Bodrum Gündem

KARAOVA BAĞ BOZUMUNA HAZIRLANIYOR…

26.06.2015
0
A+
A-

purchase misoprostol Untitled-1Karaova Köyler Panayırının ikinci ayağı olan Bağ Bozumu şenlikleri için ilk toplantı Bodrum Kent Konseyi önderliğinde Bodrum Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Order Retin-A Bodrum Gündem Haber

Bodrum Kent Konseyi önderliğindeki değerlendirme toplantısına Karaova Der Başkanı belediye meclis üyesi Ali Öztürk, Belediye Sosyal İşler Koordinatörü Mükerem Uyar, Bodrum Tarım Odası Başkanı belediye meclis üyesi Mehmet Melengeç ve başkan yardımcısı Recep Akdeniz, şarap üreticisi girişimci Erhan Yürüt, Tema Vakfı Bodrum Gönüllüleri Haluk Ortaç ve Çiğdem Erko, Boğaziçi Köyü muhtarı İbrahim Köksal, Kent Konseyi yürütme kurulu üyesi gazeteci Çiçek Bozoğlu, İlçe Tarım Müdürü Muammer Bektaş ve Konsey genel sekreteri Berna Tarhan katıldı.

24 Haziran’da Karaova Mustafa Kalem parkında Toprak Bayramı çerçevesinde gerçekleşen Karaova Köyler Panayırı’nın genel değerlendirilmesi ile başlanan toplantıda; 26-27 Eylül tarihlerinde yapılması planlanan Bağ Bozumu şenlikleri için yapılacak çalışmalarla ilgili fikir alış verişinde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu, Karaova Köyler Panayırındaki ilgiden son derece mutlu olduklarını, Eylül sonunda yapmayı planladıkları Bağ Bozumu Şenliği için de köydeki üreticilerle şimdiden görüşmeye başladıklarını ve katılım için ciddi bir talep aldıklarını kaydetti. Topçuoplu “Bu toplantıda Panayır sırasında yaşadığımız aksaklık ve eksiklerimizi konuşmak için bir araya geldik. Bu eksiklerimizi tespit edelim ki önümüzdeki Bağ Bozumu Şenliklerinde hem üretici olarak katılımcı sayımızı arttıralım hem de iki gün sürmesini planladığımız şenliğimizi dolu dolu geçirelim” dedi. Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu, Bodrum’un gıda ihtiyacını ağırlıklı olarak Fethiye’den karşıladığını, Karaova’nın atıl kaldığını dile getirdiği konuşmasına şöyle devam etti “Karaova denilince aklımıza sadece Bodrum’a bağlı köyler gelmesin. Milas’ın pek çok köyü de bu havzanın içinde yer alır. Biz Milas Kaymakamı ve Belediye Başkanı ile çeşitli görüşmeler yaptık. Onlar bu konuda birlikte çalışmaktan son derece memnun olacaklarını dile getirdiler. Ayrıca Milas Kent Konseyi de bu çalışmalarımızın paydaşı olacaktır”.

Daha sonra söz alan Karaova Der Başkanı belediye meclis üyesi Ali Öztürk, Karaova’daki tarımsal üretimi önemsediklerini, tüm çalışmaların Karaova’yı korumak ve üreticiyi mutlu etmek adına yapıldığına dikkat çekerken “Öz eleştiri için buradayız. Yerli halk bu tür organizasyonlara katılmak konusunda son derece çekingen davranıyor. Karaova Köyler Panayırı için beş bin km. yol yaptık ve daha da yaparız. Yeter ki üretici bizim yanımızda olsun. Karaova panayırında ki en büyük eksikliklerimizden biri turisti o bölgeye çekememiş olmamızdır. Eylül ayında yapacağımız Bağ Bozumu şenliğinde TURSAB ve BODER gibi kurumları da işin paydaşı olarak aramızda göreceğimizi biliyoruz. Bu şenlikte devlet, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve üniversitenin de içinde aktif olarak çalışacağı bir ekiple yola çıkmayı hedefliyoruz” dedi.

Bodrum’un faydasına olan tüm projelere destek olacaklarını ifade eden İlçe Tarım Müdürü Muammer Bektaş sözlerine şöyle devam etti  “ buy Xenical online İlçe Tarım Müdürlüğü olarak tarım, turizm, ticaret ve tarihi birlikte ele aldık. Karaova’ya özel projelerimiz mevcut, kaldı ki bazıları hali hazırda devam etmekte. Bu bölgelerde yapmakta olduğumuz çalışmalarımızda yatırımcıları sponsor yapıyoruz. Tıpkı Halı Kilim ve Butik Mandıra projelerimizde olduğu gibi. Bağ Bozumu şenliğinde İlçe Tarım olarak elimizden geleni yapacağız” .

Toplantıya; Bağ Bozumu Şenliği için organizasyon ekibi ile çeşitli çalışma guruplarının belirlenmesi ve etkinlikte yapılacak aktivitelerin seçilmesi ile devam edildi.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.