Bodrum Gündem

BODRUM’DA 23 NİSAN COŞKUSU

24.04.2015
0
A+
A-

1

 

 

23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Bodrum’da da coşkuyla kutlandı.

order methotrexate online buy Aciclovir purchase metoclopramide Bodrum GündemHaber

Sabah saatlerinde Bodrum Belediye Meydanındaki Atatürk büstüne çelenk konularak başlayan törenler Bodrum şehir stadında devam etti. 95. yıldönümü kutlanan 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama törenine soğuk havaya rağmen yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Bodrum merkezindeki değik okullar tarafından hazırlanan gösterileri, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan başta olmak üzere Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin, Garnizon Komutanı Albay Ahmet Şefik Ulugün, daire amirleri ve çok sayda vatandaş izledi.

Kaymakam Dr. Mehmet Gödekmerdan’ın vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutlamasının ardından tören programına geçildi.

Yaklaşık iki saat süren törende bazı yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verilirken, günün anlam ve önemine uygun şiirler okunup, konuşmalar yapıldı. Daha sonra minik öğrencilerin hazırladıkları gösteriler sahnelendi. Azerbaycan Bakü Gençlik Merkezi öğrencilerinden 9 yaşındaki Rufat Mamedov’un okuduğu şiir alanda coşkuyla karşılandı.

Okuduğu şiir sonrası kamera karşına geçen Mamedov şunları söyledi; “Ben bütün çocukların bayramını kutluyorum. Çocuklar, size uğur diliyorum. Ben isterim ki her 23 Nisan böyle güzel geçsin.” dedi.

Gösterilerde en çok alkışı alan diğer bir grup ise Umurça İlkokulunun özel sınıf öğrencileri oldu. Engelli öğrencilerin “yeşil ördek” oyunu izleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Bu yıl ki 23 Nisan kutlamasında dikkat çeken diğer bir gösteri ise 6 farklı okuldan halk oyunları grubunun aynı anda Bodrum yöresine has oyunlar sergilemesi oldu.

Renkli görüntülerin sahnelendiği törenler geçiş töreni ile sona erdi.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.