Bodrum Gündem

YARIM TON ATIK KUMAŞ “DOST ELİ” PROJESİ İLE ÇÖPE DEĞİL EKONOMİYE

05.05.2015
0
A+
A-

DOST ELİ PROJESİ (14)Konacık Mahallesinde faaliyet gösteren Dost Ticaret firmasının 6 ayda biriktirdiği yarım ton (500 Kg.) atık kumaş “Dost Eli” projesi kapsamında KADEM’li kadınların emeği ile ev ekonomisine kazandırılacak.

order Cytotec Bodrum Gündem Haber

Proje kapsamında Bodrum Belediyesine bağlı Kadın Dayanışma ve Eğitim Merkezine (KADEM) ile irtibata geçen Dost Ticaret firma yetkilileri, el işi ürünler yaparak para kazanan kadınlara büyük bir destek vermiş oldu.

KADEM üyesi kadınlar, kartela fazlası, yanlış kesim, seri sonu gibi nedenlerle Dost Ticaret tarafından kullanılmayan kumaş parçalarını kırkyama, çanta, lamba  gibi farklı ürünlerle ekonomiye geri kazanımlarını sağlayacak.

6 ay gibi bir sürede biriken yaklaşık 500 kg kumaş parçalarını gören hanımlar yapacakları ürünlerin planlarını yaptılar. Zuhal Avcı, kendi olanakları ile doğal bebekler yaparak ev ekonomisine katkı sağladığını belirttiği konuşmasına şöyle devam etti “Ben doğal bebekler yapıyorum, genellikle kumaşlardan. Bugün burada gördüğüm değişik kumaşlardan çanta, mutfak önlüğü ve başka bir sürü yeni ürün de yapılabilir.”

Online Xenical buy Selvet Yıldız kendilerine verilen bu kumaş parçaları ile ilgili “Büyük veya küçük çantalar, büyük plaj çantalar yapılabileceği gibi evde bazı yastıklarda da kullanılabilir. Koltuk yüzlerine örtüler olarak da değerlendirmeye çalışacağız “dedi.

Birinin Çöpü Başkasının Sermayesi Olabilir…

Kiminin çöpü kiminin sermayesi felsefesiyle yola çıkan işletme sahibi Kadir Yılmaz, bundan sonra da kumaş parçalarını biriktirmeye devam edecekleri belirterek şunları söyledi; ” Xenical 120 mg Takribi bu kadar ürün 6 ay gibi bir sürede toplandı. Bunun gibi daha binlercesi daha önceki yıllarda atılıyordu. Böyle bir aktiviteye katkıda bulunduğumuz için bizlerde çok mutluyuz. İnşallah en güzel şekilde değerlenir, değerleneceğine de eminim. Şunu söylemek istiyorum, tek felsefemiz, tek düşüncemiz, kiminin çöpü kiminin sermayesi. Biz bunları çöp olarak görmüyoruz, bunların en iyi şekilde değerlendirileceğine eminim.” ifadelerini kullandı.

Yakaköy’de 15 Mayıs’ta açılması planlanan Engelliler İçin Sanat Atölyesinde eğitimci olan El Sanatları Öğretmeni Hilal Karakaş,farklı farklı desen ve boyutlardaki atık kumaşlar sadece ev hanımlarının değil yakın zamanda açılacak olan engelliler sanat atölyesinde ki öğrencilerin de faydalanacağını belirtti. Karakaş “ “Aldığımız bu kumaş parçalarını önümüzdeki haftalarda açılacak olan Yakaköy engelli sanat atölyesinde engelli dostlarımıza çeşitli el sanatları ürünleri yaptıraraktan değerlendirmeyi düşünüyoruz.” dedi.

Bodrum Belediyesi KADEM Sorumlusu Sema Çakır yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Bunları KADEM bünyesinde toplayıp isteyen bayanlara satıp para kazanmalarını sağlamak üzere ereceğiz. Dost Ticarete bu katkılarından dolayı çok teşekkür ediyor diğer işletmeleri de bu duyarlılığa davet ediyoruz.” dedi.

Toplanan kumaş parçaları çuvallara doldurularak KADEM’ne götürüldü.

Ürünler Dost Eli Standında Satılacak…

Projeyi gerçekleştiren Dost Ticaret yetkilisi Ayliz Erkaya, üreten kadınların el emeklerinin arzu edildiği takdirde mağazalarında açılacak “DOST ELİ” standında kar marjı eklenmeden satışa sunulabileceğini duyurdu.

Parça kumaşlarını değerlendirenler arasında İşletmeye komşu olan Emin Durmaz isimli vatandaş gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Babaannelerimiz, ninelerimiz eskiden yoklukta parça kumaşları değerlendirerek örtüler yaparlardı ve çocukluğumdan beride ben bunları çok severdim. Komşumuz Kadir abiye söyledim, parça kumaşlardan biraz ayırabilir misiniz diye onlarda sağ olsunlar biriktirmişler, atmamışlar. Bende koltukları parça kumaşları tek tek seçe seçe arkadaşlarla döşedik. Baya güzel bir şey oldu. Hatta köpeğime yastık bile yaptım.” dedi.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.