Bodrum Gündem

POLİS EŞLİĞİNDE, RES İÇİN İLK KAZMA VURULDU…

POLİS EŞLİĞİNDE, RES İÇİN İLK KAZMA VURULDU…
18.04.2015
0
A+
A-

isotretinoin online buy Colchicine Lamisil at low prices bodrumda res için ilk kazma vuruldu 1 Bodrum’da RES yapımına karşı çıkan arazi sahipleri ve bir grup vatandaş ile yol açma çalışmalarına başlayan şirket çalışanları, yol çalışmalarının engellenmesi üzerine karakolluk oldu.

Bodrum Gündem Haber
Bodrum’da özel bir şirket tarafından Yalıkavak-Geriş bölgesinde ve Akyarlar bölgesine yapılması planlanan Rüzgar Elektrik Santraline yönelik tartışmalar sürüyor. Sabah saatlerinde Yalıkavak’ta iş makineleri ile kamulaştırılmış alanlarda başlatılan yol açma çalışmalarına, arazi sahipleri başta olmak üzere bir grup vatandaş engel oldu.
Arazilerine kendilerinin haberi olmadan tecavüz edildiğini iddia eden Bayram Ali Kayacan ve yakınları çalışanlarla tartışmaya başladı. Geriş’de doğduğunu ve arazinin babasından kaldığını belirten Bayram Ali Kayacan; “Burası, ablam ile benim tapulu müşterek arsamdır. Benim haberim yokken tecavüz edilmiş, kamulaştırılmış, paralar yatmış haberim yok. Ben itiraz ettim, böyle bir şey istemiyorum” dedi.
KAZMAZ: ŞUÇ İŞLİYORSUNUZ…

Bölgeye gelen Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu Sözcüsü ve arazi sahibinin Avukatı Remzi Kazmaz ise bölgede kurulacak rüzgar tribünleri için açılan davaların sonuçlarının beklenmesi gerektiğini savunarak ; “Amaç kavga değil, amaç iş hürriyetini engelleme değil. Konuşarak anlaşılabilir. Bu arazi ile ilgili şirketin yapmış olduğu kamulaştırma, acele kamulaştırmadır. Sadece savaş zamanlarında uygulanan bir hukuk. Şirket, yapmış olduğu acil kamulaştırmayla tapuya şerh koydu ve bu düzen ona yol verdi. Şirketin 6 aylık süre içerisinde tapuyu alması gerekirdi. 22 Mart’ta süre bitti ve bende 25 Mart tarihinde arazi sahibi adına hem Tapuya hem de Milli Emlak Müdürlüğüne dilekçe verdim. Bu konu ile ilgili Milli Emlak, Muğla ile yazışma yapıp tapudaki şerhi kaldıracak. Şimdi bu haliyle hem süre kaçmış, hem karşılığını yatırıp tapu alınmamış, hem de biz müracaata bulunmuşuz. Şuanda suç işliyorsunuz” dedi.
Kazmaz ayrıca, yaptıkları müracaatların sonuçlarının çıkana kadar bölgede çalışma yapılmamasını ve Pazartesi günü Kaymakamlık ile Cumhuriyet Savcılığına müracaatta bulunacaklarını söyledi.
bodrumda-res-için-ilk-kazma-vuruldu 2POLİS EKİPLERİ GELDİ…
Yer yer şirket çalışanları ile bazı vatandaşlar arasında gergin anlar yaşanması üzerine bölgeye polis ekipleri çağrıldı. Geriş bölgesine gelen Yalıkavak Polis Merkez Amirliğine bağlı ekipler yapılan çalışmaları fotoğrafladıktan sonra, bölgede bulunan herkesi karakola davet etti.
Bölgede bulunan ve çalışmaları yakından takip eden projenin sahibi Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürü Bertan Korkmaz ise yaptığı açıklamada; “Çalışmalara başladık ve bu çalışmalara hukuki bir engel yok. Tüm izinleri ve sahanın sahipliğini edinmiş durumdayız. Yasal olarak bizim haklarımız var. Şimdi karakola gidip tutanakları tutturacağız ve daha sonra Savcı ile görüşeceğiz” ifadelerini kullandı.
Şirket yetkilileri, çalışanları, arazi sahipleri, vatandaşlar ve avukatlar ile birlikte Yalıkavak polis karakolunda gerekli tutanaklar tutuldu. Polis karakolunda, tarafların birbirinden şikayetçi olmadığı, hafta başında Kaymakamlık ile yapılacak görüşmenin sonucunun bekleneceği öğrenildi.

Yorumlar

  1. TAYYAR ERYILMAZ dedi ki:

    ALTARNATİF ENERJİ ARTIK TÜRKİYENİN GÜNDEMİNE GİRDİ..BU KONU DA HALK AYDINLATILMALIDIR..İŞLEMLER DE YASALARA UYGUN BİR ŞEKİLDE HAKLARA SAYGI ESASIN DA YAPILMALIDIR..BU TESİSLERİN GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ YAPACAĞINI SÖYLEYENLERE BİR SÖZÜM VAR..BU KADAR GEREKSİZ BETONLAŞMAYA NE DİYECEKSİNİZ..AVRUPA DA YAYGIN OLAN BU YATIRIMLAR BODRUM DA DA YAPILMALIDIR..ENERJİ OOLMADAN TURİZM DE OLMAZ..