Bodrum Gündem

Sosyal Medya’nın Gençlere ve Çocuklara Psikolojik Etkileri

Sosyal Medya’nın Gençlere ve Çocuklara Psikolojik Etkileri
03.03.2015
0
A+
A-

SOSYAL MEDYA’NIN ÇOCUKLAR ve GENÇLER ÜZERİNDEKİ PSİKOLOJİK ETKİLERİ ve ÇARPICI RAKAMLAR KONUŞULDU…

Plavix buy online

kentin_gundemi_bodrum Propranolol best prices

Kent Tv ekranlarında yayınlanan Fatih Bozoğlu ile Sokağı Sesi programında son yılların en önemli konusu olan “Sosyal Medya” masaya yatırıldı.

Bodrum Gündem Haber

Sosyal Medya Uzmanı ve Danışmanı Serkan Ceylan’ın konuk olduğu programda Fatih Bozoğlu’nun sorularını yanıtladı. Oldukça önemli konuların konuşulduğu programda özellikle sosyal medyanın çocuklar ve gençlerin üzerindeki psikolojik etkileri ile ilgili bilgiler veren Serkan Ceylan çok Üniversitelerde katıldığı seminerlerde yaşadığı çarpıcı deneyimlerini Kent TV izleyicileri ile paylaştı. Ceylan “Bir üniversitede sosyal medya ile ilgili yaptığımız seminerde, katılımcı gençlere 30 dakika boyunca cep telefonlarına bakmamalarını istiyoruz. 30 dakika telefonuna bakmadan duran genç sayısı yüzde 10’un altında. Neredeyse 20 dakika içinde yüzde 90 genç telefonlarını gayri ihtiyarı çıkartıp kontrol etti. Diğer taraftan Türkiye’de ortalama her bir kişi günde 6.5 saat sosyal medyayı izliyor. Bu çok korkunç bir durumdur. Bunun psikolojik açıdan değerlendirilmesi gerekir.” dedi.

Sosyal Medya Uzmanı ve Danışmanı Serkan Ceylan Türkiye’de yapılan bir araştırma ile ilgili olarak yine şu çarpıcı bilgileri verdi;

“Yapılan bir araştırmaya göre sabah kalktığında ilk olarak telefonu eline alan ve sosyal medyayı açan kişilerin oranı ise inanılmaz. Tam yüzde 85.”

Sosyal Medya Uzmanı ve Danışmanı Ceylan bireysel olarak sorun varmış görünse de bu durumun Türkiye ve Dünyanın bir gerçeği olarak kabul etmek gerektiğini ifade etti. Kurumsal açıdan bakıldığında sosyal medyanın kullanılmamasının artık mümkün olmadığını, bu nedenle firmaların özellikle KOBİ’lerin sosyal medyayı pazarlamada mutlaka kullanmaları gerektiğine vurgu yaptı.

buy vardenfil

Anne ve babalarında sosyal medyayı öğrenmek zorunda olduklarına dikkat çeken Ceylan; “Anne ve babalar sosyal medyayı ve oyunları da bilmek zorundalar. Evlatlarını izlemeleri ve kontrol altında tutabilmelerinin kısmen de olsa tek çaresi budur. Bu nedenle arkadaşlıklarını görmeleri ve güvenlik ayarları konusunda da ya öğrenerek kendileri yada bir uzmana danışarak en azından kısmi olarak evlatlarını takip etmeleri önemlidir.” dedi.

Sosyal Medya Uzmanı ve Danışmanı Serkan Ceylan sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Nisan ayı içinde bir psikolog doktoru Bodrum’da seminer vermek üzere çağıracaklarını söyledi. Karia Rotary ile birlikte planladıkları bu seminerde çocuklara, gençlere ve özelliklede ebebeynlere yönelik çok hayati bilgilerin verileceğinin bilgisini verdi.

İki saat süren ve Sosyal Medya Uzmanı ve Danışmanı Serkan Ceylan’ın konuk olduğu Fatih Bozoğlu İle Kentin Gündemi 04 Mart Çarşamba günü 18:30’da, 06 Mart Cuma günü 12:30’da ve 08 Mart Pazar günü de 20:30’da Kent TV ekranlarında tekrarı yayınlanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.