Bodrum Gündem

Kırca “Diziler İçin İnsanları Sokaktan Topluyorlar”…

22.01.2015
0
A+
A-

buy Tadalafil online Cialis Soft online SLIDE Strattera No Prescription

Oyuncu Levent Kırca, “Dımdızlak” adlı tiyatro oyunuyla Bodrum’da tiyatro sevenlerin karşısına çıktı.

Bodrum Gündem Haber 22/01/2015

Bodrum’da 150’inci kez seyirci karşısına çıkan Levent Kırca 11 ödüllü komedi oyunu “Dımdızlak” ı Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde sahnelendi. Oyun öncesince gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kırca, oyunda Türkiye’yi, çocukluğunu ihtilalleri ve Türkiye panoraması oluşturduğunu anlattı.

Bodrum’a yaz kış geldiğini ifade eden Kırca, “Bodrum bir cennet. Bitirdiler diyorlar ama Bodrum bir cennet. Burada nefes alıyoruz. Benim burada evim vardı sattım, bu sene kiraya geliyorum” diye konuştu.

Levent Kırca’nın kendisine özgü bir seyircisinin olduğunu anlatan Kırca, şöyle konuştu “Ekonomik şeyler, sosyal olaylar, tiyatroyu çok etkiliyor. Ama çok şükür kendine el verir bir tiyatroyuz. Genel olarak Amerika’da da Avrupa’da da sıkıntıda. Filmler sıkıntıda. Film şirketleri televizyon dizilerine dönmüş durumda. Bu sıkıntılar zaman zaman yaşanacaktır. Fakat tiyatronun modası hiçbir zaman geçmez.”

Diziler İçin İnsanları Sokaktan Topluyorlar…

Tiyatronun canlı insanlara hitap eden bir sanat kolu olduğunu anlatan Kırca, eğer tiyatronun modası geçiyorsa insanın da modası geçmiş demektir şeklinde konuştu. Kırca, Türkiye’de bazı oyuncuların “doldur boşalt” hazırlandığını öne sürerek, şunları söyledi “Televizyon dizileri için insanları hemen sokaktan toplayıp, çıkartıyorlar. Tecrübeleri çok yok ama zaman içinde olacak. Güzel insanlara ağırlık vermeye başladılar. Kabiliyet biraz kenarda olsun, güzel olsun bakıyorlar. Genel olarak eserlerin de bir kaburgası içeriği yok. Sanatın içini boşalttılar. Oyuncu güzel olsa ne olur, çirkin olsa ne olur.”

Yaklaşık 2 saat süren tiyatro oyununda Kırca, sahneden hükumetin uyguladığı politikaları, sanatçı Sezen Aksu ve Yavuz Bingöl gibi ünlü isimleri de sert sözlerle eleştirdi. Oyunun sonunda usta oyuncu uzun süre alkışlandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.