Bodrum Gündem

Kardak’ta İt Dalaşını Kim Kazandı? İlk Kriz…

30.01.2015
0
A+
A-

get Naltrexone misoprostol buy online kardakta_it_dalaşı_111

Yunanistan’da Başbakan Aleksis Çipras’ın Savunma Bakanlığı’na getirdiği Panos Kamenos’un, bakanlıktaki ilk icraatı Türkiye ve Yunanistan arasında krize neden oldu.

Bodrum Gündem Haber

Kardak olaylarının 19. yıl dönümü nedeniyle Kardak kayalıklarının bulunduğu deniz bölgesine çelenk bırakacağı bildirilmesinin ardından bölgede başlayan hareketlilik Türk ve Yunan jetleri ile savaş gemilerinin it dalaşıyla sonuçlandı. Yunan bakanın Kalimmnos adasından havalanan helikopteri Türk savaş uçakları tarafından engellenerek Kardak’a yaklaştırılmadı.
Sabah saatlerinde Yunanistan Savunma Bakanı ve iktidarın küçük ortağı ANEL Partisi lideri Panos Kammenos’un, Kardak olaylarının 19. yıl dönümü nedeniyle Kardak kayalıklarının bulunduğu deniz bölgesine çelenk bırakacağı bildirildi. Yunanistan Savunma Bakanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, Kammenos’un, saat 11.00’da Atina yakınlarındaki Marathonas bölgesinde bulunan askeri helikopter üssünde, Kardak’ta hayatını kaybeden askerlerin anısına düzenlenen ayine katılacağı, daha sonra Girit Adası’na hareket edeceği belirtildi.
Bakanlık açıklamasında, Kammenos’un Girit’e giderken Kardak (İmia) deniz bölgesine çelenk atacağı kaydedildi. Kammenos’a Yunanistan Deniz Kuvvetleri komutanı Koramiral Evangelos Apostolakis eşlik edeceği öğrenildi.

kardak krizi it dalaşı (1)
Yunan bakanın bu girişiminin açıklanmasının ardından bölgede devriye görevini artıran Türk savaş uçakları ve savaş gemileri ile Yunanistan güçleri arasında it dalaşı yaşandı. Olay yerinden bildiren Kent Haber Muhabiri Selçuk Şimşek, 2 Türk jetiyle 2 Yunan jetinin havada it dalaşına girdiklerini, savaş uçaklarımızın Kardak adasına yaklaşmaya çalışan ve içinde Yunan bakanın bulunduğu askeri helikopteri engellediğini ve helikopterin Kalimnos adasına doğru yönelmek zorunda kaldığını bildirdi.
Bölgedeki hareketlilik öğle saatlerinde başladı. Kardak Kayalıkları bölgesinde TSK´ne ait bir deniz altı, 2 savaş uçağı ve 2 Sahil Güvenlik Botu gözlendi. Yunanistan´a ait olan bir helikopterin iki savaş uçağı eşliğinde bölgeye yaklaşmasıyla uçaklar kısa süreli it dalaşına girdi. Denizde ise Sahil Güvenlik TCSG 101 ve TCSG 302 Nolu Botları Yunan botunu kayalıklara yaklaştırmadı. Kardak Kayalıklarına 4 mil uzaklıktaki Kiremit Adası üzerinde dolaşan helikopter daha sonra savaş uçakları eşliğinde bölgeden uzaklaştı.Sahil Güvenlik Botları ise Kardak çevresinde uzun bir süre it dalaşında bulundular.
Gümüşlük’te yaşayan ve olaylara tanık olan Erman Türkeç isimli vatandaş cheap Baclofen 25 mg “Yunanistan’ın seçmiş olduğu yeni hükumet hem Yunan halkları hem de Türkiye açsından barışçı politikalarıyla hayırlı olmasını temenni ederim. İnşallah ekonomik yönden de refaha ererler. Bölgemiz açısından yeni politik bir durum biz bu Ege ortamında barışçı bir politika olmasını umut ediyoruz.” dedi.
Bölgede yaşayan Balıkçı İsa Özyanıklar, kayalıklara yaklaştıkları zaman Yunan güvenlik güçlerinin kendilerine silah doğrulttuğunu iddia ederek “Bizim orada 1963 yılından buyana kadastro işaretlerimiz var. Orada çok balık var. Yunan Sahil Güvenliği onların balıkçılarını orada avlandırıyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.