Bodrum Gündem

SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN STRESTEN UZAK DURUN, SERT YATAKTA YATIN…

19.05.2015
0
A+
A-

romamed bodrum sağlıklı yaşam buluşmalar (10) Colchicine online “Sağlıklı Yaşam İçin Buluşmalar” etkinliğinde RomaMed Tıp Merkezi uzman doktorları Romatoloji Uzmanı Dr. Tuğrul Mert Kıvanç, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Fikret Mert Acar ve Dahiliye Uzmanı Dr. Türkan Er, “Kolesterol dost mu, düşman mı”, “Şeker dost mu düşman mı?” konularını değerlendirirlerken, çeşitli esneme hareketleri de uygulamalı olarak gerçekleştirildi .

buy Cialis soft tabs Bodrum Gündem Haber

Geçtiğimiz yıl hizmete açılan RomaMed Tıp Merkezi uzman doktorları Romatoloji Uzmanı Dr. Tuğrul Mert Kıvanç, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Fikret Mert Acar ve Dahiliye Uzmanı Dr. Türkan Er, “Kolesterol dost mu, düşman mı”, “Şeker dost mu düşman mı?” konularını değerlendirdi; en yaygın sağlık sorunlarından biri olan “Bel Ağrısı”nı mercek altına aldı.

Katılımcıların uzman hekimlere sorularının ardından Fizyoterapist Melek Olşen eşliğinde temel esneme hareketleri, uygulamalı olarak gösterildi. Uygulamalar sırasında ise oldukça renkli anlar yaşandı.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Fikret Mert Acar “Sağlıklı Yaşam İçin Buluşmalar” etkinliğinin sonunda şu değerlendirmeyi yaptı; “Biz Roma Med Tıp Merkezi olarak hastalıklardan değil hastalıklardan nasıl korunuruzu konuşmak için bir araya geldik. Hep sağlıklı gıdalar ve iyi ekzersizler ile ilgili mesajlar verdik ve mesajlar aldık. Bizi burada dinlemeye gelen hastalarımızdan da çok şey öğrendik. Buradan sonra da Roma Med Tıp Merkezi olarak bu tip organizasyonların arkasında olacağız. Önümüzdeki dönemde özellikle bu organizasyonumuza Bodrum Bisiklet Kulübü, Doğa Yürüyüşü Kulübü gibi oluşumları da katarak Bodrum’da sağlıklı bir yaşam anlayışının yerleşmesini istiyoruz. İnsanların doktora ihtiyacı olmasın ve sağlıklarını kendileri korusunlar diye bu bilinci inşallah bu gibi organizasyonlarda sözel olarak, hemde yeri geldiğinde eylemde, yani yürüyerek, yüzerek, iyi ve sağlıklı ürünler tüketerek oluşturmayı hedefliyoruz”

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Fikret Mert Acar Sağlıklı Yaşam İçin Buluşmalar etkinliğe iyi bir katılım olduğunu ve keyifli bir ortamda gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

STRESTEN UZAK DURUN, SERT YATAKTA YATIN… Retin-A online

Romatoloji Uzmanı Dr. Tuğrul Mert Kıvanç’ın bel ağrıları ile ilgili sunumunun ardından Fizyoterapist Melek Olşen bel ağrısı için dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde sıraladı; “Kilo almaktan kaçının, sigara kullanmayın, orta sert yatak kullanın, sırtüstü yada yan yatın yüzükoyun yatmayın, yumuşak zeminlerde oturmayın, dik ve düzgün oturun,  ağır taşımayın, dolap itme ve çekme gibi aktivetelerden uzak durun, uzun süre ayakta durmanız gerektiğinde bir ayağınızı bir destek üzerine koyun, rahat ve düz ayakkabı tercih edin, yüksek topuklu ayakkabı giymekten kaçının, yerden eşya kaldırmak için dizlerinizi bükerek çömelin , eşyaları vücudunuza yakın tutarak kaldırın, belinizi zorlayacak aktivasyonlardan kaçının, uzun süre aynı pozüsyonda kalmayın, yaşamınızdaki stresi azaltın, ofiste çalışıyorsanız kısa aralar verin, sık kullandığınız eşyalarınızı dönmeden alabileceğiniz yerlere koyun”

Gülbahçe Otel ve Kılıç Deniz Ürünleri’nin üstlendiği “Sağlıklı Yaşam İçin Buluşmalar” etkinliğinin sonunda Kılıç Balık Ürünleri tarafından Çipura ızgara ikram edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.