Bodrum Gündem

SEZGİN TANRIKULU, PİNA’DAKİ İNŞAATLARI TBMM’YE TAŞIDI…

Muğla’nın Milas ilçesi sınırlarında bulunan ancak Bodrum Pina Yarımadası olarak anılan bölgede devam eden inşaatlar CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu tarafından TBMM gündemine taşındı.

Bodrum Gündem Haber

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu tarafından yazılı olarak cevaplanması talebiyle TBMM Başkanlığına verdiği dilekçesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuyu yazılı olarak yanıtlamasını istedi.

sezgin-tanrikulu-tbmmBir kısmının yangınlarda bir kısmının da kesilmek suretiyle yok olduğu Halep çamlarının bulunduğu bölgede devam eden otel inşatları ile ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun TBMM’ye sunduğu soru önergesi şu şekilde;

Muğla’da Milas ilçesinin Çomça mevki, kamuoyunda Bodrum Pina Yarımadası adı ile tanınmaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bölgeyi turizm bölgesi kapsamına almasının ardından yarımadanın yapılaşmaya açılması için 2007 yılından bu yana 6 defa imar revizyon planı, geçen yıl da uygulama imar planı yapılmıştır. Pina Yarımadası’nda şu günlerde iki ayrı otel inşaatı yükselmektedir. Yarımada, Milas ilçesi sınırı içinde yer aldığı için 5 kata kadar yapılaşma izni alabilmektedir. Ormanla kaplı yarımadada türüne az rastlanan Halep Çamları bulunuyor. Yeni otellerin inşa edildiği bölgenin önemli bir bölümü ise 8 yıl önce çıkan yangında kül olmuştu. Kanuna göre yanan orman alanının yeniden ağaçlandırılması gerekmektedir. Aynı bölgede 2012’de 8 katlı otel yapılmış, yetkililer kamuoyundaki büyük tepkilere aldırış etmemişti. Yarımadada başka otellerin de inşa edilmesinin planlandığı iddia edilmektedir.

Sezgin Tanrıkulu’nun önergede Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması için yönelttiği sorular ise şunlar; “Bodrum Pina Yarımadası’nda 2015 yılı itibariyle otel sayısı kaçtır?, 2015 yılı itibariyle yapılmakta olan otel sayısı kaçtır?, Oteller kaç katlıdır? Otellerin yapımı için kesilen ağaç sayısı kaçtır? Otellerin yapımı için kesilen Halep Çam ağacı sayısı kaçtır?, Bodrum Pina Yarımadası’nda türüne az rastlanan Halep Çam ağaçları neden korunmamıştır? Bu bölgelerde otel yapılmasına neden izin verilmiştir?

Milas İlçe Belediyesi sınırları içerisinde 5 kata kadar yapılaşma izni verilirken Pina Yarımadası’nda 8 katlı otel nasıl yapılmıştır?, Milas İlçe Belediyesi sınırları içerisinde 5 kata kadar yapılaşma izni verilirken Pina Yarımadası’nda 8 katlı otel yapımına izin veren kamu görevlileri kimlerdir?, Bodrum Pina Yarımadası’nın yoğun yapılaşma ile doğası nasıl korunacaktır?, Bodrum Pina Yarımadası’nda yapılması planlanan otel sayısı kaçtır?, Bodrum Pina Yarımadası’nın ne kadarlık bölümü yapılaşmaya açılacaktır?, 2015 yılı 5 Mayıs tarihi itibariyle Bodrum Pina Yarımadası’nın yüzde kaçlık kısmı ağaçlıktır?, Bodrum Pina Yarımadası’nın 8 yıl önce çıkan orman yangınından sonra ağaçlandırılmamasının sebebi nedir?, Bodrum Pina Yarımadası’nın turizm bölgesi kapsamına alınarak yapılaşmaya açılmasının gerekçesi nedir?”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.