Bodrum Gündem

“BODRUM’A YAKIŞANI YAPALIM. HÜKÜMETİN ALAMADIĞI SIVI ATIK TEKNESİNİ İMECE USULÜ BODRUMLULAR OLARAK BİZ ALALAIM”…

29.05.2015
0
A+
A-

Untitled-1 Valtrex buy online

VENÜS Katı Atık Alım teknesinin 2015 yaz sezon açılış törenine katılan Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, yarımadadaki tüm kurumları denizlerin temiz kalması için gerekli olan Sıvı Atık Teknesinin temini ile ilgili olarak yapılacak olan kampanyaya destek vermeye çağırdı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz ve Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ’ın katıldığı VENÜS Katı Atık Alım teknesinin 2015 yaz sezon açılış töreninde Bodrum’a ivedi biçimde alımının yapılması gerekli olan Sıvı Katık Alım teknesinin imece usulü alımı için tüm kurumların katılacağı bir kampanya çağrısı yapıldı.

“VENÜS Katı Atık Alım Teknesi,Geçen Sene 11 Bin Ton Çöp Toplamış “… buy metoclopramide

VENÜS Katı Atık Alım teknesinin yaz sezon açılış törenine katılan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon , Bodrum’da sürdürülebilir   kocadonturizm için denizlerin ne kadar önemli olduğunun farkında olduklarını belirttiği konuşmasına şöyle devam etti “Bizim yoktan var ettiğimiz bir mavi yolculuğumuz var. Süngerci ve balıkçı kayıklarımızdan yarattığımız guletlerimizle dünyada ilk defa mavi yolculuk diye bir turizm yapıyoruz. Bu turizm özellikle Gökova’nın kıyılarından Göcek ve Antalya’ya kadar devam eden bir turizm. Bu turizmi en çok yaptığımız bölge olan Bodrum kıyı bölgelerinde bu teknemiz geçen sene aldığım rakamlara göre 11 bin torba çöp toplamış. Bu sene bu torba sayısının aşağı düşeceğini umuyorum. Kaptanlarımız, gemicilerimiz hem de mavi yolculuğa çıkan arkadaşlarımız, turistlerimiz özellikle denizler temiz tutma kampanyasında bize çok büyük destek verdiler. Bu bilinçle bu sayının düşeceğine inanıyorum. Bu teknemizin sezon başlamadan önce kıyılarda yapmış olduğu temizlik çalışması ve sezon hızlandığında teknelerden topladığı çöplerle çevremize büyük katkı sağlıyor. Özellikle bu teknede çalışan ve Bodrum koylarının temizliğine kazandıran başta Denizciler Derneği’ne olmak üzere Deniz Ticaret ve Bodrum Ticaret Odası ile Bodrum Belediyesi’ne teşekkür etmek istiyorum. Bizim en büyük geçim kaynağımız turizm ve asla bu dalı kesmemek lazım. Bu gidişle inanıyorum ki Bodrum gelecek nesillere çok iyi bir şekilde emanet edilecek. “

“Bodrum’a Yakışanı Yapalım, Sıvı Atık Teknesini İmece Usulü Biz Alalım”…

Yeni turizm sezonumuz herkese hayırlı olmasını dileyen Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Başkanın ifade ettiği gibi denizler herkes açısından çok önemli olduğunu söyledi. Demiröz, Özellikle mavi yolculuğun başkenti olan Bodrum’da denizleri temiz muhafaza edebilmenin çok önemli olduğunu belirttiği konuşmasında bu temizliğe Bodrum’da faaliyet gösteren tüm kurumların da desek vermesi gerektiğinin altını çizdi. Demiröz, bu nedenle devletin yıllardır bir türlü alımını gerçekleştirmediği Sıvı Katık Alım teknesinin demirözBodrum’a kazandırılması için kurumları imece usulü yapılacak kampanyaya destek vermeye çağırdığı konuşmasına şöyle sürdür “Bu teknemiz katı atık toplama teknesi. Asıl olan kirletmemek. Ama kirlettikten sonra da bizler elimizden geleni yaparak bunları temizlemek için büyük bir gayret sarf ediyoruz. Hazır başkanlarım da buradayken bir söz almak ve açıklama yapmak istiyorum. Katı atıklar fiziki atıklardır ve bir şekilde temizlemek imkanı olan atıklardır. Ama sıvı atıklarla denizlerimizi kirlettiğimizde bunun temizliği çok daha zor olmaktadır. O yüzden sıvı atıklar hususunda da denizlerimizin kirlenmesini önlemek için hükümetin, devletimizin çıkardığı yönetmeliklerle özellikle Muğla bölgesi pilot bölge seçilerek’ gemilerden, teknelerden toplanan sıvı atıkların bertarafı yönetmeliği’ diye bunların önlenmesi için kurallar kaideler koydular. Maalesef devletimiz bunun alt yapısını tam olarak hazırlayamadığından geçerli ve işleyebilir halde olamadı bu sıvı atıkların toplanması. 3-4 yıldan beri sıvı atıkların toplanması hususunda mücadele ediyoruz. Fakat ne hikmetse ne devler ne de vali tarafından bir türlü çözülemedi. Şimdi ben hazır başkanlarım da buradayken bizler imece usulü bu tekneyi almıştık katı atıkların toplanması için. Sıvı atıkların toplanması hususunda da Bodrum’a yakışanı yapalım. Devletimizin bu güne kadar çözemediği bu meseleyi biz kendimiz burada yaptığımız gibi imece usulü ile bütün kurumlar bir araya gelerek sıvı atık toplayan, hatta deniz dibi temizliğinde, turizm teknelerinin kurtarılmasında kullanabileceğimiz, Allah muhafaza bir yangına müdahale edebilecek tarzda uygun olabilecek bir tekneyi hep beraber hayata geçirelim diyorum. “ Buy Topamax on line

Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz yapılacak bu kampanyaya özellikle Şoförler ve Esnaf Odası gibi kurumların yanı sıra Bodrum’da faaliyet gösteren diğer kuruluşlar, işletmeler kooperatiflerin de bu konuda destek vereceğini söyledi. Demiröz “Bodrum kendine yakışanı yapacaktır diye düşünüyorum. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Ve Çünkü devletten bu yönden çözüm birkaç yıldan beri bulunamıyor ve denizlerimiz de hızla kirleniyor. O yüzde şimdi buradan bir start veriyoruz ve sıvı atık teknesi için de bir kampanya başlatıyoruz esasında. Bu bir duyurudur bütün kurum ve kuruluşlar da destek versinler. Bodrum’a yakışan bir tekneyi de kısa vadede hayata geçirelim” dedi.

“Az Tüketelim ve İnsanları Bilinçlendirelim”…

Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, açılışta yaptığı konuşmada deniz kirliliğinin önüne geçebilmenin ilk nalbantoğlukoşulunun az tüketmekten başladığını belirttiği konuşmasında şunları dile getirdi “Başkanlarım gerekli şeyleri söyledi. Benim de buna ilave edebileceğim küçük bir şey var o da denizcilerimizin bilincini arttırmak. Tükettiğimiz şeyleri azaltmamız lazım, ondan sonra onu tekrardan kullanmanın yollarını bulmamız lazım, en sonunda da yok etmemiz lazım. Bu dünyadaki atıklarla ilgili söylenen, yapılması gereken şeylerin bu olduğunu bütün devletler söylüyor ve şimdi böyle bir eğilim var. Bizim de bunu yapabilmemiz için bireylerin tek tek bilinçli olması lazım. Bunun için de yalnız denizcilerimizi değil bütün Bodrum’un insanlarını bu konuda bilinçlendirmemiz lazım. Bununla ilgili gazete, televizyon gibi tüm mecraları kullanıp geleceğe daha temiz bir çevre bırakmak için uğraşmamız lazım” dedi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.