Bodrum Gündem

Göcek Koylarının Özelleştirilmesine Karşı Eylem Yapıldı (VİDEO HABER)

Göcek Koylarının Özelleştirilmesine Karşı Eylem Yapıldı (VİDEO HABER)
30.03.2015
0
A+
A-

GÖCEK KOYLARININ ÖZELLEŞTİRİLMESİNE KARŞI FARKLI GÖRÜŞLER BİR ARAYA GELEREK EYLEM YAPTI… treat breast cancer Clonidine Online

Haziran Hareketi ve Göcek Çevre, Kültür ve Turizm Derneği ile birlikte birçok STK’ların destek vererek şiddetli yağmura karşın Göcek Belediye İskelesi’nde gerçekleştirilen eyleme yaklaşık 350 kişi katıldı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum ile birlikte Muğla’nın tüm ilçelerinden katılan doğaseverler koyların özelleştirilmesini düdük çalıp, ıslıklarla protesto etiler. Özelleştirmeye karşı çıkanlar ‘Bereket Ormanları’ndan önce mevcut doğayı ve ormanları koruyalım’, ‘Acımızı ortaktır. Talana hayır’, ‘Kisebükü, Adalıyalı, İztuzu, Göcek. Talana Hayır’, ‘Usuluk örnek. Ne Gökova ne Göcek. Talana koy yok’ yazılı pankartlar ve dövizler taşıdı.

Göcek koylarının özelleştirilmesine karşı yapılan eyleme, Dalaman Çevre Platformu, TEMA Vakfı Fethiye Temsilciği, Birleşik Haziran Hareketi Muğla, Datça, Fethiye, Marmaris, Bodrum, Muğla temsilcileri CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, ÖDP Eş Başkanı Alper Taş, Fethiye Belediye Başkanı

DP’li Behçet Saatçi gibi farklı görüşlerdeki kurum, kuruluş ve kişilerin birlikte destek vermesi dikkat çekiciydi.

Şiddetli yağmura karşın eyleme katılanlar, Göcek Sokaklarında yaklaşık 2 kilometre boyunca ‘Göcek uyuma limanına, koylarına sahip çık’ sloganı atarak Göcek Kültür Merkezi’ne kadar yürüdü.

göcek_özelleştirmey_karşı (4)

HER GÖRÜŞÜN TEMSİLCİSİ EYLEMDE…

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi, yaptıkları eylemin siyasi hareket olmadığını ifade ederek “Bu, Göcek esnafının ekmeğinin peşinde koşma ve hakkını arama hareketidir” dedi.

ÖDP Eşbaşkanı Alper Taş da Birleşik Haziran Hareketi’nin Marmaris ve Datça’daki forumlarına katılmak için Muğla’ya geldiklerini kaydetti. Alper Taş Datça’daki etkinliği iptal edip Göcek halkına destek vermek için Göcek’e geldiklerini, Behçet Saatçi’nin aksine Göcek’te yapılanların kesinlikle politik olduğunu ifade etti.

Kent Haber’in Muğla ile birlikte bütün Türkiye’deki koyların yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu yönündeki görüşlerini açıklayan ÖDP Eşbaşk

anı Alper Taş şöyle konuştu;

“Bu Göcek’e özgü bir olay değil. Türkiye Cumhuriyeti’ni bir beton cumhuriyeti haline dönüştürmeye çalışıyorlar. Yeşil düşmanı onlar. Yeşilden anladıkları sadece paranın yeşili. Dinleri imanları para. Doğal olarak halkın kamusal hak ve hukukunun olduğu yerlere, halka rağmen, kamuya rağmen el koyuyorlar. Birileri de halka ve kamuya ait yerleri birilerine peşkeş çekme siyaseti almış başını gidiyor. Ama artık buna dur diyen de bir halk var. Halkımız eskisi gibi değil. Hakkına hukukuna sahip çıkıyor. Gezi-Haziran isyanından bu yana başka bir halk var ve bu halk “bu daha bir başlangıç, mücadeleye devam” diyerek özelleştirmeye, yağmaya, talana asla ve asla izin vermeyeceğini zaten ortaya koyuyor. Bizde bu gün Birleşik Haziran Hareketi’nin Datça’da ki forumu için buradaydık. Böyle bir eylem ve etkinlikte halkın yanında olmak için buradayız. Ne mutlu Göceklilere, ne mutlu örgütlü mücadelelerine. Dayanmaları, direnmeleri ve kazanmalarını istiyoruz. Yanlarındayız.”

göcek_özelleştirmey_karşı (3)

CHP ve ÖDP TABANLARI BİRLİKTE…

Birleşik Haziran Hareketi içinde yer alan ve CHP geçmiş dönem Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ile birlikte bu eyleme geldiklerini ifade eden ÖDP Genel Başkanı Alper Taş şunları söyledi;

“Gökhan Günaydın CHP Milletvekili ben de ÖDP Genel Başkanı olmamam karşın burada oluş nedenimiz kendi siyasi partilerimizin fikirleri ve çalışma kapsamında değil. İkimizin de içinde yer aldığı Marmaris ve Datça’da yapacağı forumlar ile ilgiliydi. O yüzden buradayız.”

7 Haziran seçimlerinde CHP ile birlikte hareket edecekleri beklenen ÖDP Eş Başkanı Alper Taş tabanda CHP ile birlikte olduklarını söyledi.

gocek_koyları_ozellestiriliyor

GÖCEK BELEDİYESİNİ NEDEN KAPATTILAR?

CHP geçmiş dönem Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’da Göcek’te koyların özelleştirmesine karşı yapılan eyleme katılanlar arasındaydı. Günaydın konu ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı;

“Türkiye’de yerel yönetim seçimleri yapılıyor. Neden yapıyoruz bu yerel yönetim seçimlerini? Göcek’te 1989’da kurulmuş belediye vardı. Büyükşehir yasası ile 2014’de kapatıldı. Bu zaten bir garabetti. Göcek gibi bir yer belediyesiz bırakıldı. Şimdi burası Fethiye’ye bağlandı. Muğla ve Fethiye Belediye Meclisi buralarda etken ve buranın insanı diyor ki; ‘Hayır biz koylarımızı sermayeye çektirmek istemiyoruz. Biz bu koyların halka açılmasını istiyoruz.’ Diyorlar. Oysa Ankara’dan birileri diyorlar ki; ‘Hayır ihale edip, biz sizin bu koylarınızı satacağız. Belediyenin limanını birilerine peşkeş çekeceğiz.’ Böyle bir demokrasi anlayışı olabilir mi? Buradaki insanlar burada doğmuşlar, büyümüşler, burada yaşıyorlar. Kendi taleplerini ortaya koyuyorlar. Bize düşen Göcekli ne istiyorsa onların arkasında onlara destek olmaktır. Bu koyların halka açık olarak çalışmaya devam etmesini sağlamaktır. Bunun için hem hukuki mücadele yürüyecek, hemde anlaşılıyor ki bu şiddetli yağmura rağmen halk gerekli tepkiyi koyuyor. Buradan onlara şu mesajı verelim; Size bu koyları yedirmeyeceğiz.”

göcek_özelleştirmey_karşı (1)

GÖCEK USULUK GİBİ OLMASIN…

Gökhan Günaydın’ın Kent Haber kameralarına verdiği röportaj sırasında Bodrum’dan Göcek’teki koyları özelleştirmesine karşı yapılan eyleme destek vermek için gelen Mavi Yol Girişimi Platformu üyeleri de pankartlarını açtılar. Günaydın CHP olarak da Bodrum’a da destek vereceklerini ve yanlarında olduklarını kaydederek “Hiç kuşkusuz biz Türkiye’nin her yerinde doğayı korumak ve halk mücadelesinde varız ve olmaya da devam edeceğiz. Buradan Bodrumlu doğasever ve çevreye duyarlı arkadaşlarımıza da selam ediyorum.” buy Dapoxetine online dedi.

Göcek Koylarının ve Belediye Limanının özelleştirilmesine karşı yapılan eyleme CHP Milletvekili aday adayı olan Dr.Kerim Cangır ve Kontenjan Adayı Nazmiye Havlasi’de Göcek halkına destek vermek için geldiklerini ifade ettiler.

Eylem konuşmaların ardından Göcek sokaklarında yapılan yaklaşık 2 km.yürüyüşün ardından olaysız bir şekilde sona erdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.