Bodrum Gündem

Bu Okulda Hiçbir Şey Çöpe Gitmiyor

18.01.2015
0
A+
A-

Valtrex no prescription order Nolvadex BU OKULDA HİÇBİR ŞEY ÇÖPE GİTMİYOR, ÇÖPLER SANAT ESERİNE DÖNÜŞÜYOR..

bodrum_marmara_koleji_-BU-OKULDA-HİÇBİR-ŞEY-ÇÖPE-GİTMİYOR-(44)

Bodrum Marmara Koleji bünyesinde oluşturulan Yaratıcı Eller Kulübü öğrenci ve öğretmenlerinin üç yıldır sürdürdüğü “Atma Dönüştür Projesi” büyük ilgi gördü. Çöpe atılan atıklardan yapılan eserlerin önümüzdeki aylarda sergileneceği ve kulübün Avrupa Eko Okullar birliğine üyeliğinin kabulü sevinç yarattı. Zithromax without prescription

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Marmara Koleji Ortaokulu öğretmenlerinden Seda Cengiz, Volkan Bükücü ve Duygu Temiz’in üç yıl önce kurduğu “Yaratıcı Eller Kulübü’ndeki yaklaşık 50 öğrenci çöpe atılan eserlerle harikalar yaratmaya devam ediyor. Okulun koridorlarına ve bahçesine konulan atık kovalarında biriken çöpleri alarak, “Atma Dönüştür” projesi kapsamında toplayan öğrenciler öğretmenlerinin aracılığı ile çöpleri kullanılabilir araç gereç ve esere dönüştürüyor.

Okulda ayrıca kurdukları “Eko Tim” ile çevre temizliği ve doğa koruma bilincini de geliştirdiklerini belirten Cengiz “Amacımız çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren çevre ve doğanın korunabilirliği, temizliği ve israftan korumak. Çöpe atılan her ayrı bir madde ile neler yapılabileceğini ve çöp diyerek atılan ürünlerin çevre ve doğaya verdiği zararları pratik olarak diğer öğrencilerimize göstermek için yaptığımız eserleri 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda sergileyeceğiz. Ayrıca okulumuz Avrupa Eko Okul Birliği’ne kabul edildi. Farklı Avrupa ülkelerinden benzer kulüplerle karşılıklı olarak bu bilinci geliştirmek için çalışmalar yapacağız. Geri dönüşüm ve yeniden kullanım bilincini geliştirirken bir yandan da öğrencilerimizin hayal dünyalarını ve el becerilerini gegeliştiriyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.