Bodrum Gündem

TÜRKİYE’DE SİYASETİN GELECEĞİNİ CHP BELİRLİYOR…

26.05.2015
0
A+
A-

ömer süha manşetCumhuriyet Halk Partisi 24. Dönem Muğla milletvekili ve 25. Dönem 2. Sıra vekil adayı Ömer Süha Aldan, bugün Bodrum’da sabah basınla öğlen saatlerinde de BESİAD (Bodrum Esnaf, Sanayici ve İş Adamları Derneği) ile bir araya geldi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem purchase Lasix

Cumhuriyet Halk Partisi 24. Dönem Muğla milletvekili ve 25. Dönem 2. Sıra vekil adayı Ömer Süha Aldan, her iki toplantı da Türkiye gündemi, AK Parti hükümetinin izlediği politika ve 7 Haziran’da yapılacak seçimlere dair görüşlerini paylaştı ve kendisine yöneltilen soruları cevapladı. BESİAD’ın toplantısına CHP Muğla milletvekili Ömer Süha Aldan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CHP ilçe başkanı Recai Seymen, ve Bodrum’dan milletvekili aday adayları seçimine katılan Dr. Kerim Cangır ve Hüseyin Anıl’ın yanı sıra çok sayıda BESİAD üyesi katıldı.

Türkiye’de Siyasetin Geleceğini CHP Belirliyor…

CHP’nin müthiş bir çıta belirlediğini, Türkiye’de siyasetin geleceğini CHP’nin bu belirlediği çerçevede gelişeceğini iddia eden CHP Muğla milletvekili Ömer Süha Aldan, Ak Partinin ‘algının üzerine dini siyasete alet ederek, ırkçılığı, milliyetçiliği ya da bölgeciliği öne çıkarma döneminin ‘ Türkiye’de kapandığını söylediği konuşmasına şöyle devam etti “ Order Clonidine Online Şu ana kadar siyaset algı üzerine oluyordu. Siyaset partiler arasında arasındaki temel çizgileri belirleyen asıl etken sınıfsal temele dayanıyordu. Sınıfsal temel kalktı ortadan. Bu seçimde Cumhuriyet Halk Partisi sosyal demokrat bir parti olduğunu çok güzel vurguladı. AKP şöyle bir yaratıyordu ‘Bu ülkedeki çoğunluk Müslümandır, sünnidir, muhafazakardır, okur yazar oranı düşük insanlardan oluşur. ‘ AKP buna seslenerek şu ana kadar böylesine büyük bir ivme kazandı. Cumhuriyet Halk Partisi, cumhuriyetin değerlerini, niteliklerini göz ardı etmeden geçmişinden güç alarak gerçek bir sosyal demokrat parti olarak olması gereken tabloyu ortaya koydu. “

“Seçim Bildirgemiz Özgürlük, Adalet, Barış ve Refah Üzerine Kurulmuştur”…

CHP’nin açıkladığı seçim bildirgesinin sadece vatandaşın cebini ilgilendiren unsurlar içermediğine değinen CHP Muğla milletvekili Ömer Süha Aldan, söz konusu bildirgenin 4 temele dayandığını anlattı. Aldan “ Bunlardan bir tanesi özgürlük. Naçizane bu bildirgenin hazırlanmasında tuzu olan biri olarak söylüyorum; özgürlüklere çok önemli yer ayrılmış. Bul bildirgenin ikinci unsuru adalet. Türkiye’de bence adalet çürümüş de demeyeceğim ölmüştür. Bunun yeniden yapılanmasına çalışacağız. Üçüncüsü barışa dair önemli şeyler içeriyor. Barış da sadece Kürt-Türk meselesinden ibaret değil. Genel anlamda toplumsal olarak bizi bir arada tutan değerleri yitirdik, kutuplaşma en uç noktada. Dördüncü unsur da tabii ki refahtır. Refahtaki en belirleyici unsur ise bireyi üretime teşvik etmektir. Çünkü AKP’nin kar ikamesine dayalı büyüme anlayışı bu saatten sonra iflas etmiştir. Bizim bildirgemizde söylemimiz tarımdaki girdileri ucuzlatalım, gençleri köylerde tutalım, köyler sadece yaşlılara yönelik yerler olmasın. Hemen akabinde bütün köylerde okullar açılsın. Genç gerekli girdiyi elde edecek köyde kalacak, onun çocuğu da köyde yanı başındaki okula gidecek. Bildirgeyi bu kapsamda ele almak lazım” dedi.

“Bin Beş Yüz Liralık Asgari Ücret Ekonominin de Can Suyu Olacak”…

Yayınladıkları bildirgede asgari ücretin bin 500 lira olması ile ilgili konuşan milletvekili Ömer Süha Aldan, iş verenin işçisine ödediği asgari ücretle zaten geçinemediğinin farkında olduğunu ve bunun çözümü olarak da prim gösterilerek bu açığı kapatmaya çalıştıklarını kaydetti. Aldan, ödenen bu pirimler nedeniyle iş adamlarının devlet tarafından kesilen cezalar nedeniyle büyük miktarlarda ceza ödediklerini söyledi. Ömer Süha Aldan sözlerine şöyle devam etti “ Biz asgari ücreti tamamen vergi dışı bırakmak istiyoruz. Yunanistan başbakanı Çipras’ın iş başına gelir gelmez yaptığı ilk şey asgari ücreti arttırmak oldu. Üreten emek veren geniş halk kesiminin maaşlarındaki artış mutlaka harcamaya döner, bu reel sektörü canlandırır ve bunun belli bir yüzdesi de dönüp dolaşıp devletin kasasına vergi olarak girer. Bu bir can suyudur.”

AKP hükümetinin izlediği dış politikayı aymaz ve aptal bir politika olarak niteleyen Ömer Süha Aldan “AKP’nin Suriye ve Mısır’la yaşadığı sıkıntılar nedeniyle Köyceğiz’de Fethiye’de narenciye üreticisi zor durumda. Çünkü üretici elindekini buralardaki limanlar üzerinden yurt dışına gönderiyordu. Bundan daha aymaz ve aptal bir dış politika olamaz. Dış politikada asıl olan kendi ülke çıkarındır. Order Retin-A online

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.