Bodrum Gündem

CUMHURİYET’İN AYDINLANMA ve ÇAĞDAŞLAŞMA PROJESİ “KÖY ENSTİTÜLERİ”

18.04.2015
0
A+
A-

buy Viagra Gold online

Naltrexone online

CUMHURİYET’İN AYDINLANMA ve ÇAĞDAŞLAŞMA PROJESİ KÖY ENSTİTÜLERİNİN 75.KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI…

Bodrum Gündem Haber
Köy Enstitülerinin kuruluşunun 75. Yılında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi tarafından Bodrum Belediye Meydanında bulunan Hasan Ali Yücel anıtı önünde bir etkinlik düzenlendi.
Etkinlikte ÇYDD adına bir konuşma yapan Bodrum Şube başkanı Nadiye Sarıtosun, köy enstitülerinin Türkiye’ye ait özel, ulusal bir eğitim projesi olduğunu ifade etti. Köy Enstitüleri fikrinin, Türkiye’nin dışarıya ihraç ettiği örnek bir proje olduğunu vurgulayan Sarıtosun, Nolvadex online “Köy Enstitülerinin kuruluşunun 75. Yılı nedeni ilşe bugün buradayız. Bu Türkiye’ye özgü ulusal bir projedir. Yani eğitim alanında yurt dışına ihraç ettiğimiz bir proje. Bizim Cumhuriyetle elde ettiğimiz bazı kazanımlar var, Köy Enstitüleri de bu projelerden biri. Yani ulus olma, ulus devleti olma bilinci, yerinde eğitim yapmak, halkı, köylüyü eğitmek, özgür düşünen, hakkın ve bilimin ışığında öğretmenler yetiştirmek amacıyla kurulmuş bir enstitü. Tabii bunda emeği geçenleri ve bu kazanımları biz hiç unutmuyoruz. Onları gençlerimize öğretiyoruz. Burada Mustafa Necati’den başlamak üzere, İsmail Hakkı Tonguç, Hasan Ali Yücel ve Saffet Arıkan gibi milli eğitime büyük emekleri geçmiş kişileri rahmetle, saygıyla anıyoruz. Onlar birer meşale yaktılar ki bu onyedibin meşale ülkenin genelinde bir o kadar aydınlık insanı, aydınlık ulusun bireyleri olarak eğitti. Biz onların emeklerine teşekkür etmek için Hasan Ali Yücel büstü önünde buradayız” dedi.
Etkinlik daha sonra Bodrum Belediyesinin çok amaçlı toplantı salonunda enstitülerinin kuruluşu ile ilgili slayt ve film gösterimi ile sona erdi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.