Bodrum Gündem

GÜRÜN VE KOCADON “ AYDEM VE DSİ’NİN ÇALIŞMALARI SORUN YARATIYOR”

22.05.2015
0
A+
A-

Naltrexone no prescription order Aciclovir online Untitled-1Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum’daki mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Yapılan toplantıda Muhtarlar hangi hizmeti kimden alacaklarını ve iki belediye arasındaki görev paylaşımında yaşadıkları sıkıntıları dile getirirken, Belediye Başkanları da AYDEM ve DSİ’nin çalışmalarından kaynaklanan sorunlar nedeni ile kamu oyunda yanlış algı olduğunu söylediler.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bitez Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında yapılan toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Büyükşehir Başkan Danışmanı Yavuz Kayı, Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, CHP’li Belediye Meclis üyeleri, Büyükşehir daire amirleri ve muhtarlar katıldı.

Toplantıda Büyükşehir birim amirleri kendi görev alanları ile ilgili Bodrum’da yapılan ve planlanan çalışmalarla hakkında muhtarlara bilgi verdiler. Soru cevap şeklinde yapılan toplantıda her muhtar kendi mahallesinin sorunlarını ilgili bilgi istedi. Muhtarlar, özellikle Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanı Hida Kılıç’a alt yapı konusunda sorular yönelttiler. Daha sonra Ulaşım Daire Başkanı Alper Kolukısa, Çevre Koruma, Kontrol Daire Başkanı Şafak Tercan ve MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen muhtarların sorularını yanıtladılar.

Muğla 13 Obadan Oluşan Bir İl…

buy Clonidine Online osman gürün muhtarlarbuluşması (45)Yapılan toplantının moderatörlüğünü Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün yaptı. Gürün köy muhtarlarının büyükşehir yayası nedeniyle çok mağdur olduklarını bildiklerini 7 Haziran’dan sonraki yeni idare ile köylerin eski tüzel kişiliklerine kavuşturulacağını söylediği konuşmasına şöyle devam eti “Köylümüze dört yıl sonra özellikle vergi, su bedeli, imar ve ruhsatlarla ilgili olarak  çok büyük yükler gelecek. Bu durum belde veya ilçenin içindeki mahalleler için söz konusu değil.”

Diğer sorunların tamamının 6 ay ya da bir yıl içinde çözülmesi mümkün olmayacağına vurgu yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün Muğla’nın Seki’den Turgutreis’e kadar 450 kilometre mesafesi ile 13 bin kilometrekarelik bir alana sahip, 1470 km’lik sahil bandı ile devasa bir şehir olduğunu söylediği konuşmasına şöyle devam etti “Muğla merkez nüfusu olmayan bir büyükşehir. 13 obadan oluşmuş bir il. 14 büyük şehir içinde en hızlı ve doğru organizasyon şemasını kuranlardan biriyiz. İzmir, Balıkesir, Kocaeli gibi illerin nüfusunun 2/3 ü şehrin merkezinde yaşıyor. Türkiye’deki hiçbir büyük şehrin yapısı Muğla ile benzerlik göstermiyor. Biz büyükşehir olarak, bu coğrafyanın, suyunu, yolunu arıtmasını yapmaya çalışıyoruz. Ama bunun için öncelikle yeniden yapılanmamız gerekiyordu. Öyle işlemler vardı ki, imar planında bir belediye değişiklik yapmış ama bunu imar planına eklememiş. Bu kaosu ortadan kaldırmamız ve 1/25 binlik planımızı hazırlamamız gerekiyordu. Bunu tamamladık Bakanlığın büyük şehir yasası gereğince 1/25 binlik nazım planlarımızın 1/100 binlik planlarla uyum içinde olması gerekiyordu. Önümüzdeki belediye meclis toplantısında 1/25 binlik planlar meclis gündemine gelecek.”

AYDEM ve DSİ’nin Çalışmaları Sorun Yaratıyor,

Ama Sorumluluktan Kaçacak Halimiz YOK

osman gürün muhtarlarbuluşması (89)Büyük Şehir yasasının üstlerine kaldığını söyleyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon konuşmasına şöyle devam etti “Belediyemizi kurumsal bir yapıya kavuşturduktan sonra muhtarlarımızla her ay düzenli olarak bir araya geliyoruz. Ana arterlerde büyük şehir, DSİ ve AYDEM nedeni ile yoğun şikayetler aldık. Kaçacak lüksümüz yok. Vatandaşa karşı sorumluluklarımız var. Bunlar bizden kaynaklanan aksaklıklar değil. Ama birlik içinde Bodrum’un ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. AYDEM ve DSİ’nin çalışmalarının bir an önce bitirilmesi için uyarılarımızı yaptık. İnşallah bu sezonu da kazasız belasız iyi bir şekilde geçireceğimize inanıyorum”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un Bodrum’daki mahalle muhtarlarıyla bir araya geldiği toplantı yaklaşık üç saat sürdü.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.