişik yörelerimizi Bodrum’dan gelen misafirlerimize tanıtmış olacağız. Yatağan ulaşım yolu üzerinde olmasından dolayı çok şanslı. Bodrum ve Marmaris yolu üzerinde olması bizim için büyük bir avantaj. Bu avantajı en iyi şekilde kullanmak istiyoruz. Bizim burada bulunan ören yerlerini yılda kaç kişinin gezdiğine dair kesin bir bilgimiz yok çünkü buralara girişler ücretsiz olduğu ve bilet kesilmediği için istatiksel bir bilgiye sahip değiliz” dedi.

“Yatağan Artık Hava Kirliliği İle Değil Ören Yerleri İle Anılacak” purchase Lamisil online

Gezi esnasında inceleme heyeti ile bir araya gelen Yatağan belediye Başkanı Belediye başkanı haşmet Işık, Yatağan’ın bu güne kadar termik santral nedeni ile sadece hava kirliliği ile anıldığını ancak Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt ve ekibinin yaptığı çalışmalardan sonra tarihi eserleri ile ön plana çıkacağını kaydetti Başkan Işık “Ben inanıyorum ki yöremizde yapmakta olduğunuz başarılı çalışmalara devam edeceksiniz. Yatağanımızda deniz yok. Bizim Stratonikeia, Lagina ve Osman Hamdi Bey gibi belirli yerlerimiz var. Onlarla ön plana çıkmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki yıllar için de Jeopark alanı ile ilgili çalışmalarımız var. Bu kültürel çalışmalarımız ile turizmin 12 aya çıkması sağlanacaktır. Artık hava kirliliği ile değil yapmakta olduğu bu yerlerle gündemde olacaktır. Ben sizleri Yatağan’da ağırlamaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

TURSAB Bodrum BYK başkanlığında Stratonikeia Antik Kenti, Lagina Kutsal Alanı, Osman Hamdi Bey Konağı ve Katrancı Mahallesini gezen heyet son olarak Bozöyük’te “Güzel Köy” isimli dizi setini ziyaret etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.