Bodrum Gündem

KISA SÜRELİĞİNE ONLARDA ENGELLİ OLDULAR…

06.05.2015
0
A+
A-

generic Retin-A KISA SÜRELİĞİNE ENGELLİ OLDULAR (1)Cumhuriyet Halkevleri Bodrum Şubesi tarafından çocuklarda farkındalık oluşturmak için engellilerin yaşadıkları zorluklar uygulamalı olarak anlatıldı.

Bodrum Gündem Haber

Cumhuriyet Halk Evleri Bodrum Şubesi tarafından gerçekleştirilen etkinlikte çocukların, engelli bireylerin yaşadıkları zorlukları anlamaları için bir program gerçekleştirildi. Programda bazı çocukların gözleri bağlandı, kimi kulaklarına pamuk tıkadı, kimi de baston kullandı. Engellilerin yaşadıklarını bir parçada olsa anlamak için çocuklar da engelli bireyler gibi davrandılar.

Anne ve babası işitme engelli olan, Halk Eğitim Merkezinde görevli işitme engelliler tercümanı Gülsem Talay tarafından verilen eğitimde çocuklarda oyunlarla farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

İşitme engelli tercümanı olan Gülsem Talay etkinlik hakkında şunları söyledi; “10-16 Mayıs engelliler haftası öncesinde çocuklarda farkındalık oluşturmak için birlikte yaşayarak ve anlatarak küçük arkadaşlarımızla burada program düzenliyoruz.” dedi.

İşitme engelli ailelerin yaşadıkları sorunlara de değinen Talay sözlerine şöyle devam etti; “Bodrum’da yaşayan işitme engelli ailelerin yaşadığı en büyük zorluklardan biride işitme engellilerin okulunun olmayışı. Sadece Bodrum değil Muğla genelinde böyle bir okul yok. Türkiye’nin birçok ilinde bu okullar mevcutken Muğla’da yok. O yüzden aileler çocuklarını şehir dışına göndermek zorunda kalıyor ve bu durumda yaşadıkları sıkıntıları arttırıyor.” order misoprostol online order Topamax on line ifadelerini kullandı.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.