Bodrum Gündem

BURASI BODRUM, URFA DEĞİL…

30.06.2015
0
A+
A-

SEZON HALA BAŞLAMADI, BODRUMLU TURİZMCİ BAYRAMDAN SONRAKİ 76 GÜNDEN UMUTLU…KOCADON; “ESNAFIN KENDİSİNİ YENİLEMESİ GEREKİYOR” DEDİ.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem get Valtrex

Bodrumlu turizmciler Nisan ve Mayıs aylarında geçtiğimiz yıllara göre beklediklerini bulamadılar. Turizm sektörü Haziran ayında ise beklenenin çok daha altında gerçekleşiyor. Sektör temsilcileri Haziran ve Temmuz aylarında yüzde eksi 30’lar düzeyinde olduğunu ifade ederken, özellikle yarımadadaki en çok yatağa sahip olan Gümbet ve Bitez’de işletmeler kan ağlıyor.

dursun-yiğit-sezon-kötü-gidiyorOrtakent ise Gümbet ve Bitez’e göre kısmen daha iyi durumda. Ortakent’te halen yerel işletmelerin hizmet vermesi ve hizmet kalitesinin daha iyi olması birinci etken olarak kabul edilirken, denizin temiz olması sahil bandının uzunluğu da yine diğer beldelere göre daha çok tercih edilmesini sağlıyor. Ortakent’te konaklama sektöründe hizmet veren Dursun Yiğit “Bizim yerel işletmeciler olarak burayı korumamız restaurant, otellere sahip çıkmamız bir avantaj.” buy Retin-A online dedi. Yiğit şu değerlendirmeyi yaptı; “Yerli turistin, çocuklu ailelerin burayı tercih etmesi bizim için bir avantaj. Ama genel olarak kötü bir sezon yaşıyoruz. Türkiye’yi etkilediği gibi bizi de etkiledi. Turistimiz biraz az. Türk aileleri çocuklarıyla huzurlu tatil yapabilecekleri huzurlu bir yer olarak görüyorlar Ortakent’i. İnşallah bu kerelik bizi kurtarır.”

mahmut-kocadon-burası-bodrum-urfa-değilKOCADON: GEÇEN SENEYE GÖRE KÖTÜ GİDİYOR…

Aynı zamanda konaklama sektöründe hizmet veren ve Bodrum Ticaret Odası Başkanlığını da yapan Mahmut Kocadon Bodrum turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken “Ortakent’te yerli işletmeciler çok fazla. Bunun turizme çok fazla katkısı oluyor. Artı sessizlik var burada.” dedi.

Başkan Kocadon konuşmasını şöyle sürdürdü; “Sahilimizin ve hizmetlerimizin kaliteli olması Ortakent’in doluluk oranını yukarı çekiyor. Bodrum maalesef geçen seneye göre kötü. Geçen sene bu zamanlarda da aynı şeyi konuşuyorduk, fakat bu sene biraz daha aşağı indi. Ama ben şuna inanıyorum ki; Ramazan Bayramından, Kurban Bayramının sonuna kadar çok güzel bir sezon bekliyor bizi, bunu değerlendirmemiz lazım. Bu sene çok daha güzel olacak.”

YERLİ TURİST, YABANCIDAN ÇOK DAHA KALİTELİ…

Yerli turistlerin, yabancı turistten daha iyi ve daha kaliteli olduğuna vurgu yapan BODTO Başkanı Mahmut Kocadon “Ama yabancı turisti de kenara atmamak gerek.” Ketorolac online dedi.

Bodrum’da pahalı lahmacun haberleri ile ilgili olarak oldukça sert açıklamalarda bulunan BODTO Başkanı Kocadon Bodrum’un lahmacun ile anılmasından rahatsız olduğunu dile getirdi. Başkan Kocadon şöyle konuştu;

“Türkbükü’nde bir otel bu senede, geçen senede aynı şeyi yaptı. Bodrum lahmacunla anılmaya başladı. Biz Urfa mıyız? Medyada da hep bu var. Hiç kimse hizmetten, Bodrum kültüründen, güzelliklerinden bahsetmiyor. Karalamak diyemem, ama ben buna kıskanmak diyeceğim, başka yerler güzel Bodrum’umuzu kıskandığı için böyle karalıyorlar. Biz lahmacun diyarı değiliz.”

TARIM ve TURİZMİ BİRLİKTE YAPMALIYIZ…

Bodrum’un balığı, mandalinası ve kendine özgü mezeleri ve yemekleri ile anılması gerektiğini ifade eden Başkan Kocadon geçtiğimiz haftalarda düzenlenen Köyler Panayırı ile ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı; “Mumcular’da Belediyenin tarıma dayalı bir turizmi var. Geçen haftada biliyorsunuz bununla alakalı Valinin ve Belediye Başkanımızın katılımıyla bir panayır düzenlendi. Mumcular halkını tebrik etmek lazım. Yarımadanın bu tarafı olarak biz hata yaptık aslında, veya devletimiz bize yol göstermedi diyelim. Biz tarımı bırakıp sadece turizme yönlendik. Ama Mumcular tarım ve turizmle alakalı güzel bir yol haritası çiziyor.”

bodrumda-sezon-1ESNAF KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERMELİ…

BODTO Başkanı Kocadon eğer çarşıda ki esnaf kendisini yenilemez ise, bu senede olduğu gibi herkesin ağzından sezon çok kötü sitemlerinin duyulmaya devam edileceğini söyledi. Başkan özellikle Gümbet’in gürültüden kaybolmak üzere olduğuna da dikkat çekti.

Bodrum’un güvenli bir turizm beldesi olduğunu vurgulayan Başkan Kocadon “Turist Bodrum’a geliyorsa, kendini de güvende hissetmek ister. Sokaklarda resmi görüntü pek hoş olmayabilir, ama polis, zabıta araçlar ya da sivil olarak sokaklarda dolaşabilirler.” dedi.

Başkan Kocadon Bodrum Merkezin, Gümbet, Bitez ve Türkbükü’nün turizm açısından sıkıntılar yaşadığını ifade ederken Ortakent, Yalıkavak ve Turgutreis’in şu ana kadar nispeten daha iyi iş yaptığını da sözlerine ekledi.

Yorumlar

  1. Başarı özersinci dedi ki:

    Sayın başkan,sizin deyiminizle ve görüşlerinizden oluşan makaleyi okudum.Ben esnaf değil yarı zamanlı bodrumda yaşayan bir bireyim.Bodrumun her geçen gün kalabalıklaştığını ve 12 aynyaşama doğru yol aldığını herkes gibi bizde görüyoruz.Buna paralel Belediyenizin aynı kalitede ve denetlemeci bakış açısını göremiyoruz.Esnaf tan sıkıntılı bir durum gözlenmişse bu kontrol kimin elinde olmalı?Tabiki siz yetkililerin..Bodrumun dününü ve bugününü hepimizden çok daha iyi siz bilebilirsiniz.Sonuç çok çalışmak,kolları sıvayın ve şov yerine kaliteli ekipleri oluşturun…saygılarımla…

  2. Ayla Gürpınar dedi ki:

    Bu haberin içeriği Bodrum Yarımadası neden turizm de sınıfta kalıyor un, gerçek nedeninin hiç anlaşılamadığını gösteriyor. Vah-vah, sorumluluk gene esnafa yüklenmiş!
    Nerede, 2-5-10 yıllık turizm plan ve programları?
    Evet Sn.Kocadon, aynen dediğiniz gibi hatalar yaptınız, Devletin sizi yönlendirmesini beklemeniz ne büyük bir hata olmuş.