Bodrum Gündem

Cumhuriyet Kadınlarından 3 Mart Eylemi

Cumhuriyet Kadınlarından 3 Mart Eylemi
03.03.2015
0
A+
A-

CUMHURİYET KADINLARI’NDAN 3 MART EYLEMİ…

cumhuriyet_kadınları_bodrum

91 yıl önce bugün, TBMM’de kabul edilen üç yasayla “Laik Türkiye Cumhuriyeti”nin temelleri atılmasının yıldönümü Bodrum’da düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.

Bodrum Gündem Haber

get Asacol

Öğle saatlerinde Bodrum Merkezinde bulunan Cevat Şakir İş Merkezi önünde düzenlenen etkinlikte lokma ve bildiri dağıtılıp, vatandaşlara günün anlam ve önemi hakkında bilgiler verildi. Cumhuriyet Kadınları Bodrum Halikarnas Derneği tarafından organize edilen etkilikte bir açıklama yapan Dernek Başkanı Dr. Bedriye Gürkan; “3 Mart 1924 de Hilafet kaldırıldı. Böylece, Milletin Meclisi’nin üzerinde otorite olan bir kurumun etkinliği sona erdirildi. “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesi gerçekten yaşama geçirildi. Şeriye ve Evkaf Vekaleti kapatıldı. Bu kurum, Şeyh-ül İslamlık yerine geçiyor, yasaların Şeriata uygunluğunu denetliyordu. Tevhid-i Tedrisat Yasası çıkarıldı. Dinsel içerikli eğitim yapan medreseler, Mahalle Mektepleri kapatıldı. Eğitim ve öğrenim dogmaların, ezberciliğin pençesinden kurtarıldı. Eleştirel aklın ve bilimin yol göstericiliğinde, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine taşıyacak bir eğitim sistemine geçildi” ifadelerini kullandı.

Viagra prices

Yasaların genç Türkiye Cumhuriyetine ve topluma kazanımlarını açıklayan Gürkan ; “İşte o 3 Devrim Yasası’nın, “din vicdanda, bilim okulda” ilkesinin ülkemizi getirdiği yer: İslam Ülkelerinde üniversite bitirme oranı yüzde 2, Türkiye’de yüzde 17. İslam Ülkelerinde okuma-yazma oranı yüzde 40, Türkiye’de yüzde 95. Ortadoğu Bölgesi’ndeki bilimsel yayınların yarısı Türkiye’den çıkıyor. Asya’da en nitelikli 25 üniversite içine, Müslüman Ülkeler’den yalnızca Türkiye’den ODTÜ giriyor. 3 Devrim Yasası başta olmak üzere, Atatürk’ün tüm devrim ve ilkelerini, Laik ve Demokratik Cumhuriyet’imizi koruyacağımıza söz veriyoruz.” dedi.

buy methocarbamol

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.