Bodrum Gündem

Demokrasi Şehitleri Anıldı…

24.01.2015
0
A+
A-

SLIDE

Bodrum’da Sivil Toplum Örgütleri tarafından düzenlenen Adalet ve Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında başta Gazeteci Yazar Uğur Mumcu ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan olmak üzere demokrasi şehitleri anıldı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 24/01/2015 Valtrex prescription

Sabah saatlerinden itibaren başlayan anma etkinlikleri çerçevesinde Bodrum Belediyesi Çok Amaçlı Salonunda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) tarafından “Özgürlüğe Adanmış Bir Top Çiçek” konulu sunum ve söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide ÇYDD Bodrum Şubesi Başkanı Meral Saraçbaşı, başta Gazeteci Yazar Uğur Mumcu ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, Çetin, Emeç, Abdi İpekçi, Necip Hablemitoğlu, Bahriye Üçok gibi aydınların yaşamları ve çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı. Uğur Mumcu’nun katıldığı bir konferansta kayıt edilen konuşması, söyleşiye katılanlara izletildi.

Ah Yavrum Ne Oldu Sana? Sert Kayaya Mı Çarptın?…

Programın devamında Bodrum belediye Meydanı Atatürk Büstü önünde STK’la ortak basın açıklaması yaptılar. ÇYDD, BARO ve CKD’nin imzaladığı ortak basın bültenini BARO Bodrum Temsilcisi Cavidan Özyiğit okudu. Basın açıklamasından önce bir konuşma yapan ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı “Kalpaksız Kuva-i Milliyeci Uğur Mumcu’nun katledilmesinin üzerinden 22 yıl geçti. Uğur Mumcu’nun hocası anayasa profesörü ödünsüz Atatürkçü ve tam bağımsızlık savunucusu Muammer Aksoy’un ölüm tarihleri arasındaki haftaya UMAK adına başlatılan “Adalet ve Demokrasi Haftasının” ilk günündeyiz. Bir basın açıklaması yapılmasını BARO temsilciliğimizden rica ettik. Biz de altına imzamızı koyduk. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak bir de karikatürle geldik. Sevgili Türkan Hocamızın adalet heykeline söylediği “Ah yavrum ne oldu sana? Sert kayaya mı çarptın” sözleriyle betimlenen adaletin bugün ki halini de sizlerle buluşturmak istedik” dedi.

cheap esomeprazole “Suçlular Güçlüler”…

Bodrum Belediye Meydanı’nda Bodrum Baro Temsilciliği, Cumhuriyet Kadınları Derneği Şubeleri, ÇYDD üyeleri ve CHP’lilerin katılımıyla saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından basın açıklamasını BARO temsilcisi Cavidan Özyiğit yaptı. Uğur Mumcu’nun öldürüldüğü 24 Ocak ile Muammer Aksoy’un öldürüldüğü 31 Ocak tarihleri arasındaki haftanın adının bu yıl Uğur Mumcu’nun 40 yıl önce yazdığı bir kitabından esinlenerek “Suçlular Güçlüler” olarak kararlaştırıldığının kaydedildiği basın açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi purchase Fluconazole Karanlıktan aydınlığa nasıl çıkılacağını gösterecek birer rehber olan pek çok aydının suikastlara kurban edildiği 90’lı yıllar, Türkiye siyasi tarihinin kara sayfalarından biri olarak zihinlerde yer etmiştir. Aslında, bu suikastlarla kurban edilen yalnızca aydınlar değil, aynı zamanda ülkenin geleceği oldu. Düşünce ve ifade özgürlüğü, eşitlik, insan hakları ve adalet isteyen, bunu gerçekleştirmek için de üzerlerine düşeni yerine getirmekten kaçınmayan Muammer Aksoy, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı gibi isimlerin ölümlerinin üzerinden yıllar geçti. Geçen zaman ise, onları unutturmanın aksine haklılıklarını tekrar tekrar bizlere gösterdi. 22 yıl insan hayatında uzun bir süre, Uğur Mumcu öldürüldüğünde doğan bebekler, Gezi direnişinin başaktörleri oldular. Günümüzde yaşanan karanlık, o günden gelen bir ayna gibi. O tarihte dünyaya gelen çocuklarımız, aynı o tarihte yaşananlar gibi bugün suikastlarla değil, herkesin gözü önünde, devlet eliyle, milleti korumakla görevli kişilerce katledilmekte. Yine tarihten biliyoruz ki, yargıya haklılar değil, güçlüler hükmediyorsa bugün gevşeyen ipler yarın yeniden sıkılabilir” dedi.

Liselilerde Adalet Ve Demokrasi Haftasını Unutmadı…

Türkiye Liseliler Birliği de Adalet ve Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında, basın açıklaması yaptı. Bodrum Belediye Meydanı’nda “Vatan mücadelesinde liseliler hep bir adım önce” yazılı pankart açan gençler, ellerinde Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan’ın fotoğraflarını taşıdı.

Basın açıklamasını yapan Türkiye Liseliler Birliği Bodrum İlçe Başkanı Yağız Coşkun, Uğur Mumculara dokunamadan hissedebilen bir nesil olduklarını belirterek, “ Türkiye yıllardan beri yüzlerce faili meçhul cinayetlere tanık oldu. Araştırma komisyonları kuruldu. Ele geçirilen hiçbir delil gerçek katilleri göstermiyordu. Bizler Uğur Mumcu’nun katilini çok iyi biliyoruz. Uğur Mumcu’nun talebeleri, her daim kurguladığınız kanlı hayallerin karşısında olacaktır. Mücadelemiz tam bağımsız Türkiye’yi kurana dek devam edecektir” dedi. Ellerinde üzerine çarpı konulmuş, Recep Tayip Erdoğan, Egemen Bağış Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar, Rıza Sarraf, Zafer Çağlayan’ın fotoğraflarının bulunduğu beyaz balonları, “Uçup giden bizim hayallerimiz değil, Recep Tayip Erdoğanlar, Nabi Avcılar ve Emperyalizm olacaktır” diyerek gökyüzüne bıraktı. TLB üyeleri basın açıklamalarını sonlandırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.