Bodrum Gündem

ULUSOYDAN VATİKAN’DAKİ PAPA EFENDİYE SERT ELEŞTİRİ…

ULUSOYDAN VATİKAN’DAKİ PAPA EFENDİYE SERT ELEŞTİRİ…
19.04.2015
0
A+
A-
başaran-ulusoy-bodrumda-sert-konuştu_1TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu’nun düzenlediği geleneksel sezona merhaba gecesine katılan TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye gündemindeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.
Selçuk Şimşek/Bodrum Gündem order Premarin
Bitez’de bir otelde düzenlenen ve yaklaşık 100 kadar TÜRSAB üyesinin katıldığı aile yemeğinde, bölgenin ve Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntılar ile yaklaşan genel kurul öncesi hakkında yapılan eleştiriler konuşuldu.
Ulusoy, gece öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrum’a gelen turistlerin iki şekilde ilçeye geldiğini belirterek, “Ya dertten gelirler, ya zevkten gelirler. Dertten gelecekleri ülke Türkiye. Burada dertlerini unutacaklar, rahat etmek için buraya gelecekler” dedi.
Bölgesel faktörlerin 2015 turizm sezonuna nasıl etki edeceğine dair sorulan bir soru üzerine konuşan Başaran Ulusoy, geçmiş yıllarda Türkiye’nin turizmde tecrübesiz olduğunu ifade ederek şunları söyledi;
“1990 yılında yaşanan Körfez Krizine yakalandığımız zaman, tecrübesizdik. Ama şimdi krizleri atlata atlata kriz doktoru olduk. 42 milyona koşan, ihracatın yüzde 21.8’ini karşılayan, dış ticaret açığının yüzde 40.6’sını kapatan, istihdamda yüzde 6.7’yi kapatan bir sektör olarak bunlara dayanıklıyız. Son dakika rezervasyonları başladı. Rusya’dan bu sene geçen seneki rakamı yakalamaya çalışıyoruz. İnanıyorum ki Türkiye bunu fiyat kırmadan hizmet kalitesini aşağı çekmeden atlatacak. Az olsun öz olsun. Sayıya bakmaktan ziyade alacağımız gelirin düşmemesini elde etmeye çalışıyoruz.”
Bodrum’un turizm için çok şanslı yerlerden bir tanesi olduğunun altını çizen Ulusoy, doğasıyla, mutfağıyla, adalara karşı birlikteliğiyle ve yaşam biçimi bakımından insanların burada rahat ettiğini ve turizmde ayrıcalıklı bir yeri olduğunu kaydetti. Doğanın tahrip edilmeden sahip çıkılması gerektiğini savunan Ulusoy Sildenafil online “Sahili uzun bir yöremiz var. Belediye başkanımızla yıllardır yaptığımız çalışma neticesinde Bodrum’a da bir kültür merkezi yapmayı planlıyoruz” ifadesini kullandı.
Düzenlenen kokteylin ardından yemeğe geçildi. Sezona merhaba gecesinde açılış konuşmasını yapan TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, üyelerle buluşma, sıkıntıları paylaşma, üyelerin istek sorunlarını dile getirebilmeleri için böyle bir gece organize ettiklerini ifade ederek şunları söyledi;
“2014 yılının ve 2015’in bu günleri seçim dönemi ve bizler büyük bir belirsizlik, şaşkınlık içindeyiz. Önümüzü göremiyoruz. Turizmciler olarak güler yüzle sezona merhaba demeye çalışıyoruz. Ancak Bodrum turizminde ciddi sıkıntılarımız var. Bu bir durum tespitidir. Bütün bu konjektör içinde Bodrum Muğla çuvalının içine sokulmak isteniyor. Şuanda biz işletmeler, Muğla Büyükşehir ve alıştığımız sistemin zorluklarını yaşıyoruz. Bir kaos yaşıyoruz. Bunların sıkıntıları var.”
Daha sonra kürsüye gelen TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, öncelikle yaklaşan genel kurulları öncesi çalışmalarını ve Türkiye Rehberler Derneği (TUREB)’in kendisi hakkında yaptığı suçlamalara cevap verdi. Önümüzdeki günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir görüşme yapacaklarını ifade eden Ulusoy, Davutoğlu’na yaşanan sıkıntıları içeren bir sunum hazırladıklarını söyledi. Birlik ve beraberlik içinde olmaları gerektiğine dikkat çeken ve Papa’nın ‘Ermeni soykırımı’ açıklamasına ve hakkında çıkan bir takım haberlere tepki gösteren Ulusoy, şöyle konuştu:
“Göreve talip olan arkadaşlara sesleniyorum. Kaç kişi olursanız olun, çağırın salona tek başıma geleceğim. Türkiye artık önemli bir ülke. Bu yüzden bu ülkeyi dar boğaza sokuyorlar. Bu bölgenin 38 bölgesinde varız ve var olmaya da devam edeceğiz. Eğer biz birbirimizi korursak Vatikan’daki ‘Papa efendinin’ soykırımdan ortaya çıkmasını kabul etmem mümkün değil. Sen din adamıysan Diyanet İşleri Başkanı ile konuşacaksın, eğer tarihçi isen İlber Ortaylı ile konuşacaksın, sivil toplum örgütü başkanıysan o zaman benimle konuşacaksın. Ben soykırımı kabul etmediğim gibi, Osmanlı’nın kucakladığı, Cumhuriyet’in Atatürk’ümüze bırakmış olduğu bu güzel Cumhuriyet’in birlikte beraberliği yaşattığı bir ortamda siyasete bunu söylemeye hakkın yok. Bunu TÜRSAB Başkanı olarak da, vatandaş olarak da birlik olarak da reddediyorum.” Türkiye’nin vize konacak bir ülke olmadığını da vurgulayan Ulusoy sözlerini şöyle sürdürdü; “İtalyan Başkonsolosluğuna yazı yazmaya utanıyorum. Çünkü ilişkilerimizin belirli bir safhaya gelmesinden dolayı İtalya bana bir devlet nişanı verdi. Ve bize kolaylık yapmaya başladı. 547 acentemize vize aldık. Türkiye bunu hak etmiyor. Türkiye vize konacak bir ülke değil. İzmir’de Yunanistanlı dostlarımıza da söyledim, Atina’da Başbakanların huzurunda da söyledim, birgün gelecek bu ülke size vize koyacak. Bu ülkenin kaşınmaya ihtiyacı yok. Bu ülkenin birlikte beraberliği ihtiyacı var” buy Premarin
Konuşmanın sonunda Sevinç Gökbel tarafından Ulusoy’a Bodrumspor atkısı hediye edildi. Atkıyı veren Gökbel, Bodrum üyeleri ile birlikte Selanik gezisi için de Ulusoy’dan söz aldı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.