Bodrum Gündem

2.Sıra Kontenjan Muğla Örgütünden Bir Kadının Hakkıdır

2.Sıra Kontenjan Muğla Örgütünden Bir Kadının Hakkıdır
26.02.2015
0
A+
A-

Nuran-Yüksel-bodrum_gundem_1

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadın emekçilerinden Nuran Yüksel Muğla’dan bir kadın milletvekilinin olması için Muğla’nın tüm kadınlarına bir yazılı bir açıklama yaparak çağrıda bulundu.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadın emekçilerinden, eğitimci ve geçmiş dönem Bodrum Belediye Meclis üyesi olan Nuran Yüksel Muğla’dan bir kadın milletvekili çıkarmanın önemine değinen bir yazılı açıklama yaparak Muğlalı kadınlara çağrıda bulundu. Yazılı açıklamasını İl ve İlçe Başkanlıklarına da gönderdiğini ifade eden Yüksel, çağrısını CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığına da gönderdi. Yüksel CHP Genel Merkezi tarafından Muğla’da kontenjana ayrılan 2.sıranın Muğla’da yaşayan ve Muğla CHP Örgütünde çalışan bir kadına verilmesini talep ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadın emekçilerinden, eğitimci ve geçmiş dönem Bodrum Belediye Meclis üyesi olan Nuran Yüksel’in yazılı çağrısı şu şekilde;

CHP MUĞLA İL, İLÇE KADIN KOLU YÖNETİCİLERİNE ÇAĞRIMDIR !

Bilinmelidir ki,15 Haziranda sadece milletvekilleri seçilmeyecek. Ülkemizin ve çocuklarımızın aydınlık geleceğini belirleyecek yol haritasının yeni başlangıcı belirlenecektir.

Ülkemizin ve halkımızın bugün CHP’ye her zamankinden daha çok ihtiyacı vardır. En çok da KADINLARIMIZIN.

25 yıldır CHP Bodrum İlçe Örgütünün çatısı altında aktif olarak hiç kopmadan ve sapmadan her kademesinde görev yapan, seçilmiş olmanın onurunu yaşayan çok az sayıdaki kadınlardan biri olarak her birimizin tarihi sorumluluklarımızın olduğunu bir kez daha hatırlatmayı görevim olarak görüyor ’’EMEĞİMİN OLDUĞU YERDE   SÖZÜMDE OLMALI” diyorum.

KADINLAR, yıllardır etkisiz ve tepkisiz hale getirilen sessiz ve güçlü çoğunluk. Bu konuda CHP yöneticileri ve özellikle yönetimlerdeki tüm kadınlar ciddi olarak özeleştiri yapmak ve gerçekleri görmek zorundadır.

Bugün kadın devrimiyle taçlanan CUMHURİYETİMİZ, her geçen gün kadın haklarının gerilemesiyle karanlık bir yolda hızla ilerlemektedir.

Türkiye de kadınlar hala dayak yiyor, tacize uğruyor, öldürülüyor, töre denilen vahşet tüm acımasızlığıyla sürüyorken…

Eğitimdeki yanlış uygulamalarla çocuklarımızın geleceği karanlıklara ve gericiliğe teslim edilirken…

Şeyhlerin fetva verip egemen olduğu, önünde diz çöküldüğü bir ülkede demokrasiyi ve özgürlükleri savunmak AKP anlayışına kalmışken…

Türkiye üzerine, partimiz üzerine yaşadığımız topraklar üzerine oynanan oyunları biliyor ve görüyorken…

Artık daha akıllı, bilinçli ve sağduyulu olma zamanı hala gelmedi mi?

Emeğe, üretene, saygıyı, samimiyeti, vefayı, güven duygusunu tekrar ayağa kaldırma zamanı gelmedi mi?

Muğla’nın onurlu, aydınlık yüzlü MUSTAFA KEMAL’in yol arkadaşları, partili kadın arkadaşlarım, yıllardır olduğu gibi partimizin Muğla Kadınlarını, parti emekçilerini yok sayma anlayışından ve ayıbından kurtarma zamanı gelmedi mi?

CHP’nin Muğla’da yıllardır olduğu gibi; KADINSIZ TEMSİL EDİLMESİ ARTIK SÖZ KONUSU BİLE OLMAMALIDIR…

Bu nedenle;

Parti içi demokrasinin işlemediği, genişletilmiş bile olsa kadının seçilme şansının olmadığının bilindiği bir yöntemle yapılacak olan ön seçimde partimizin İL VE İLÇELERDEKİ TÜM KADIN KOLLARI OLARAK İSYANIMIZI, KARARLILIĞIMIZI VE GÜCÜMÜZÜ GÖSTERMEK, ANLATMAK ZORUNDAYIZ.

CHP’nin kalesi olarak bilinen Muğla’da yıllardır kadın, erkek fark etmez, siyaset yapanların, karar organlarında yer almak için emek harcayanların emeğinin çalınması olarak gördüğüm, KONTENJAN, ATAMALARIN MUTLAKA MUĞLA’DA YAŞAYANLARDAN VE ÇALIŞANLARDAN YANA OLMASI KARARLILIĞIMIZIN GÖSTERİLMESİ ŞARTTIR.

KONTENJAN OLARAK AYRILAN SIRADA MUĞLA ÖRGÜTÜNDEN, YAŞAYANINDAN BİR KADININ DEĞERLENDİRİLMESİ, BELKİ HERŞEYE RAĞMEN KADINLARIMIZIN İSYANINI BİRAZ OLSUN HAFİFLETECEKTİR.

Siyasette, parti içi demokrasiyi ve kadınları yok sayan anlayışlar değişmedikçe ne partim, ne ülkemin asla aydınlık günlere ve iktidara ulaşamayacağını görüyoruz.

Bu haklılığımızın, isyanımızın ve gücümüzün önce kendi buy Retin-A online Propranolol 80mg KADIN DAYANIŞMASINDA görülmesi gereğinin yapılması adına duygularımı paylaşmayı, her zaman onur duyduğum ve duymak istediğim partili kimliğim ve sorumluluğumla paylaşmayı bir görev olarak gördüm.

Toplumsal çıkarların ön e çıktığı, örgütlü çalışmaların çoğaldığı, KADINDAN GENÇ BEYİNLERDEN YANA CUMHURİYETİN GELİŞTİĞİ GÜÇLENDİĞİ, YÖNETİCİLERİNİN, DELEGELERİNİN 2015 KADER SEÇİMLERİNDE CHP ÖRGÜTLÜLÜĞÜNE VE İRADESİNE SAHİP ÇIKABİLMESİ, HERŞEYE RAĞMEN GERÇEK DEMOKRASİYİ VE ADALETİ YARATABİLMESİ ÖZLEMİ VE UMUDUYLA . buy valacyclovir

Saygılar Sunuyorum…

Nuran Yüksel

CHP Üyesi

23-ŞUBAT2015

Bilgi: CHP Muğla ve ilçeleri kadın kolu başkanlıklarına

Genel merkez kadın kolları başkanlığına

Basın yoluyla tüm kadınlarımıza

Yorumlar

  1. bodrumlu dedi ki:

    HANIMEFENDİ “İSTEMEM YAN CEBİME KOY” TAKTİĞİ İŞE YARAMAZ.

  2. Süreyya Çamcı dedi ki:

    “Hak verilmez alınır.”Her zaman olduğu gibi bu çağrı’da Parti Genel Merkezinin bir kulağından girip öbüründen çıkacaktır.

  3. FİLİZ VURAL dedi ki:

    CHPnin en büyük yanlışı da bu Neden yetişmiş elemanlarımızı kolayca öğütürüz Çünkü başarılı olacağından korkarız En yakın rakibi taş koyar tekerine O OLMASIN BENİ YAPSINLAR istemez haa BENİ BAŞ YAPSINLAR vıdı vıdı vıdı yeter artık iş bitirin biraz . En aklı başında seçimdir NURAN YÜKSEL gönlümden geçen BAYAN adaydır. Bir tane daha var mı Siyaseti onun kadar bilen İnşallah gerçekler görülür

  4. güzide aydoğmuş dedi ki:

    CHP ne zaman kadın adaylara sıcak baktı ki….ben kararlıyım….KADIN ADAY YOK OY MOY YOK işte.bu kadar.