Bodrum Gündem

Siyasilerden Kissebükü Direnişine Tam Destek…

25.01.2015
0
A+
A-

buy albuterol

 kissebükü - siyasiler (14)

ETS Tur’un da sahibi olan Ersoy Otelciliğin, Bodrum Adalıyalı Kissebükü Koyu’nda yapacağı 5 yıldızlı otel projesine ve Kissebükü’nün yapılaşmasına karşı olan kurum ve kuruluşların yaptığı direniş yürüyüşüne siyasilerden de destek geldi.

CHP Mumcular Mahallesi dayanışma kahvaltısına katılan CHP milletvekilleri Ömer Süha Aldan, Nurettin Demir, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve ilçe başkanı Recai Seymen, hava muhalefeti nedeni ile araçlarla gittikleri Kissebükü’nde konu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundular.

“Ankara Bizi İstemediğimiz Konulara Mecbur Etmemeli”…

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Kissebükü ile ilgili olarak Ankara’nın mevcut yetkileri nedeni ile yereldeki yöneticilerin zor durumda bırakıldıklarını ifade ettiği konuşmasına şöyle devam etti “Muğla’ya genel olarak baktığımızda Kissebükü bir örnek. Bizim yerel yönetici arkadaşlarımızla, başkanlarımızla söylediğimiz şey şu; Eğer Muğla’da bir planlama yapılıyorsa, kıyısıyla, bayırıyla, ormanıyla, mutlak suretle yerel yönetimlerin görüşleri alınmalı ve birlikte hazırlanmalı. Yerel yönetimler olarak da Bakanlıklarla olan çalışmalarda sivil toplum örgütlerinin görüşünü almalıyız. Muğla bin 480 km. sahil bandı var, çoğu da plansız alanlar içerisinde. Bu şekilde IMG_6981parçacı bir usulle daha önce Turizm Bakanlığının vermiş olduğu bir ruhsatla otel yapılması buraya saplanan bir hançer gibi. Onun için de biz yerelleşiyorsak, bu yaptırımcı, dayatıcı gücün olmaması gerekiyor. Biz kendi topraklarımız, doğamızı yerelde çok daha iyi koruyabilir ve geleceğe taşıyabiliriz. Yoksa Ankara’dan alınan bir takım kararlarla bizi bir takım konulara mecbur etmemeliler.

Plan Bütünlüğü İçin Büyükşehir Olacaktık, Yetkilerimizi Elimizden Aldılar…

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla’nın büyükşehir statüsüne getirilme gerekçesinin yerelde plan bütünlüğünün sağlanması olduğuna dikkat çekerek “Bizlere neden büyükşehir oluyoruz konusuna verdikleri cevapta, plan bütünlüğü ve disiplini dendi ama bu kanun çıkmadan 2-3 ay önce her türlü alanda plan yapma ve ruhsat verme yetkisini de kendilerine aldılar. Bir kere zihinleri değiştirmemiz ve yerele daha fazla yetki ve kaynak aktarmamız lazım. Ben kendi bahçemi bozulmadan geleceğe, daha iyi taşıyabilirim. Devlette bize denetleme gücünü göstersin, koyduğu ana kurallar içinde denetlemesini yapsın. Kissebükü, Ölüdeniz, Dalyan bir örnek. Ben yerelleşmişim, büyükşehir olmuşum ama büyükler diyor ki bütün güç bende. Bu anlayışın değişmesi lazım. Değişmezse Kissebük örnekleri artar. Ben bu mücadelede yer alan kişi ve kurumları kutluyorum, bizim yerimizi böyle talan edemezsiniz diyorlar. Bizde hukuki olarak her türlü mücadeleyi yapıyoruz ama bu anlayış değişmesi için siyasiIMG_7015 erkin değişmesi lazım” dedi.

“Bu Arazi Tahsise Çıkarılırken Yerel Halkın Ve Yönetimin Görüşü Sorulmadı”

Ankara’da bulunanların yerel yöneticilerin fikirlerini değerlendirmesi gerektiğinin altını çizen Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon, mevcut idarenin  Kissebükü’nü tahsise çıkarırken yerel halkın ve yönetimin görüşünü  sormadığını dile getirdi. Kocadon konuşmasına şu sözleri ile devam etti “Eğer yerelin elini kolunu bu kadar zayıflatır bütün yetkileri elinizde toplarsanız işte böyle yatırımcıyla yereli karşı karşıya getirirsiniz. Biz yatırımcı bir sisteme karşı değiliz, yatırım da olsun ama bu yatırımlar yapılırken bu yerlerin geçmişi, halk üzerindeki etkisi nedir bilinmesi lazım.  Kissebükü’nün ne olduğunu, Mavi Yolculuğun nasıl başlatıldığını ben bilirim. Ben bu güzellikleri farklı anlatıyorum, beni büyüklerim farklı anlatıyor. Çünkü onlar çok daha yeşil bir Gökova ile bugünlere geldiler ama benim çocuklarım ya da torunlarım hiç değilse beton görmesinler. Bunun mücadelesini hep beraber yapalım. Onun için yerel halkın görüşleri ve yöneticilerin fikirlerinin Ankara’da iyi değerlendirilmesi lazım. Bakın, mevcut idare burayı tahsise çıkarmış, yatırımcı arkadaşın biri de almış. Peki bu arazi tahsise çıkarılırken yerel halkın ve yönetimin görüşü soruldu mu? Çok merak ediyorum, bence sorulmadı. Şimdi yerel yönetimle halkla yatırımcı karşı karşıya. Daha önce kendi teknemle geldim eylem yaptık, imza kampanyasına katıldık şimdide buradayız. Hava güzel olduğu zaman yine teknemle milletvekillerimizle birlikte geleceğiz.”

Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yatırımcı firma ile bir defa görüştüklerini ve gelinen süreçte firma yetkililerinin de buradaki halkla karşı karşıya kalmak istemeyeceklerini söyledi. Kocadon “Yatırımcı firma ile bir kere görüşmüştük ondan sonra gelmedi. Sanırım onlarda hukuki mücadelelerini sürdürüyorlar. Bakanlık çapında mücadelelerini sürdürüyorlar, burada halkla karşı karşıya kalmak istediklerini zannetmiyorum.”

Generic Viagra “Önce Beton Y Naltrexone no prescription IMG_6954ığını Yaptıkları Konacık’a Baksınlar”…

Kissebükü’nün  polemik konusu yapılmaması gerektiğinin savunan CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, bunu polemik konusu yapanların önce beton yığınına dönmüş olan Konacık’a bakmaları gerektiğini söyledi. İlçe Başkanı Recai Seymen “Siyaseten Kissebükü’nün yapılaşmasına karşı olduğumuzu zaten söyledik. Mavi Yolculuğun,  Bodrum’un bugüne kadar yaptığı güzel bir uygulamanın sona erdirilmemesi lazım. Kissebükü’nü  “Sarı Öküz” olarak görüyorum ben. Sarı Öküzü vermememiz lazım, verdiğimiz takdirde koyları da veririz. Onun için bu mücadeleye parti olarak devam ediyoruz. Sonuna kadar Bodrum belediye başkanımızla, Muğla Büyükşehir belediye başkanımızla, milletvekillerimizle, parti tabanımızla bunun mücadelemizi sürdüreceğiz. 7 Haziran’da İnşallah Türk Halkı bizi iktidara getirdiği takdirde böyle yerele sorulmadan yapılan tahsisleri iptal edeceğiz. Bu konu ile ilgili bazı arkadaşların polemiklerine girmek istemiyorum. Geçen gün yapılan polemikle ilgili kendileri önce şuna baksınlar; Konacık’ta yaptığı uygulamalarda orayı beton yığını haline getirdiler. Önce bir kendi çiftliğine bakacaksın ondan sonra konuşacaksınız. Bu siyasi polemik yapılacak bir yer değil, burada bütün partilerin beraber mücadele vereceği bir alan. Bunu siyasi polemiklerin içine çekilmesini çok yanlış olarak görüyorum. O arkadaşlarımızı bizim mücadeleye destek vermeye davet ediyorum. AKP’nin yönetimine de İl yönetimine de yanımızda olmaya çağırıyorum.

IMG_6986“Muğla Kendi Değerlerine Sahip Çıkmalı”

Muğla’nın kendi değerlerine sahip çıkması gerektiğini söyleyen CHP Muğla milletvekili Nurettin Demir “Maalesef bu büyükşehir yasasından sonra Muğla’nın genelinde bir alan, peşkeş çekme var. Onun için de Muğla’nın kendi değerlerine sahip çıkması lazım. Bizlerde yürüyüşe katılan, çevrecilerin, duyarlı yurttaşların haklı mücadelesine katılıyoruz. Bölgemize, Muğla’mıza sahip çıkacağız. Bu peşkeş çekmeleri hukuksal alanda, Mecliste, halkla birlikte meydanda buna karşı duracağız. Bugünkü yürüyüşten dolayı çok mutlu oldum” dedi.

Çevreyi BozIMG_6992mayan Bir Turizme Evet Diyeceğiz”…

CHP Muğla milletvekili Ömer Süha Aldan, çevreyi bozmayan turizme ve tarımsal faaliyetlere karşı olmadıklarını, iktidarın sadece Bodrum’u değil tüm Muğla’yı bir rant alanı olarak gördüğünü söyledi. Aldan “Muğla ekonomisini ayakta tutan iki etken var. Biri turizm diğeri tarım. Her ikisini de bir anlamda rantabl hale getiren etken ise çevredir. Bizim için çevre çok önemli. Turizmdeki esas kıstas da şu olmalı, çevreyi bozmadan burada yaşayan insanların ekonomik gücünü yükseltebilecek bir ortam sağlansın. Temelde turizm faaliyetlerine evet diyoruz ama çevreyi bozduğu anda bunun karşında olmalıyız. Bu çevre bizden sonraki kuşak içinde gerekli olacak. Bu anlamda çevreyi bozmayan bir turizme tarımsal faaliyetlere evet diyeceğiz. Sadece Bodrum’da değil bütün Muğla’da rant alanı yaratacak planlara karşıyız. Bunun en güzel örneğini İztuzu’nda verdik” dedi.

 

Yorumlar

  1. Kale48 dedi ki:

    Sayın başkan Kocadon
    Bize sormadan Ankara plan yaptı ruhsat verdi diyorsun doğru diyorsun. Peki siz bir şey yaparken birilerinin fikrini alıyormusun. Şu anki yönetim anlayışın ortada koca meclisi takmıyorsun. Planları durdurdum diyorsun gizli ruhsat veriyorsun.
    Her şey bir yana kisebükü Dayanışması çok güzel ama sen işin nereye geleceğini çok iyi biliyorsun. Aynı dayanışmayı torba da Vouge otel orman arazisinde de gösterseydinizde bizde sizi alkışlasaydık. CHP yi şimdilik kukla gibi kullanıyorsun işine geldiği gibi ne diyelim Hayırlısı.