Bodrum Gündem

Başkanlardan Çarpıcı Açıklamalar

Başkanlardan Çarpıcı Açıklamalar
08.01.2015
0
A+
A-

Kocadon Genel Seçimlerde Bodrum’dan Meclise En Az Bir Milletvekili Gönderilmeli Dedi…

mehmet_kocadon_fatih_bozoglu_ozel_roportaj_1

Yeni Yılın ilk günü havanın yağmurlu ve kapalı olmasına karşın, ikinci gününde güneşli ve açık hava kendini gösterdi. Bodrum’un 3 Başkanı da sokaklara çıkarak güneşli havanın tadını çıkardılar. İskele meydanına demirli bir teknenin içinde 2015’i değerlendiren üç başkan Bodrum’da umudun hiç bitmeyeceğini ifade ettiler.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon, BODTO Başkanı Mahmut Kocadon ve Bodrum Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı yeni yılın ilk günlerinde, güneşli havayı da fırsat bilerek sokağa çıktılar, yurttaşlar ile sohbet ettiler. İskele meydanında bir teknede kahve molası veren üç başkan 2015’i değerlendirerek, sorularımızı yanıtladılar.

order Proscar BODRUM KIŞIN’DA ÇOK GÜZEL…

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon güzel bir yılbaşı akşamının ardından, güneşli bir günde tatilin devam ettiğini söyledi. Bodrum’un oldukça kalabalık ve kışında Bodrum’un çok güzel olduğunu dile getiren Başkan Kocadon şunları söyledi;

“Biz her zaman söylüyoruz; ‘Kışın Bodrum daha da güzel.’ Önce bu yılbaşında bize destek veren Anadolu halkına bir defa daha teşekkür ediyorum. 2014 yılına şöyle bir baktığımızda; Bodrum ilk defa Büyükşehir ile tanıştı. Arkasından Büyükşehir’in yetkileri, belediyemizin yetkileri tartıldı, hala da tartışılmaya devam ediliyor. Bu bir süreç, bu süreç içinde hoşgörümüzü yüksek tutarak zor günleri atlatacağımıza inanıyorum. Gerçi bunlar zor günler değil. Bodrum’un nüfusuna ve coğrafyasına baktığımızda ne kadar büyükşehir ile örtüşüyor, bunu tartışmak lazım. Ama mevcut idare böyle taktir etti, bu günlere de geldik. O nedenle 2015 yılında özellikle ilçe belediyemizden daha çok büyükşehir belediyemize görev düşüyor. Çünkü Bodrum’un sorunları belli. Katı atık olsun, alt yapı olsun, dere yataklarımız olsun bu sorunlarımız giderildikten sonra, zaten bir dünya markası olan Bodrum’a markasına bir yıldız daha eklenmiş olur. Hiçbir zaman umudumuzu yitirmeden, her sabah güneşin doğuşunu yeniden görebilmek. Onun için özellikle bütün insanlığa sağlık diliyorum. Çünkü sağlığın olmadığı yerde hiçbir mutluluk olmuyor. Sonrasında da birlik beraberlik, dostluk, kardeşlik ve özellikle hırslarımızın mantığımızın önüne geçmediği bir sevgi yılı bekliyorum. Sevginin olduğu yerde bir çok güzellikler de oluyor. Sevgi birlik ve beraberliği getiriyor, kardeşliği, dostluğu getiriyor. Bodrum zaten Türkiye’nin dünyaya açılan en medeni kapısı olduğu gözüküyor. Bu kapının hiç kapanmamasını diliyorum.”

HERKES DEMOKRATİK HAKKINI MEDENİ ÇERÇEVEDE KULLANSIN…

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile röportaj yaptığımız sırada meydanda yapılan basın açıklaması sırasında kısa bir gerginlik yaşanması ile ilgili olarak görüşlerini şu şekilde dile getirdi;

“Bodrum’un haber değeri fırsat olarak değerlendirildiğinden, bazı küçük çaplı eylemlerimiz de oluyor. Ama herkes demokratik hakkını arayacak. Bizde zaten bunu savunuyoruz. Ama hep medeni bir çerçevede kalmak şartı ile. Bunun da en güzel örneğini de Bodrum’da görüyoruz. Demokratik haklarını herkes kullansın, medeni bir çerçevede eylemini de yapsın, bildirisini de okusun. Ama hiç kimse, kimseye zarar vermeden yapsın. Bu dileklerimle 2015 yılında gerginliğin değil, birleştirici bir gücün olması dileği ile herkese sağlıklı, mutlu bir yıl diliyorum.”

ÖZELLİKLE ÇOK YAPILAŞAN TURGUTREİS’İ ÇOK SIKI TUTACAĞIZ…

Bodrum’da özellikle inşaat sektörünün yoğun bir dönem yaşadığı ve bazı bölgelerdeki imar sorunlarının da çözülmeye başlandığı, özellikle Bitez ve Ortakent’te yürütmeyi durdurma kararının iptal edilmesi ile sektörün önünün açıldığı yönündeki sorumuzu da yanıtlayan Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon şu değerlendirmeyi yaptı;

“İlk göreve başladığımızdan bir ay sonra Yarımadaya şöyle bir baktığımızda imar ile ilgili bir kaosun olduğunu gördük ve bildiğiniz gibi bir süre durdurduk. Çalışmalarımızın sonunda sadece Turgutreis, Gündoğan ve Konacık’ın dışında diğer yerlerin tekrar imar çalışmalarını başlattık, iskan veriyoruz, inşaat ruhsatlarını veriyoruz. Yatırımcı arkadaşlarımıza destek oluyoruz. Bunun dışındaki bölgelerimizde çalışmalarımız devam ediyor. Ama oralardan gelen müracaatlarımızı da incelediğimizde herhangi bir sorun yoksa onlara da elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. İnsanlar kendi menfaatleri ve çıkarları doğrultusunda konuşur, biz yarımadanın menfaat ve çıkarları doğrultusunda konuşuruz. Biz şahıslara değil, yarımadamıza hizmet ederiz. Bakıyorsunuz 11 tane imar planı var, kapanmış bir beldemizde. Alınmış bir meclis kararı var, paftalarda işli değil, paftalarda işli meclis kararı yok. Peki bunun hangisi doğru. Ancak bunu çalışmalarımız sonucunda görebiliyoruz. Eğer bir yanlışlık yoksa bunun yolunu açıyoruz. Şunu da belirtmek istiyorum, özellikle biz bunu Turgutreis’te çok sıkı tutacağız. Çünkü tüm yarımadaya baktığımızda Turgutreis düşük bir profil sergiliyor. Turgutreis çok yapılaşmış. İnşaat sektöründeki birileri mutlu olacak diye Bodrum Yarımadasını mutsuzluğa itemem. Elimizden geldiğince problemleri hızlı bir şekilde çözüp, yatırımcıların önünü açacağız. Bazı art niyetli arkadaşlar çıkıyor, bilmeden konuşuyorlar. Önce gelip bizden bilgi alsınlar. Niye yapılmıyor, edilmiyor. Şöyle bir gerçek var; yargılanan onlar değil, biz oluyoruz. Bir şikayet olduğunda mahkeme salonlarına biz gidip geliyoruz. Fakat esas olan benim için Bodrum yarımadasının geleceğidir. Eğer biz radikal kararları almasaydık Bodrum’da gerçekten hem inşaat sektörü, hem de diğer sektörlerde gelecekte çok daha büyük felaketler yaşanacaktı. Şu anda bakın sakin ve kontrollü bir şekilde ve kimsenin yasal haklarını elinden almadan yatırımların devamını sağlıyoruz.”

BODRUM’DAN EN AZ BİR MİLLETVEKİLİ ANKARA’YA GİTMELİ…

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yaklaşan Genel Seçimler ile ilgili olarak değerlendirmelerde de bulundu. Başkan Kocadon Bodrum’dan bir milletvekilinin Ankara’ya gönderilmesi konusunda mütevazi olmayacağını dile getirdi.

Başkan Kocadon şöyle konuştu;

Şu anda Bodrum nüfusu 160 bin civarında. Ortalama illerin nüfuslarına bakıldığında 40 ile 60 bin arasında değişiyor. Demek ki nüfus olarak üç ile karşılık geliyoruz. Ama hala bir milletvekilimiz yok. İnşallah siyasi partilerimiz Bodrum’dan bir arkadaşımızı milletvekili adayı gösterirler. Gerçekten Bodrum’un buna ihtiyacı var. Çünkü yazın Bodrum’un nüfusu 1 milyonun üzerinde seyrediyor. Kışın ise 160 bin. Bu kadar değişken bir nüfusa sahip bir bölgeyiz. İller Bankasından aldığımız pay belli, ama nüfusa göre bakıldığında bu pay bizleri çok zorluyor. Bunu mevcut idarelerin görmesi lazım. Bizim gibi yerler Türkiye’de kaç tane ki zaten. Bu tür yerlere özel bir statü getirmek lazım. Özel yardımlar etmek lazım. Çünkü biz aynı zamanda Türkiye’nin yurtdışı temsilcisiyiz. Bodrum’a 1 milyon 600 bin civarı yabancı turist geliyor. Bunların büyük bir bölümü tavsiye üzerine geliyor. Yolları temiz tutmak, alt yapıyı tamamlamamız, kaldırımları düzenlememiz gerekiyor, insanlar çarşıda daha rahat hareket edebilmeleri lazım ve bunun bir maliyeti var. Özellikle Büyükşehir olduktan sonra bir çok gelir kaynağımız yok oldu. O nedenle mevcut idarelerin böyle yerleri yeniden gözden geçirmesinde fayda var diye düşünüyorum.”

Başkan Kocadon 2002 yılında Bodrum’un tek belediye ve yeni bir statü belirleyerek turizm belediyesi haline getirilmesi gerektiğini söylediğini, ancak bütün bunların Ankara’da mecliste yapılacak çalışmalar neticesinde gerçekleşeceğini ifade ederek, Bodrum’dan en az bir milletvekilinin Ankara’ya gitmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

YERLİ TURİST DAHA PARALI…

BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon yeni yılın oldukça bereketli olacağını ifade ederek , “Çünkü yeni yılın ilk gününde yağmur, ikinci gününde de güneş var. Bu nedenle Bodrum’u bereketli bir yıl bekliyor.” dedi. “Ümit ediyoruz ki 2015 Bodrum’da bereketli, sağlıklı ve mutlu bir yıl olur” diyen BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon dünyada global bir krizin olduğu ve bu krizden Türkiye ve Bodrum’un ne kadar etkileneceği yönündeki sorumuzu şöyle yanıtladı;

“İnşaat sektörü Bodrum’da iyi gidiyor. Ciddi bir talep var. Türkiye’nin en büyük, en kaliteli firmaları Bodrum’da inşaat yapıyor. Harıl harıl yer arıyorlar, yer bulamayanlar bile var. Kaliteli ve düzgün inşaatlar yapılıyor. Bu sektörün devam edeceğinin bir göstergesi. Ama nereye kadar? Kontrol altına almak lazım, yoksa Bodrum’u kaybederiz. O nedenle bir yerde durmak lazım. Turizm fazla etkilenmeyecek. Global krizin önümüzdeki günlerde biteceğini tahmin ediyorum. Bodrum’un en büyük avantajı yerli turisttir. Yerli turist daha çok para kazandırır. Yerli turist paralı turisttir. Biz yabancı ve paralı turist gözlerken yerli turist zaten geliyor. Heralde fazla bir problem olmaz, beklediğimiz sayıda turistin geleceğini tahmin ediyorum. Eğer yurtdışından biraz düşüş olursa da onu da yurtiçinden telafi edeceğimizi düşünüyorum.” Strattera without prescription diflucan online

SADECE OTELCİLER DEĞİL TEDARİKÇİLERDE FUARA GİTMELİ…

BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon İstanbul EMİT Fuarı ile ilgili olarak iki ay öncesinden stantın alınarak hazırlıkların tamamlandığının bilgisini verdi. Başkan Kocadon özellikle sadece konaklama sektörünün değil, konaklama sektörüne lojistik destek veren firmalarında fuara gelerek çalışma yapmaları gerektiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı;

“Orası sadece otelcilerin fuarı değil. Tüccarların da fuarı. Oraya gelsinler ve iş bağlasınlar. Otellere hizmet veren bütün tedarikçilerin o fuarda olması lazım. Sadece Bodrum stantında değil, karşımızda Marmaris, öbür tarafta Kuşadası var, Antalya var. Anlaşmalar yaparak iş bağlamaları lazım. Zaten bu fuarında amacı bu.”

İSTANBUL İZMİR YOLU 45 SAAT KAPANIR MI? NE KADAR ACI BİR DURUM…

BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon konuşmasının sonunda ise oldukça önemli bir konuyu dile getirerek şöyle konuştu;

“Türkiye’nin en batısında çetin kış şartları diyerek 45 saat boyunca İstanbul İzmir karayolu kapandı. Bu bizide biraz etkiledi. Düşünebiliyor musunuz, Türkiye’nin en batısında 45 saat yol kapalı. Bu çok acı verici bir şey. Kimse önlem almadı mı? Ne Karayolları, ne Ulaştırma Bakanlığı bir önlem alamadı bu çok acı. Bodrum’a gelecek turist sayısını da etkilediğini burada belirtmek istedim.”

ŞOFÖRLER ODASI, BÜYÜKŞEHİR İLE DAVALIK OLDU…

Bodrum Şoförler Odası Başkanı Hasana Kablı sezonun oldukça yoğun geçtiğini ifade ederek bazı sıkıntıların olduğunu söyledi. 2014’den çok daha iyi bir sezon beklediklerini dile getiren Kablı Büyükşehir ile davalık olduklarını ve yargının sonucuna göre hareket edeceklerini kaydetti. Bodrum Şoförler Odası Başkanı Hasana Kablı şöyle konuştu;

“Yargı ne karar verirse bende üyenin karşısına çıkarım, derim; Yargıdan üstün kimse olamaz. Yargı böyle karar verdi. Şu anda dava devem ediyor. Bodrum çok değişik bir yer. Biz ulaşım sektörü olarak belki fiyatlarımız pahalı olabilir. Ama biz Muğla Büyükşehir’e bunların raporlarını sunduk. Dedik ki; Fiyatlarımızı geri çektik, seferlerini çoğalttık. Tabi halkta Bodrum’a inmek istiyor, gece 12’ye kadar sefer sayılarını yükselttik, bütün belde ve mahallelerden. Ama şimdi Büyükşehir bizimle rekabet ediyor. Rekabet etmesi doğru değil. Neden? Çünkü biz kazandığımız paranın vergisini devlete veriyoruz. Garaj girdi, çıktı parası veriyoruz, ÖTV’li mazot alıyoruz. Ama Büyükşehir vergi vermiyor. İkincisi garaj girdi çıktı parası vermiyor. Üçüncüsü ise ÖTV’siz mazot alıyor. Bizim rekabet etmemiz mümkün değil. Ama şimdi Muğla Büyükşehir yapıyor.”

Bodrum Şoförler Odası Başkanı Hasana Kablı sıkıntılarını bu şekilde açıkladıktan sonra yargının vereceği kararı bekleyeceklerini ve 2015’de durumun ne olacağını herkesin göreceğini söyleyerek yeni yılın Bodrum’a hayırlı olmasını, sadece ulaşım sektörü değil, her sektör için hatasız kazasız bir sezon olmasını diledi.

Üç başkan gergin anlar yaşanan meydana giderek, gerginliğin büyümemesi için önlem alan emniyet güçlerinin çalışmaları ile ilgili bilgi aldılar. Pazar günü yapılacak deve güreşlerine katılacak develerin meydana gelmesi ile şenlenen meydanda develer ile fotoğraf çektirirken, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon deve güreşleri ile ilgili gazetecilere bilgi verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.