Bodrum Gündem

Don Kişot’lu Çomakdağlı Kadınlar İle RES Protestosu

25.03.2015
0
A+
A-

 Don-Kişotlu-Çomakdağlı-Kadınlar-İle-RES-Protestosu (18)

esomeprazole price

Bodrum ilçesinde Rüzgar Elektrik Üretim AŞ. tarafından önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak olan Rüzgar Elektrik Santrallerinin (RES) kurulacağı alanlara karşı çıkan Bodrum Yarımadası Çevre Platformu üyesi bir grup ile Çomakdağlı kadınlar, Bodrum’un Değirmenler tepesinde toplanarak davullu zurnalı eylem yaptı. diflucan without prescription

Bodrum Gündem Haber

Don Kişot lakaplı Osman Akkuş ve Milas’ın Çomakdağ köyü kadınlarının da yöresel kıyafetlerini giyerek katıldığı eylemde ilginç görüntüler oluştu. Kadınlar ve platform üyeleri yöresel türküler eşliğinde bir süre oyunlar oynadı.

Etkinliğin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan platform sözcüsü Avukat Remzi Kazmaz, Bodrum’un tepelerinde kurulmaya çalışılan RES’lerin, Bodrum’un geleceğini mahvetmek üzere olduğunu iddia etti. Çevrecilerin Türkiye’nin dört bir tarafından Bodrum’a geldiklerini ifade eden Kazmaz, “Halikarnas Balıkçısı’nın yıllardır gözü gibi koruduğu bu toprakları bugün Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Kurulu’nun başlatmış olduğu bir dizi eylemler sayesinde koruyacağımıza söz veriyoruz. Antik çağlardan bu yana birçok istilaya uğramış Bodrum, bugün sinsi bir planla karşı karşıya.” dedi.

Rüzgar Elektrik Santralleri’nin Yalıkavak’ta, Akyarlar’da, Gümüşlük’te ve daha sonra da değirmenler mevkiinde kurulmasının planlandığını iddia eden Kazmaz; “Rüzgar enerji santralleri kuracaklar. Bizim santrallerimiz arkamızda. Yıllardır un öğüttük, Bodrum’u besledik. Bodrum’un siluetine yakışır bir şekilde bir ana şefkatinde sevdik sevildik. Burada gördüğünüz bu halk RES’e karşı değil, RES adı altında yaşatılmaya çalışılan hukuksuzluğa karşı. RES’in kuruldukları alanın insanların yaşam alanı içerisinde olduğu için karşıyız. RES kurmaya kalkanlar hukuksuz bir şekilde 14 milyon metrekare alanı acil kamulaştırmayla beraber kamulaştırarak doğal bir arkeolojik SİT alanı üzerine bu santralleri kuruyorlar buna karşıyız. Bu proje yanlış bir proje. Bu projeyle beraber Bodrum’un siluetini bozacaksınız.” buy levonorgestrel

Kazmaz, “Türkiye’nin birçok bölgesinde rüzgar alan yerlerimiz var. Gidin RES’lerinizi orada kurun bizde sizi alkışlayalım. Efendiler Bodrum’a kıymayın. Asla ama asla RES’leri bu yanlış alanlara kurdurmayacağız” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de çevreci gruplar tarafından tanınan Don Kişot lakaplı Osman Akkuş’da eyleme kalkan ve mızrağıyla katıldı. Akkuş, davet üzerine Bodrum’a geldiğini belirterek, “Çevrecilik bir vicdan meselesidir. Bizde vicdanımızın sesini dinleyeceğiz. Yıllardır nükleer ve HES’lerle mücadele ettik. Buradaki durumu araştıracağız” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.