Bodrum Gündem

BODRUM BU SENEDE BİRİNCİ

BODRUM BU SENEDE BİRİNCİ
21.04.2015
0
A+
A-

unnamed buy Ventolin online

 

Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi, 2015 yılı Mavi Bayrak adaylarını açıkladı ve Türkiye 50 ülke içinde plaj sıralamasında, 436 plaj ile ikinci sırada yer alırken ülke genelinde ilçeler arasında ise 65 bayrakla Bodrum birinci oldu.

Bodrum Gündem Haber order Paxil purchase Lithium

15 gün ara ile sezon süresince yapılan deniz suyu analizleri, plajı kullananların güvenliğini öngören can kurtaran bulundurulması, su sporları ile yüzme alanının ayrılması, acil durum planı, çevre yönetimi ve engelliler için olanakları içeren kriterleri ile; Mavi Bayrak tatil programı yapanların ve aynı zamanda tur operatörlerinin aradığı bir eko-etiket olarak değerlendiriliyor. Bu özelliği ile turizm sektöründe ve uluslararası turizm pazarında ayrı bir yeri var. Bayrak sayısının çok olması, aynı zamanda plajların mikrobiyolojik açıdan temiz ve çevre yönetimi yönünden duyarlı olduğunun bir belgesi.

Türkiye Çevre Eğitim (TÜRÇEV)  Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, İl bazında 263 mavi bayrakla Antalya ilk sırada yer alırken, 55 plaj, 7 Yat ve 3 Marina ile Bodrum ise ilçe bazında ilk sırada yer aldı.

TÜRÇEV  koordinasyonunda yürütülen Mavi Bayrak Programı kapsamında2014 yılında; İspanya’ nın 573, Yunanistan’ın 407 plajından sonra ülkemiz 397 plaj ile üçüncü sırada yer almıştı. 2015 yılında ise İspanya’nın 578 plajından sonra ülkemiz 436 bayrak ile ikinci sırada yer alıyor. Plajların yanında, 22 marinamız Mavi Bayrak almaya hak kazandı.

Mavi Bayrak Programı uluslararası alanda 1987 yılında, ülkemizde ise 1993 yılında uygulanmaya başladı. 2015 yılında uluslararası alanda Mavi Bayrak uygulaması yapan 50 ülkede, toplam 3468 plaj ve 697 marinada Mavi Bayrak dalgalanacak.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.