Bodrum Gündem

SAHİL BEYAZA BÜRÜNDÜ

SAHİL BEYAZA BÜRÜNDÜ
26.06.2015
0
A+
A-

buy Lamisil online buy Plan B Cialis Soft online Untitled-1Güllük’te halk plajına dökülen ve feldspat karışımı olduğu ileri sürülen kum, denizin rengini beyaza çevirince tedirginlik yarattı.

Selçuk Şimşek/Bodrum Gündem Haber

Turizm sezonuna hazırlık çalışmaları kapsamında Milas Belediyesince özel bir şirketten satın alınan plaj kumu, halk plajının bir bölümüne döküldü. Sabah saatlerinde işçilerin plajı kullanmaya başlamasıyla kumsalın aşırı beyaz rengi vatandaşların dikkatini çekti.

Bazı vatandaşların, durumu sosyal medyada paylaşmasının ardından belediye ekipleri sahile gelerek, özel şirket tarafından dökülen kumdan örnek aldı.

Öte yandan Milas Toplum Sağlığı Merkezi ekipleri de plajda inceleme yaparak hem sahilden hem de kumdan örnek aldı. Ekipler, alınan numunelerin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gönderileceğini kaydetti. Kumun feldspat ve kuvars karışımı olduğu öne sürüldü.

Numunelerin laboratuvar sonuçlarının belirlenmesinin ardından, kumun maden çıkması halinde plajda denize girişlerin bir süre yasaklanabileceği öğrenildi.

Vatandaşlar, özel bir şirketten alımı yapıldıktan sonra herhangi bir denetimden geçirilmeden kumun oldukça işlek plaja dökülmesine tepki gösterdi.

Yetkililer ayrıca, kitlenin kanserojen madde olma ihtimaline karşılık Güllük Halk Plajı’nda denize girilmemesinin daha doğru olacağı yönünde uyarılarda bulundu.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.