Bodrum Gündem

“Kocadonlar Kissebükü İçin Cambaza Bak Oyunu Oynuyorlar”…

23.01.2015
0
A+
A-

SLIDE

Adalıyalı Kissebükü Mevkinin imara açılması ile ilgili sorulara yanıt veren MHP İlçe Başkanı Asım Başaran ve ilçe başkan adayı Mehmet Tosun, tribünlere yönelik imza kampanyalarına destek veren Mahmut ve Mehmet Kocadon’la ilgili “Cambaza bak oyunu oynanıyor, gereksiz gündem oluşturuluyor” iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

order misoprostol Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 23/01/2015

1 Şubat’ta 8. Si gerçekleşecek MHP Bodrum İlçe Başkanlığı Olağan kongresinde Eski Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun’un İlçe Başkanlığı için adaylık açıklamasında Kissebükü ile ilgili sorulara Asım Başaran ve Mehmet Tosun’dan gündemi sarsan açıklamalar geldi. Asım Başaran; Mehmet ve Mahmut Kocadon’un tribünlere oynadığını ve Kissebükü’nün elden gitmemesi adına herhangi bir resmi itirazlarının söz konusu olmadığına dikkat çekerken, Mehmet Tosun’da Kissebükü’nün kurtarılması için yürümeye de gerek olmadığını, yetkililerin Cambaza bak oyunu oynayıp gereksiz gündem oluşturduklarını iddia etti. Haberin detayları ;

“Dört Belediye Yönettik, Yatırımcı Firma Belediyeye Danışmadan Kissebükü’ne Yatırım Yapmaz”…

Kiisebükü için yapılacak olan eylem ile ilgili sorulan bir soru üzerine konuşan Asım Başaran, bugüne kadar çevre ile ilgili her etkinliğe katıldıklarını, Mavi Yol Girişimi’nin ve kurulan platformun çalışmalarını desteklediklerini kaydetti. Başaran konuşmasında “Bugüne kadar bütün etkinliklerine de katıldım. Hava şartları ne olursa olsun yürüyüşün yapılacağı söylendi. Katılmak isterdim, gönlümün onlarla olduğunu da bilmelerini isterim. Bizim devam eden kongre takvimi ile ilgili olarak başka ilçelerde divan görevim olduğundan onlarla beraber mhp den kissebükü açıklaması (6)olamayacağım. Bu anlayış artık Bodrum’da çuvala sığmıyor, kabuğunun yırtılması gerekir. Tam Denizciler Derneğinin olduğu yerden sağa baktıklarında nereye gideceklerini, sola baktıklarında ne olduğunu görürler. Çünkü söz konusu yatırımcı firmanın kim olduğu bütün Yarımada tarafından malumdur. Bugün burada yaptığımız açıklama kimsenin bilmediği bir şey değil malumun ilanıdır. Söz konusu yatırımcı firma Belediyeye sormadan, danışmadan oraya bu şekilde yatırım yapmayacağı siyasi tecrübesindeyiz, bizde Yarımada da dört belediye işlettik. Buna benzer birçok müspet ve menfi örnekler var. Menfilerine bakalım, Usuluk’ta benzer etkinlikleri yaptık sonuç, Bodrum kaybetti. Torba’da sonuç ortada. Bir de çevrecilerin verdiği ‘golf’ mücadelesi vardı. O golfü onaylayan mecliste herkesin hafızalarındadır. İmzalayan başkanın da kim olduğu herkes tarafından malumdur” dedi.

treat adenoma of prostate “BODTO ve Belediye Başkanı Planla İlgili Adli Makamlara İtirazda Bulundular mı?”…

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’un , Kissebükü’nün imara açılmaması yönünde başlatılan imza kampanyasına destek vermelerinin bir şey ifade etmediğini, bunu engellemek adına resmi herhangi bir itirazlarının olup olmadığını soran MHP ilçe başkanı Asım Başaran sözlerine şöyle devam etti “Şimdi burada sorumlu bir siyasetçi olarak, kamuoyunun aydınlatılması için sizlerin aracılığınızla soruyorum; Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Adalıyalı bölgesini turizm alanı ilan etmesi ve buna göre plan yapması ile ilgili Bodrum Belediyesi ne yapmıştır? Planın askı süresine Belediye ve Ticaret Odası itiraz etmiş midir? Eğer askı sürecinden sonuç alınamamışsa planla ilgili dava açmışlar mıdır? Söz konusu firmanın Bodrum Belediyesinin Bardakçı’da ki otelini 10 yıllığına işletmeci olarak kiraladığı ve bu kiralamanın karşılığında Kalenin önündeki Gümrüklü sahayı yaptığı herkes tarafından malumdur. Hatta sayın belediye başkanının meclisten aldığı 3 yıl yetkiyle 10 yıl kiraya verdiği ifade ediliyor. Bütün bunların yetisi Bodrum Belediyesinn elindeyken Adalıyalı’ya yürümenin anlamı ne? Şimdi siz müspet bir örnek vereyim. Konacık Belediyesi sınırları içerisindeki, Bitez Kavşağında 19 dönüm olan o kıymetli yerin de buna benzer iştahı kabarık yatırımcılar tarafından satın alınma teşebbüslerinde bulunuldu. Orada ranta yönelik tesisler yapmak istediler ama kararlı bir belediye bunu engelledi. Hala daha Bitez Kavşağındaki o yer Yaradamhp den kissebükü açıklaması (3)n’ın yarattığı gibi yerinde duruyor.”

“Kocadon Seçim Kit esomeprazole price apçığında Kissebükü’nde Çevre Düzenlemesi Vaat Ediyordu”…

30 Mart yerel seçimlerinde Mehmet Kocadon’un seçim vaatlerinin yer aldığı kitapçığı basın mensuplarına göstererek “ Kissebükü ile ilgili Bodrum halkına verdikleri beyanatta, CHP Kissebükü için çevre düzenlemesini vaat etti. Peki orada çevreyi nasıl düzenliyorlar?” diyen Asım Başaran konuşmasının şöyle sürdürdü “Seçim önceki Bodrum için yapacağı projelerin yer aldığı kitapçıkta çarpıcı bir şey göstermek istiyorum. Kissebükü ile ilgili Bodrum halkına verdikleri beyanatta, CHP Kissebükü çevre düzenlemesini vaat etti. Peki orada çevreyi nasıl düzenliyorlar? Bariz bir şey var, tavşana kaç tazıya tut mantığı işleniyor. Bu hadiselerin önünde kararlılıkla durması gerek Bodrum halkı kabuğunu yırtmalıdır. Bodrum Belediyesi ve Ticaret Odası bu konuda dava açmışlar mıdır? Merak ediyorum. Sizlerin aracılığı ile bizleri aydınlatırlarsa biz de bu sorumluluğu yerine getirdilerse kendilerini taktir edeyim. Ben MHP’nin ilçe başkanı olarak önümüzdeki hafta içerisinde tüzel kişiliğimin temsilcisi olarak Bodrum Adliyesinde Adalıyalı turizme açılmasın diye dava açacağımı ifade ediyorum. Kendilerinden de açtıkları davayı saygı değer Bodrum halkı ile paylaşmalarını bekliyoruz. Gelecek zamanlarda çok zor şartlara gelmiş Bodrum’un sorunlarının üstesinden gelecek kadroları oluşturmak, çözüm önerilerini hazırlamak ve artık Bodrum’un hak ettiği itibara ulaşması yönünde bu yarım adanın bunu hat ettiği düşüncesi ile bu ülkeyi karşılıksız seven bu camia bunu kendine görev edinmiştir. Bu görevi de layıkıyla yerine getireceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Adalıyalı imara açılırsa Mavi Yolculuk büyük bir darbe alır. Kendilerini projelerine sahip çıkmalarını istiyoruz. Tirübünlere yönelik imza kampanyalarına karnımız tok. Onlar artık Bodrum’a bir fayda getirmiyor.”

“Cambaza Bak Oyumehmet tosun mhp ilçe başkanlığı adayı (18)nu Oynanıp Gereksiz Gündem Oluşturuluyor. Bende Belediye Başkanlığı Yaptım”

Kendisinin de iki dönem belediye başkanlığı yaptığına dikkat çeken Mehmet Tosun, sorunun çözümünün belediye başkanının elinde olduğunu iddia etti. Tosun “ Sayın belediye başkanı çağırsa o otel yetkililerini, arkadaş burası zaten orman arazisi, turizm bakanlığı her ne kadar burayı turizm yatırım alanı ilan etmişse de, sizin Bodrum’un muhtelif yerlerinde otelleriniz var, bakın Bodrum’da buna karşı çıkıyor, rica ediyorum bu yatırımı yapmayın. Bodrum’u doğasıyla, deniziyle, turizm sektörü ile canlı tutmak zorundayız dese bu iş burada biter. Kissebükü’ne yürümeye de gerek yok inanın. Cambaza bak oyunu oynanıyor, gereksiz gündem oluşturuluyor. Bende belediye başkanlığı yaptım, bu bir rica, kamuoyuna yapılacak bir açıklamayla çözülür. Bahse konu yer özel mülk değil, orman arazisi, yapmayalım ne olacak. Başka bir uygun yer bulalım. Belediyenin görevi bulsun bir yer” dedi.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

  1. Fikret Karataş dedi ki:

    Belediye Başkanlığı nasıl çok yakışmışsa, partinin ilçe başkanlığıda o derece yakışır.
    Başarılar dilerim…
    Fikret Karataş