Bodrum Gündem

HÜSEYİN TURGUT KARABAĞLI ORTAOKULU’NDAKİ BİLİM FUARI BAŞKANA SİGARA BIRAKTRDI

28.05.2015
0
A+
A-

Purchase Viagra turgut-karabağlı-manşetTUBİTAK 4006 bilim fuarları kapsamında Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulundan 84 öğrenci hazırladıkları 61 projeyi okul bahçesinde hazırladıkları stantlarda görücüye çıkardılar.

Plan B online treatment of bipolar disorder Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulu öğrencilerinin TUBİTAK 4006 bilim fuarları kapsamında hazırladıkları bilim şenliği öğrenci ve öğretmen arkadaşları tarafından büyük beğeni kazandı. Şenliği gezenler arasında bulunan Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez ; Neşenur Akansu ve Ülkü Ece Şehrli isimli öğrencilerin hazırladığı ve sigarının akciğerlerimize verdiği zararları gösteren çalışmasını izledikten sonra sigarayı bırakacağını söyledi. Okul müdür Erkan Güngör 2 hafta sonra öğrencileri ile birlikte Esnaf Odası başkanı Başeymez’i makamında ziyaret ederek sigara içip içmediğini kontrol edeceklerini ifade etti.

Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulu öğrencilerinin hazırladıkları bilim şenliği ile ilgili olarak görüştüğümüz okul müdürü Erkan Güngör , yapılan çalışmadaki amaçlarını öğrencilerin bilimsel düşünme, veri toplama ve topladıkları verileri hayata yorumlayarak geçirebilmelerini sağlamak olduğunu dile getirdiği konuşmasını şöyle sürdürdü “Öğrencilerimizin yaptıkları araştırma ve verileri de topluluk önünde sunarak öz güven kazanmalarını sağlamalarını hedefliyoruz.  Etkinliğimizde öğrencilerimiz tam 61 adet proje geliştirdiler. Projelerinin bir çoğunun fikir babaları kendileri. Etkinlikte proje geliştiren ve görev alan öğrenci sayımız 84. Bilim fuarı denince akla Fen ve Teknoloji gelir. Ancak Türkçe, İngilizce, sosyal bilgiler, teknoloji tasarım ve matematik dersinden kısacası tüm derslerden projeler geliştirdiler. Bu geliştirdikleri projeleri ile sadece kendilerini geliştirmekle kalmadılar düzenledikleri bu fuarla ilçemizdeki diğer öğrencilerimize de sunacaklar. İlk ve orta okullarda okuyan öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz de stantlarımızı ziyaret ediyorlar ve öğrencilerimiz yaptıkları etkinlikleri sunma imkanı buluyorlar. Böylelikle öğrencilerimiz topluluk önünde yaptıkları hitabetle öz güvenlerini de kazanmış oluyorlar. Ben bu etkinlikte görev ala tüm öğrenci, veli öğretmenlerimizle birlikte fuarımızı ziyaret eden tüm kurum temsilcilerimize teşekkür ediyoruz. “

Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulu okul müdürü Erkan Güngör, bundan sonra her yıl okul olarak her yıl bilim fuarımızı yapmayı planladıklarını kaydetti.

 

 

TUBİTAK 4006 bilim fuarı düzenledi

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.