Bodrum Gündem

19 MAYIS’TA GENÇLİK ZİNCİRİNDE BULUŞTULAR…

20.05.2015
0
A+
A-

Where to buy Xenical Untitled-1 albuterol price Proscar online Bodrum’da 19 Mayıs Kutlamaları kapsamında, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi gençleri Aksona Teknesi ile ’Bodrum ‘dan Samsun’a  MERHABA ‘’ sloganı ile denize  açıldı. Askeri Kamp duvarlarına Yaşasın Cumhuriyet Platformu tarafından asılan Atatürk resimleri önünde “Gençlik Zinciri” oluşturdular.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi gençleri Bodrum İskele Meydanında düzenledikleri çeşitli etkinliklerle 19 Mayıs’ı kutladılar.

Saat 16:00 da Aksona Teknesi ile ’Bodrum ‘dan Samsun’a  MERHABA ‘’ sloganı ile denize  açılan ÇYDD’li gençleri başka bir gurup İskele Meydanında  karşıladı. İskele Meydanında Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi  ve  Gençliğin Atatürk’e   Cevabının  okunmasının ardından Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri  tarafından gençlerle beraber Atatürk portresi hazırlandı.

Meydan’da ÇYDD gençlik birimince “Atatürk sana ne ifade ediyor” ve “ Atatürk’ün Türkiye’si nasıl olmalı?” sorularının yazılı olduğu ve gençlerin düşüncelerinin sorulduğu iki masa yer aldı.

Burada bir konuşma yapan ÇYDD Bodrum Şube başkanı Nadiye Sarıtosun, dünyada hiçbir liderin kurtuluş mücadelesini başlattığı günü o ülkenin gençlerine bayram olarak armağan etmediğini dile getirdiği sözlerine şöyle devam etti “O, öngörülü ve uzak görüşlü liderin her sözü ve davranışı bizlere yol göstermeye yetti. Sevgili Gençler, sizlere de yol gösterecektir. Eğer “ilkeniz, ülkeniz “ olursa ,eğer ülkenizi her an yüreğinizde ve aklınızda taşırsanız bizim yaşımıza geldiğinizde ülkeniz için neler yapabildiğinizi sizler de göreceksiniz. Zaten her bireyin ülkesi için yapacağı  pek çok şey vardır. Yüreğinizde ve aklınızda ülkenizi hep taşıdığınızdan ve bu ülkenin güvencesi olduğunuzdan asla kuşkum yok. Sizlere güvenimiz sonsuz sevgili gençler, bayramınız kutlu olsun.”

Posterlerle birlikte Askeri kampa yürüyen ÇYDD’li gençler orada BESİAD (Bodrum Esnaf, Sanayici ve İş Adamları Derneği)’lı gençler ve AKUT’la buluşarak el ele tutuşup kamp duvarlarına Yaşasın Cumhuriyet Platformu tarafından asılan Atatürk resimleri önünde gençlik zinciri oluşturdular. ÇYDD’li gençler son olarak marşlar söyleyerek fener alayına katıldılar.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.