Bodrum Gündem

2014 Yılında 1211 Kadın, 56 Erkek Şiddet Mağduru…

22.01.2015
0
A+
A-

SLIDE misoprostol buy

Muğla İl jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, Jandarmanın sorumluluk bölgesinde 2014 yılı içerisinde 1165 aile içi/kadına şiddet olayının tespit edildiği bildirildi.

purchasing Plavix online Bodrum Gündem Haber 22/01/2015 xenical to buy online

Meydana gelen 1165 aile içi/kadına yönelik şiddet olayında 1267 şahısın mağdur olduğu, mağdurların 1211’i kadın, 56’sının da erkek olduğu ifade edildi.

2014 yılında mülki amir ve aile mahkemeleri tarafından şiddet mağdurlarına ve şiddet uygulayanlara yönelik 333 koruyucu ve önleyici tedbir kararı verilmiş, 37 koruyucu ve önleyici tedbir kararı halen devam ettiği ve takibi yapıldığı kaydedildi.

Koruma altına alınan mağdur kadınlar Asayiş Şube Müdürlüğü çocuk ve Kadın Kısım Amirliğinde görevli kadın astsubaylar tarafından da bizzat ziyaret edildiği ve yapılan kontrollerde 5 şahsa tedbir kararına aykırı hareket etmekten “Zorlama Hapsi Cezası” verildiği ifade edildi.

Jandarmaya intikal eden şiddet olaylarından 2014 yılı içerisinde 46 şiddet mağduru kadın, Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürlüğü bünyesinde bulunan kadın konukevine teslim edildi.

Meydana gelen olayların nedenlerine göre dağılımı incelendiğinde; olayların çoğunlukla tartışma, ailevi geçimsizlik, alkol ve maddi nedenlerinden kaynaklandığı görüldü.

Kadınlar en çok fiziksel şiddete maruz kalırken, bunu psikolojik şiddet takip etmekte, en az oranda ise ekonomik ve cinsel şiddete maruz kalıyor.

Ayrıca Muğla’da şiddete uğrayan kadınların meslek durumları incelendiğinde, en çok ev hanımlarının şiddete maruz kaldığı gözlendi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.