Bodrum Gündem

MUĞLA’DAN MI YOKSA İZMİR’DEN Mİ? BEN BİLMEM, BÜYÜKLER BİLİR…

tufan_erkan_yakar

Uzun zamandır sosyal paylaşım sitelerinde ve kulis arkalarında konuşulan olay dün itibari ile patlak verdi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a yakınlığı ile bilinen Belediye Meclis Üyesi Niyazi Atare’nin sosyal paylaşım sitesinde yapmış olduğu paylaşım, Bodrum Gündemine bomba gibi düştü. Niyazi Atare paylaşımında, Mehmet Kocadon’un milletvekilliği adaylığı ile alakalı açık kapı bırakarak “Siyasette 24 saatin çok uzun bir süre olduğu” hatırlatmasını yaptı ve bir anda gündemi değiştirmiş oldu.

10 Şubat Günü Yüksek Seçim Kurulunun, Milletvekilliği aday adayı olacak olan Belediye Başkanları ve Meclis Üyelerinin istifa etmeleri için verilen sürenin son günü.

Anlaşılan 10 Şubata kadar yoğun kulis faaliyetleri, her cephede sürecek gibi.

Fluoxetine no prescription Peki, Mehmet Kocadon Milletvekili Adayı olursa nasıl bir profil çizer? cheap Proscar Cialis online

Mehmet Kocadon milletvekili adayı olursa, Bodrum ve Muğla siyasetinin dengesi ve yapısı bir anlamda değişir. En son 1989 yılında milletvekili çıkarmış olan Bodrum’a, siyasi anlamda bir canlılık ve heyecan getireceği de bir gerçek.

Gerek CHP Genel Merkezinde ve gerekse T.B.M.M’de Bodrum’un daha fazla söz hakkının olacağı da aşikar. Bodrum’un TBMM’nde temsil edilmesi bir haktır. Bir çok ilin nüfusundan büyük olan ve gelir kaynağının neredeyse tamamına yakınını turizmden elde eden ilçemizin yatırım ve teşvik anlamında pastadan daha fazla pay alması için, TBMM’Nde temsil edilmesi çok önem arz etmektedir.

Turizmci ve yerel yönetimlerde tecrübeli bir Başkan olan Mehmet Kocadon’un meclise girmesi halinde, turizm ile alakalı Bodrum ve Türkiye’nin çoğu iline tecrübesi ve birikimiyle katkı sağlayacaktır. Mehmet Kocadon şayet Muğla’dan aday olursa, CHP Muğla’da bir önceki genel seçime göre gözle görülür bir şekilde oylarını artıracak ve büyük olasılıkla Muğla’dan 4. Milletvekilini de çıkaracaktır.

Önce Belde Belediye Başkanlığını, daha sonrasında da İlçe Belediye Başkanlığını üst üste kazanması Mehmet Kocadon başarılı bir siyasetçi olduğunun göstergesidir. Başkana halkın ilgisi ve sevgisi Bodrum sınırlarını da aşmış, tüm Muğla ve Türkiye’nin değişik illerine yayılmış durumdadır.

Sonuca gelecek olursak;

Mehmet Kocadon milletvekili olursa; CHP Genel Merkezinde Bodrumlu, Yerel Yönetimlerden Sorumlu bir Genel Başkan Yardımcısı neden olmasın?

Mehmet Kocadon milletvekili olursa; Olası CHP iktidarı veya koalisyonunda Turizm Bakanı neden olmasın?

Lakin Mehmet Kocadon aday olursa bu söylediklerimin gerçekleşme olasılığı var elbette. Bu durumda Başkan Muğla’dan mı aday olur, yoksa İzmir’den mi onu ben bilemem.

Büyükler bilir…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. salih sevinç dedi ki:

    🙂

  2. Bodrum lu dedi ki:

    Bu saltanat bu hanedanlık Nasılsa bitecek. Şu an imkanları kullanarak çıkar ilişkileri ile bodrum yetmedi Muğla ve CHP ile alay ediyorsun. Hemde CHP nin öz evlatları ile.
    Memlekette neler oluyor umurunuzda değil. Seçim Kitabı’nı nasıl olsa birisi önünüze atacak. Şu ana kadar hiç bir şey yapmadınız niyetinizde yok.
    Vekil olacakmış. Ankara da seninle pazarlık yapacak birisi yok artık.

  3. cahit erdem dedi ki:

    ben konuşma hakkımı sonraya bırakıyorum anlıyan anlamıştır