Bodrum Gündem

TMMOB’DAN RES PANELİ

26.05.2015
0
A+
A-

Untitled-1Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu Bileşenleri tarafından, “Bodrum Yarımadası ve Rüzgar Enerji Santralleri” konulu panel düzenlendi.

buy Professional Viagra Bodrum Gündem Haber Order Furosemide

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Konferans Salonunda düzenlenen panele, yeceğimiz “Bodrum Yarımadası ve Rüzgar Enerji Santralleri” konulu Panele, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, bazı STK temsilcileri ve çevreciler katıldı.

Panelin konuşmacıları ise Makine Mühendisi Doç.Dr. Arzu Gönenç Sorguç, Elektrik Mühendisi Kubilay Özbey, Çevre Mühendisi Yeşer Aslanoğlu, Şehir ve Bölge Plancısı Banu Özberk oldu.

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, insan hayatına değen her konuda sorunları ve çözüm önerilerini sunmakla görevli olduklarını ifade ederek başladığı konuşmasına şu sözlerle devam etti; “İnsan hayatına değen nen varsa, enerjiden tarıma, kentten sanayiye, kıyıdan ormana, madene, sanayileşmeye ne varsa sorunları varsa tespit etmek çözüm önerileri sunmakla görevliyiz. Yaptığımız sempozyumlarla 60 yıllık birikiminizi uzman arkadaşlar eşliğinde kamuoyu ile paylaşmaya çalışıyoruz. Zaman zaman yasanın bize verdiği görevlerle yerel ve merkezi iktidarlarla çalıştığımız oluyor.” dedi.

Konuşmasına, rüzgar ve elektriğin enerji elde etmede kullanılması gerektiğini belirterek sürdüren Soğancı şunları ifade etti; “ buy Nolvadex online Rüzgar ve elektrik enerjisi bu ülkenin enerji elde etme aracı olarak kullanılmalı. Ancak her türlü elektrik üretiminin avantajları ve dezavantajları vardır. Rüzgar Elektrik Santralleri (RES) projelerinde yer seçiminden proje fizibilitesi, montaj, işletme aşamalarına kadar tüm süreçte çevre öncelikle göz önüne alınarak değerlendirilmelidir. Halkın kabulü, diyalog ve dayanışma bu planlamada mutlaka önemsenmelidir.” dedi.

Mehmet Soğancı son olarak, amaçlarının enerji elde etme biçimindeki olumlu ve olumsuz yönleri kamuoyuna çıkarmak olduğunu ve bu aşamadan sonrasının ise yerel ve merkezi yönetimlerin uygulama politikalarına kalacağını söyledi.

Soğancı’nın ardından konuşan Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu ise Bodrum’un bir turizm kenti olduğunu hatırlatarak başladığı konuşmasına şöyle devam etti; “Yenilenebilir enerji kaynaklarının geleceğimiz için ne kadar faydalı olabileceğinin ve önemli olduğunun elbette ki bilincindeyiz. Ancak Bodrum gibi bir coğrafyada bu tip projeler, turizmimizi, geleceğimizi ve haklımızın mutluluğunu olumsuz yönde etkileyecekse buna karşı durmakta yerel yönetimler olarak bizim en önemli görevimizdir.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından programa katılan panelistler, dünya ve Türkiye’deki enerji elde etme yöntemlerinden, yenilenebilir enerji kaynaklarının potansiyellerinden, rüzgar elektrik santrallerinin olumlu ve olumsuz yönlerinden ve Yalıkavak-Geriş bölgesi ile Akyralar’da kurulması planlanan RES’lerin durumları hakkında izleyicilere bilgiler aktardılar.

  1. bölümünde izleyicilerin sorularının cevaplandırıldığı panel yaklaşık 3 saat sürdü. 

     

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.