Bodrum Gündem

Küçük Şeylerden Büyük Eserler

31.01.2015
0
A+
A-

order Premarin buy methotrexate küçükşeyler dali sergisi (23)

Bodrum Küçük Şeyler Anaokulu öğrencileri tarafından yeniden yorumlanan “Salvador Dali” resimleri sergisi açıldı.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’da faaliyet gösteren Küçük Şeyler Anaokulu tarafından yürütülen proje kapsamında, ünlü İspanyol Ressam Salvador Dali’nin 4 eserini minik öğrencilerine yeniden yorumlatıldı. Anaokulunun minik öğrencileri sanat eserlerini kendi hayal dünyalarıyla birleştirerek yorumlamalarını sağlayan çalışma sonunda, 400 resim meydana geldi. Miniklerin kendi hayal dünyalarını da koyarak yeniden yorumladığı 400 Salvador Dali resmi, OASİS AVM içindeki Hurmalı Cadde’de sergilenmeye başladı. Küçük Şeyler Anaokulu Genel Müdürü Erhan Nasırlı gazetecilere yaptığı açıklamada şu

bilgileri verdi; “Dali’ye buradan bakın projesi şöyle gelişti; Tüm Türkiye’de 46 okulumuzda ortak olarak yürütülen bir proje. Bodrum olarak bizde bu projeyi öğrencilerimizin fırsat anlayışı içerisinde destekledik ve öğrencilerimiz de tahminlerimizin çok ötesinde farklı bakış açılarıyla sanat eserleri üretildi. Bundan da çok keyif aldık ve öğrencilerimizde velilerimizde bundan çok mutlu olduklarını hissettik.”

Sanat öğretmeninin gözetiminde çalışan öğrenciler, kişisel yorumları ile kendi tablolarını oluşturdular. 3-6 yaş arası çocuklar öğrencilerin ellerinden çıkan resimleri büyük bir mutluluk içinde ailelerine gösterdi. Sergiyi gezen veliler çocuklarının eserlerini görmekten ayrı bir keyif aldılar. Serkan Turaç isimli veli proje hakkındaki düşüncelerini şöyle açıkladı; “Burada yapılan Dali ile ilgili çalışma çocukların ufkunu açıyor, tabi ki öncelikle. Onların farklı eserler görmesi onları ileride daha farklı bireyler haline getireceğini ben düşünüyorum.”

Kerem Hattuza isimli minik öğrenci yaptığı bir resmini şöyle anlattı; “Ben önce biraz mavileri yaptım, sonra siyah bir çizgi çektim. Sonrasında bir tane uzun bir kule yaptım orayı boyadım.”

Yağız Tankut adlı öğrenci ise resimlerinin sergilenmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi; cheap Baclofen 10 mg “Her resmi yaptım, aynılarını hatta burada. Hep bir örneğine baktım. Çok güzel, eğlenceli, evde bile yapıyorum, resim sevdiğimden.”

Minik ellerden çıkan resim sergisi, OASİS AVM Hurmalı Caddede 8 Şubat’a kadar gezilebilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.