Bodrum Gündem

ÜNLÜ KARİKATÜRST BEDRİ KORAMAN, GÖZYAŞLARI İÇİNDE TOPRAĞA VERİLDİ.

02.06.2015
0
A+
A-

bedri koraman intTürkiye’nin en ünlü karikatüristi Bedri Koraman, Bodrum Belediyesi önünde düzenlenen törenin ardından Torba Mezarlığında toprağa verildi.
Cialis buy Professional Viagra Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem
Geçtiğimiz günlerde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden ünlü karikatürist Bedri Koraman için Bodrum belediyesi tarafından düzenlenen törende siyaset, sanat, spor ve basın camiasından yoğun bir katılım gerçekleşti.
Cenazede; Bedri Koraman’ın eşi Nil Koraman, oğulları Bedri Murat Koraman, kızları Şule Gerger, ortanca torunları Bedri Deniz Koraman, emekli Orgeneral Çetin Doğan, eski bakanlardan Fikret Ünlü, İmren Aykut, gazeteci yazar Fikret Bila, Can Pulak, Melih Aşık, Tahir Özyurtseven, Mete Akyol, karikatürist Salih Memecan, sanat dünyasından Rahmi Saltuk, Fedon, TOKİ eski başkanı Yiğit Gülöksüz, Beşiktaş Kulübü Başkan Yardımcısı Ahmet Nur Çebi, Muğla vali yardımcısı, Kamil Kökten, Kültür Turizm il Müdürü Veli Çelik, Çiçek Film sahibi Arif Keskiner, Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ilçe Emniyet Müdürü Can Candaş, BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, CHP Bodrum ilçe başkanı Recai Seymen, MHP Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Tosun, MHP Muğla milletvekili adayı Asım Başaran ve çok sayıda seveni katıldı.
Kocadon “O Benim Bedri Amcamdı”…
Belediye önüne Türk bayrağı ve Beşiktaş bayrağına sarılı olarak getirilen tabutu başında düzenlenen törende konuşan Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon, laik cumhuriyetimizin aydınlık ve medeni yüzü olan büyük bir ustayı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını dile getirdiği konuşmasına şöyle devam etti “Bodrum bugünlere geldiyse, bunda çok değerli sanatçılarımızın büyük emekleri vardır. Onlar Bodrum’un gönüllü turizm elçileriydi. Bodrum’a gönül verdiler ve Bodrum’un bu günlere gelirken basamakları bizlerle beraber tek tek çıktılar. Hatta öyle bir Bodrum sevdasıdır ki son yolculuğunu Bodrum’da yapmaktadırlar. Bedri Koraman Türkiye’de karikatürün babası olarak bilinir ama O benim Bodrum’da “Bedri Amcam” idi. Kendisine her zaman “Amca” demişimdir. Bedri Koraman’ın bende için çok önemli bir yeri var. Bugün burada Bodrum Belediye Başkanı olarak konuşabiliyorsam Bedri Amcamın da emekleri çoktur. Bu sebepten dolayı cenaze töreninin Bodrum Belediyesi’nde olması için sanat camiası ve Bodrum halkı için ailesinden izin aldım. Törenin burada olması için izin veren aileye çok teşekkür ederim. Hepimizin başı sağ olsun albuterol price .”

Koraman’ın tabutu başına gelenler arasında ilk kızı olduğunu iddia eden oyuncu Meral Küçükerol’la Koraman’ın eşi arasında gerginlik yaşandı. Meral Küçükerol’un tabutun başından gitmesini isteyen Nil Koraman’ı yanındakiler sakinleştirdi. Meral Küçükerol tepkiler karşısında “Bari burada karışmayın. Babamla burada da arama girmeyin. Beni konuşturmayın. Yeter artık.” Diyerek tabutun başında bir süre bekledikten sonra ayrıldı

Ünlü Karikatürist Bedri Koraman’ın cenazesi, Bodrum Belediyesi önünden omuzlarda taşınarak Adliye Camiinde kılınan ikindi namazına müteakiben düzenlenen cenaze töreninin ardından Torba Mezarlığında gözyaşları içinde toprağa verildi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.