Bodrum Gündem

550 Şehidimizin Anısı Canlanacak

550 Şehidimizin Anısı Canlanacak
24.12.2014
0
A+
A-

albuterol price ertugrul_firkateyni_sehitleri_istanbulda

Bodrum Karya Kültür, Sanat ve Tanıtım Vakfı (BOSAV) Başkan Yardımcısı Tufan Turanlı, “2015 yılında Japon ve Türk işbirliği ile çok büyük bütçeli Ertuğrul sinema filmi hazırlanıyor. 2015 yılı bir yerde Ertuğrul Fırkateyninin yılı olacak” dedi.

Bodrum Gündem Haber

BOSAV’ın 20. kuruluş yıl dönümünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Turanlı, Japonya’nın Kuşimoto açıklarında tayfuna yakalanarak 16 Eylül 1890’da kayalara çarparak batan Ertuğrul Fırkateyni ile ilgili kazılara devam edeceklerini bildirdi. Ertuğrul Fırkateyni’nin hem BOSAV’ın hemde Sualtı Arkeoloji Enstitüsünün en büyük projelerinden birisi olduğunu belirterek şunları söyledi; “2007 yılında ilk araştırmasıyla başladık, 2007’den beri kazı ve araştırmalar devam ediyor. 4 yıldır ara vermiştik. 2015 yılı Ertuğrul Fırkateyni için çok önemli. 4 yıl ara vermiş olduğumuz sualtı kazılarına yeniden başlıyoruz. 15 Ocak 15 Şubat arasında kazıya Mersin Deniz Ticaret Odası sponsorluğunda tekrardan başlayacağız”

Furosemide online ertuğrul_fırkateyni_bodrum_basov_550_şehit (2)İstanbul’da İlk Defa Bir Sergi Düzenlenecek…

Kazı çalışmalarına Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu’nun da gelerek dalışlara katılacağını ifade eden Turanlı, konuşmasına şöyle devam etti; “Ertuğrul’un kazısı açısından bu iyi bir gelişme. Ertuğrul İstanbul’dan yola çıkmış ve oraya gitmiş ve görevi tamamlayıp geriye döndüğü sırada batmıştı. 550’den fazla şehit vermiştik. Şimdiye kadar 7 büyük sergi yaptık. Bunlardan 4 tanesi Japonya’da 3 tanesi ise Türkiye’de”
Turanlı, şimdiye kadar hiçbir şekilde Ertuğrul’la ilgili İstanbul’da bir sergi gerçekleştirmediklerine değinerek, “O serginin yılı 2015 olacak. Bu yıl Nisan ayından itibaren Deniz Kuvvetleri ve Mersin Deniz Ticaret Odası ile beraber İstanbul Deniz Müzesinde büyük bir sergi açıyoruz” diye konuştu.
2015 yılı geminin batışının 125’inci yıl dönümü olduğunu anımsatan Turanlı, yeni yılın aynı zamanda Türkiye ve Japonya arasındaki diplomatik ilişkinin kurulmasının da 90. yılı olduğunu kaydetti. Tufan Turanlı, serginin İstanbul’da 3 ay açık kaldıktan sonra Mersin’e taşınacağını anlatarak, misoprostol online “Yine 2015 yılında Japon ve Türk işbirliği ile çok büyük bütçeli Ertuğrul sinema filmi hazırlanıyor. 2015 yılı bir yerde Ertuğrul Fırkateyni’nin yılı olacak. Film Japon bir yapımcı ile Türk yapımcının ortak projesi olacak” dedi.

ertuğrul_fırkateyni_bodrum_basov_550_şehit (1)550 Şehidimizin Anısı Canlanacak…

Bu güne kadar yaptıkları kazı çalışmalarında tokalar, düğmeler ve ayakkabılara rastladıklarına işaret eden Turanlı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bunların her birisi benim için inanılmaz bir değerde olan buluntular. Mağara dediğimiz bir yerde kazılara devam edeceğiz. Çok değerli eserlerin çıkacağına inanıyorum. Bu çıkan eserleri bilhassa Nisan ayında Beşiktaş’taki deniz müzesinde sergilemek için sabırsızlanıyorum”.
“Ben oradaki 550 şehidimizin anılarını canlandırmak istiyorum” diyen Turanlı, “Orada bir iğne bile çıksa bu benim için büyük bir avantaj. Japonya’da da basının büyük bir ilgisiyle karşılaşıyorum. Şuana kadar 600’e yakın ulusal gazete haberi çıkardık” şeklinde sözlerini, tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.