Bodrum Gündem

Aman Dikkat !!! PTT’ni Adını Kullanarak “VİRÜS” gönderiyorlar

Aman Dikkat !!! PTT’ni Adını Kullanarak “VİRÜS” gönderiyorlar
27.03.2015
0
A+
A-

Order Retin-A online

DİKKAT, PTT ADIYLA VİRÜSLÜ MAİL GÖNDERİYORLAR!

buy Plan B online ptt_adını_kullanarak_virüs_gönderiyorlar

Son günlerde bazı vatandaşlara PTT tarafından gönderilmiş gibi virüs içeren elektronik postaların gönderilmesi yetkilileri harekete geçirdi.

Bodrum Gündem Haber buy Robaxin online
[email protected] adresinden “Kargonuz 23.03.2015 Tarihte Teslim Edilemedi. referans:12885487” gibi konu başlıklı gönderilen elektronik postada, “Kargonuz 3 (üç) iş günü içinde almanız gerekmektedir. Fazladan hergün için PTT sizden 25 TL/günlük tazminat talep etme hakkına sahip olacaktır” ibaresi yer alıyor.
Elektronik postanın devamında, “Teslimat adresi değiştirmek için (PTT Adres Değişikliği Formu) indirip dikkatlice ve eksiksiz olarak doldurmanız gerekmektedir” denilerek ekteki virüslü ‘değişiklik formunun’ tıklanması isteniyor. İşte bu link tıklandığı anda ise dosya içinde bulunan virüsü bilgisayarınıza bulaştırmış oluyorsunuz.
Cryptload isimli bir virüs olduğu tespit edilen zararlı yazılımın word, powerponit, fotoğraflar ve diğer belgeleri önce şifrelediği, sonra bozduğu ve virüs bulaşan dosyaların kurtarılma şansının da bulunmadığı öğrenildi.
Konu hakkındaki şikayetleri değerlendiren PTT Genel Müdürlüğünün suç duyurusunda bulunduğu ve emniyet güçlerinin bu zararlı yazılımları gönderen kişi yada kişileri yakalamak için çalışma başlattığı öğrenildi.
Yetkililer, PTT tarafından gönderilmiş gibi, virüs içeren “oltalama maillerinin” kesinlikle açılmaması gerektiği ve bu tür maillere itibar edilmemesi gerektiğini ifade ettiler.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.