Bodrum Gündem

Muğla Ak Parti’de Sancılı Kongre

17.01.2015
0
A+
A-

Ak Parti’nin Muğla İl Başkanı Küreci 343, Rakibi Şadi Pirci İse 231 Oy Aldı

başbakan_davutoğlu_muğla_sancılı_kongre_1

Muğla Ak Parti İl Kongresi’ndeki il başkanlığı seçimi beklenildiği gibi oldukça sancılı oldu. Ak Parti Genel Merkez tüm kongrelerde tek aday ve tek liste ile kongre yapılması talimatı vermesi, Ak Parti tabanında olumlu karşılanmadı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Başbakan Davutoğlu’nun adayı olarak bilinen İhsan Küreci 343 oy alarak Muğla İl Başkanı seçilirken, aday olmaması için yoğun baskı yapılmasına karşın aday olan Şadi Pirci 231 gibi oldukça yüksek bir oy adı. Ak Parti Muğla teşkilatı için bundan sonraki sürecin sancılı ve sıkıntılı olacağı değerlendiriliyor.

İki adayın yarıştığı ve tartışmalarında yaşandığı Ak Parti Muğla 5’inci Olağan İl Kongresi’nde, Nihat Öztürk’ün milletvekili aday aday olması nedeni ile boşalan Muğla İl Başkanlığına İhsan Küreci seçildi. Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Ak Parti Muğla 5’inci Olağan İl Kongresi’ne Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Orman ve Su İşleri Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’da katıldı.

başbakan_davutoğlu_muğla (2)ŞADİ PİRCİ BEKLENENDEN DAHA YÜKSEK OY ALDI…

Yeni il başkanı İhsan Küreci rakibine 114 oy fark atarak seçilmesine karşın Şadi Pirci’nin beklenenden çok yüksek oy aldığı ifade ediliyor. Milletvekilliği için görevi bırakan Nihat Öztürk’ün ise seçimde oy kullanmaması dikkat çekerken, konu ile ilgili sessiz kalmayı tercih etti. Ancak kulislerde parti tabanında atamadan kaynaklı büyük bir rahatsızlık olduğu kaydediliyor. Şadi Pirci’nin, kongrenin yeniden yapılması için itiraz edeceği söylenirken, genel merkezin böyle bir konuya sıcak bakmayacağı ifade ediliyor.

Ak Parti Muğla İl Başkanı İhsan Küreci’nin 50 kişilik listesinde 7 kadın var. İl Yönetimi şu isimlerden oluşuyor;

Mehtap Tölek, Nihal Kaplama, Zaliha Memik, Gül Fatma Kapiz, Şerife Gümüşlü, Ümran Yılmaz Korkut, Nazlı Noyan Öksüz, Hasan Hüseyin Avcıoğlu, Ramazan Pökün, Ahmet Sedat Deniz, Osman Değirmenci, Ozan Balcı, Durmuş Cüce, Adem Sarıkaya, Osman Arslan, Birol Tepe, Murat Ercan, Ali Yörük, Ramazan Özçakır, Adem Çine, Mehmet Tokgöz, Şaziye Özden Erol, Suzan Harmandar, Ali Kadem, Rüştü Yiğitkaya, Orhan Reyhan, Zeki Eren, Zekeriya İlkan, Ahmet Turan Şahin, Mustafa Toksöz, Bahattin Başpınar, Erdoğan Demircioğlu, Ertuğrul Gümüş, Mehmet Tan, Özgür Akgün, Hakan Küçük, Ramazan Cengiz, Mehmet Orhan, Habil Muslu, Şevket Aydınlıoğlu, Miraç Cin, Ecder Üstek, Mustafa Sarıyer, Sadettin Aldemir, Arif Bozyer, Sadettin Abalı, Hikmet Selçuk, Bünyamin Koyuncu, Ulaş Çüçen.

başbakan_davutoğlu_muğla (8)BAŞBAKAN PARALELCİLERE YÜKLENDİ…

Başbakan Ahmet Davutoğlu Muğla’da Ak Parti İl Kongresi’ne yoğun bir tezahürat ile girdi. Dışişleri Bakanı olarak geldiği Muğla’da  “Beni Muğla bakanı olarak görün” dediğini anımsatan Davutoğlu, “Şimdi de tüm Türkiye’nin başbakanı olmanın yanı sıra özellikle beni Muğla başbakanı olarak görün” diye konuşması dikkat çekti.

Davutoğlu konuşmasında şunları söyledi; “Bizler Torosların çocukları, Yörük boylarının çocuklarıyız. Biz, iki hafta önce Osmaniye’de, Yörük Şenliğinde buluştuğumuzda onlara da söyledim. Bu toprakları bize vatan yapmış Yörük çocukları ayaktaysa, Türkiye de ayaktadır. Bizden hiçbir zaman ikiyüzlü bir siyaset görmeyeceksiniz. Biz büyük bir milletiz, bu büyüklüğün gereğini göstereceğiz. İnşallah Haziran 2015’te sizden büyük bir zafer bekliyoruz.”

“SADECE ONLAR DEĞİL ONLARLA İŞBİRLİĞİ YAPAN CHP DE HESAP VERECEK”

Başbakan Davutoğlu konuşmasında Fettullah Gülen ile birlikte CHP’yi de sert bir dille eleştirdi. Salondan “O hain gelecek hesap verecek” sloganlarının yükselmesi üzerine Davutoğlu, daha da serleşerek şöyle konuştu:

“Onlar hesap verecek ama sadece onlar değil onlarla işbirliği yapan CHP de hesap verecek. Şimdi, Cumhuriyet ideallerine sahip çıkan CHP’li seçmen kardeşlerime sesleniyorum; Ne oldu? 10 Ağustos seçimlerine giderken, yine böyle bir tezgahla çatı aday tespit ettiler, talimatla aday tespit ettiler, CHP kendine güvenip Cumhuriyet’in başına, cumhurbaşkanlığına bir CHP’liyi aday göstermeye cesaret edemedi, bunların cumhuriyetçiliği bu kadar. Dışardan ithal bir aday buldular. Şimdi bir CHP milletvekili Kılıçdaroğlu’na 12 tane soru sormuş, ‘bu parelel çeteyle niye işbirliği yaptın, nasıl yaptın, ne konuştun?’ Ben o CHP milletvekilinin sorduğu sorulara Kılıçdaroğlu’nun cevap vermesini bekliyorum. Eğer Kılıçdaroğlu cevap veremezse Muğlalılar siz ona geldiğinde bu soruları sorun. Hangi kapalı kapılar ardında, kimlerle hangi pazarlıkları yaptılar, bu soruları  sorun. Kimse oturduğu yerden cumhuriyetçilik yapamaz. Cumhuriyetimizin ikbali de, izzeti de Ak Parti iktidarlarıyla zirveye çıkmıştır.”

Başbakan Davutoğlu konuşmasının sonunda Ak Parti’nin Muğla’da birinci parti olması durumunda, seçimden sonra Konya’dan önce Muğla’ya gelme sözü verdi.

Yorumlar

  1. Ayla Gürpınar dedi ki:

    Atama başbakanın sözlerinin tutarsızlığı tavan yapmaya başladı. Vicdanlı AKP seçmeni bir sorsun bakalım, yıllarca F.G. ile birlikte çalışırken, birlikte ülkemizi baştan “dizayn” ederlerken, kolkola beraberlerken, suç ” iktidar ” olmayan CHP ye nasıl atılıyor?
    Muğla halkı duyarlı ve vicdanlıdır.
    AKP ye oy çıkmayacaktır.