Bodrum Gündem

Çocuk Hastalıkları Uzmanından Çok Önemli Uyarılar!

Çocuk Hastalıkları Uzmanından Çok Önemli Uyarılar!
29.01.2015
0
A+
A-

sibel_kılıçarslan_bodrum_gundem

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sibel Kılıçaslan kış aylarının yaşandığı bugünlerde ailelere önemli tavsiyelerde bulundu.

Bodrum Gündem Haber

Özellikle kış aylarında çocuklarda en sık görülen rahatsızlıkların üst solunum yolu enfeksiyonları olduğuna dikkat çeken Dr. Sibel Kılıçaslan Kent Haber’e yaptığı açıklamada anne babalara önemli uyarılarda bulunarak; “Çocukların kapalı ortamlarda bulunmaları, virüslerin bu mevsimde daha yaygın görülmeleri, çocukların vücut dirençlerinin düşmesi gibi faktörler bu hastalıkların görünme yüzdesini arttırmaktadır. Biz genellikle, mevsimsel olarak gördüğümüz üst solunum yolu enfeksiyonunda, ailelerin çocuklarını bu hastalığa çok iyi hazırlamalarını istiyoruz. Koruyucu bağışıklık çok önemlidir. Öncesinde aşılamak, beslenmeleri ile vücut dirençlerini yükseltmek, aşırı korumacı olmadan bir takım ufak tefek mikroplarla kontamine olmasını sağlamak, özellikle hastalandıkları dönemde de okula göndermeyerek başka çocuklara da bulaştırmalarına engel olmak. Bu bizim koruyucu hekimlik dalında yaptığımız çalışmalar” dedi.

Retin-A without prescription KORUYUCU HEKİMLİK…

Uzun yıllar Bodrum’daki çeşitli hastanelerde görev yaptıktan sonra mesleğini özel muayenehanesinde sürdüren Dr. Sibel Kılıçaslan, hastalıklardan korunmak için koruyucu hekimliğin önemine dikkat çektiği konuşmasını şöyle sürdürdü;
cheap Lithium “Koruyucu hekimlik bizim için çok önemli. Bodrum’da muayenehane hekimi olarak özellikle, hastalıkların gelmemesi için, yani hastalıklar oluşmadan çocukları korumaya çalışıyoruz. Hastalık geldiği zamanda minimum ilaç kullanarak, yani kimyasalları fazla vücuda sokmadan, doğal bitkisel gıdalarla hastalıkları kolay atlatmalarına yardımcı oluyoruz. Koruyucu hekimlik, hastalık oluştuktan sonraki tedavi hekimliğinden çok daha önemlidir. Çocukları korumak ve geleceğe sağlıklı yetiştirmek açısından koruyucu hekimlik çok önemlidir”

sibel_kılıçarslan_bodrum_gundem_1

TEMİZ HAVA ÇOK ÖNEMLİ… Buy Cialis Professional

Dr. Sibel Kılçaslan, kış mevsiminde uygun hava koşulları yakalandığında çocukların temiz hava almaları için mutlaka dışarıya çıkmalarını ve doğal beslenmelerini sağlamanın hastalıklardan korunmak için önemine dikkat çekerken, aileleri bilinçsiz antibiyotik kullanımı konusunda da uyararak “Ailelerimiz, kış mevsimi şartlarında açık olan havalarda bebek dahi olsa çocukları dışarıya çıkarsınlar. Temiz hava aldırmak, doğal beslenmek çok önemli. Hastalıklar konusunda paniğe kapılarak ailelerin kesinlikle sık ilaç kullanma yoluna gitmemelidirler. Özellikle kim verirse versin antibiyotik kullanımı konusunda aileler bir kere daha düşünsün. Çünkü antibiyotik kullanımı hastalığı geçiriyormuş gibi gözükse de vücudun bütün bakterileri sildiği için vücut direncini azaltır ve hastalıkların tekrar tekrar gelmesine neden olur” dedi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.