Bodrum Gündem

EKONOMİ BAKANI ZEYBEKÇİ BODRUM’DAN MUHALEFETİ BOMBALADI

23.05.2015
0
A+
A-

Untitled-1Bodrum ve Milaslı iş adamları, STK’lar ve muhtarlarla bir araya gelen ekonomi bakanı Nihat Zeybekçi muhalefeti topa tuttu

order Propranolol online Bodrum Gündem Haber

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Muğla’daki programının devamında Bodrum ve Milaslı iş adamları, STK’lar ve muhtarlarla bir araya geldi.

Seçim çalışmaları kapsamında Muğla’da bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi önceki gün Muğla’nın çeşitli yerlerinde gerçekleştirdiği programının ardından geceyi Bodrum’da geçirdi. Sabah saatlerinde Bodrum-Milas Karayolu üzerinde bulunan bir işletmede Bodrum ve Milas’tan bazı iş adamları, STK temsilcileri ve muhtarların katıldığı kahvaltı düzenlendi.

Programa, Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Muğla Ak Parti İl Başkanı İhsan Küreci, Bodrum Ak Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp ve yönetim kurulu üyeleri, Muğla Ak Parti Milletvekili Adayları, Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz, bazı iş adamları, STK temsilcileri ve çok sayıda muhtar katıldı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi 7 Haziran seçimleri ve diğer partilerin asgari ücret vaatleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. 7 Haziran akşamı hükumetin değişmeyeceğini vurgulayan Zeybekçi şunları söyledi; “7 Haziran akşamı Türkiye’de hükumet değişmeyecek. 2 hafta önceki bir ankette soruyorlar, hangi partiye oy vereceksin, AK Partiye, CHP’ye, MHP’ye söylüyor. CHP’ye oy verenlere soruyorlar, 7 Haziran’da hükumet değişecek mi? İktidar değişecek mi? Yüzde 63 hayır diyor. CHP’liler söylüyor. Peki 7 Haziran akşamı ne işe yarayacak. İller yarışacak. 7 Haziran akşamı Türkiye’de hangi il daha çok oy aldı diye bu yarışı göreceğiz.” buy Vermox şeklinde konuştu.

Türkiye’de bir daha kriz yanmayacağını söyleyen Bakan Zeybekçi CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Kemal Derviş’i ekonomi bakanlığına getireceği vaadini sert bir dille eleştirdi. Zeybekçi, konuşmasına şöyle devam etti;”Bu ülkede asla ve asla bir daha kriz olmayacak. Bu ülke bir daha IMF kapısına gitmeyecek. Bu ülkeye bir daha dünya bankasından ekonomi bakanı gelmeyecek. Geçen hafta yani şu geçtiğimiz hafta Pazartesi gün CHP’nin genel başkanı bir açıklama yaptı. Bize oy verin, biz hükumet olursak, koalisyonu kurarsak Kemal Derviş’i ekonomi bakanı olarak getireceğiz. Yazıktır bakın, CHP’ye yapılmış olan en büyük hakarettir. Yok mu içinizde Allah aşkına, CHP’lilere soruyorum, içinizde hiç yok mu? Tütün tarlasında tütün amelesi olarak yetişen bir amele çocuğu bugün bu ülkede ekonomi bakanlığı yapıyor. İçinizde hiç amele çocuğu yok mu? Hiç mi kalmadı. Böyle bir zulme nasıl katlanırsınız diyorum CHP’lilere. Kemal Derviş’i bu ülke gayet iyi biliyor. Dünya bankasının tahsilâtçısı, IMF’nin tahsilâtçısı, uluslar arası para piyasalarının Türkiye’ye gönderdiği duyun-u umumiye, tahsilât memurudur. Türkiye’ye verdiği paraları sağlam bir şekilde tahsil edebilmek için o yüzde 86’yı alıp götürebilmek için gönderilmiş olan bir memurdur. Bunların bu milletin menfaatine söyledikleri bir şey yoktur.” dedi.

Siyasi partilerin seçim vaatleri içinde önemli bir yer tutan asgari ücret konusuna da değinen Ekonomi Bakanı Zeybekçi Hz. Mevlana’nın bir sözüyle konuyu yorumladı. “Yem serpen avcının serptiği yem vicdanından ve cömertliğinden değildir, hainliğindendir. Bugün çıkmış piyasalarda ortalığı darmadağın etmeye çalışıyorlar. O diyor bin 500, öteki diyor bin 800, öteki diyor 2 bin bir tanesi de çıkmış 5 bin vereceğim diyor. Arkadaşlar size soruyorum, asgari ücret arttığında sanıyor musunuz ki hükumetin cebinden bir kuruş para çıkacak. Zannediyor musunuz ki maliye bakanının cebinden bir kuruş para çıkacak. Asgari ücreti kim tespit ediyor bu memlekette onu dahi bilmiyor. Nasıl hesap uzmanı olduysa, kim hesap uzmanı yaptıysa bunu. Türkiye’de asgari ücret tespit komisyonu vardır. İşçi sendikalarından 5 tane temsilcisi vardır. İşveren sendikalarından 5 tane temsilcisi vardır. Türkiye’de asgari ücreti 2 bin lira yapalım, yapalım buna en çok sevinen maliye bakanı olur. Hükumetin cebinden bir kuruş çıkmayacağı için hükumetin gelirleri, hazinenin gelirleri bütçenin gelirleri artar. Ama bunun tarafı biz değiliz. Bunun tarafı işçi sendikalarıyla ve işveren sendikalarıdır. Soruyoruz adama, bunlarla konuştun mu sen bunu, sendikalara sordum, size sordu mu? Hayır diyorlar. Ne konuşuyor bu adam o zaman. Yörük sürüsünden adak, bizde öyle derler. Adam cömert diyor Yörüğün sürüsünü adak veriyor. Değerli kardeşlerim bizim sırtımızda yumurta, bende biliyorum asgari ücretin bu ülkede yetmeyeceğini. Dünyanın hiçbir yerinde de yetmez.” Buy Cialis Soft dedi.

Muğla’nın çok değerli bir bölge olduğunu ve 3 ay değil 12 ay turizm yapılması gereken bir yer olduğunu vurgulayan Ekonomi Bakanı Zeybekçi konuşmasının ardından muhtarların ve STK temsilcilerinin sorunlarını dinledi. Toplantının sonlarına doğru sara krizi geçiren bir muhtara 112 ekiplerince müdahale edildi.

Bakan Zeybekçi Muğla programının ardından Denizli’ye geçti.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.