Bodrum Gündem

BODRUM’U ŞİMDİ DE PAKİSTANLI GÖÇMENLER İŞGAL ETTİ!..

02.07.2015
0
A+
A-
order Cytotec BODRUM’U ŞİMDİ DE PAKİSTANLI GÖÇMENLER İŞGAL ETTİ!..
Türkiye’ye iş bulmak ve çalışmak için gelen onlarca Pakistanlı, Bodrum Pazaryerini adeta işgal etti. Gündüzleri iş bulurlarsa çalışan, geceleri ise pazaryerinde konaklayan Pakistanlılar, buldukları ilk fırsatta kaçak yollardan Yunanistan’a, oradan da Avrupa ülkelerine geçmek istediklerini söylüyorlar.
Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber
Pazaryerinde yerleşik olarak esnaflık yapanlar ise oldukça tedirgin ve göçmenlerden dolayı müşteri kaybına uğradıkları yönünde şikayet ediyorlar. Bodrum Pazaryeri esnafı, Pakistanlı göçmenlerin pazaryerini mesken tutmalarından dolayı mağdur olduklarını ifade ederek, müşterilerinin korktukları için gelmediklerini söylediler.
SESİMİZİ DUYAN KİMSE YOK HER TARAF PİSLİK İÇİNDE…
Pazaryerinde esnaflık yapan Mevlüt Sözütok, göçmenler yüzünden müşteri kaybettiklerini söyleyerek şikayetini şu şekilde dile getiriyor;
“Efendim Pazaryerinde her yer Suriyeli-Pakistanlı olduğu için bakın müşteriler gelmiyor mekânlarımız boş. Kaç gündür bu böyle yetkililerden bir çözüm gelmiyor. İnsanlar buraya girmiyor. İnsanlar alışveriş yapmaz oldu. Mekânlarımız boş. Yani çıldırıyoruz, delirmek üzereyiz. Yetkililere feryat ediyoruz ama sesimizi duyan yok. Lütfen bunlara bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Burada esnafız, ama olmuyor bakın burada yatıyorlar görüntü pis.”
şimdide pakistanlılar bodrumu işgal etti (3)DERDİMİZİ ANLATACAK YETKİLİ KİMSE BULAMIYORUZ…
Pazaryerindeki dükkanlarda esnaflık yapan bir başka yurttaş ise şunları söyledi; “Biz 17 senedir buradayız, gördüğün gibi rezalet. Vallahi sabahtan zabıta ile görüştüm herhangi birşey demediler biz ilgilenmiyoruz, polisler görüşün dediler. Polisle görüştüm, ekip göndereceğiz onlar ilgilensin dediler, fakat onlarda da bir şey yok. Yani birisi birine atıyor, topu birisi birine atıyor. Ara yerde biz esnaflar kalıyoruz. Sabahtan dedim ki emniyete bari bir dilekçe yazalım, ekip gönderin ama hala bir gelen yok giden yok, bekliyoruz.”
BODRUM’A YAKIŞMAYAN BİR DURUM…
Bir başka esnaf ise bu görüntülerin Bodrum’a yakışmadığını dile getirerek görüşlerini şu şekilde dile getirdi; “Yani Bodrum gibi turistik bir bölgeye hiçbir şekilde yakışmayan bir olay. Sadece burası değil marina bölgesi, Barlar sokağının olduğu bölgeye her yer aynı. Belediye başkanının, valinin bu olaya bir çözüm bulmasını bekliyoruz, çünkü biz burada esnafız herkes bu konuda şikâyetçi. İş yapamıyoruz bu dükkânların ay sonu geldiğinde kirası var, elektriği var, suyu var yani biz bu şekilde bunları nasıl ödeyelim? Artık yetkililerden bir yardım bekliyoruz. Arkadaşlarda mağdur olsun istemiyoruz ama bu olay bu şekilde devam etmez. Şimdilik hiç kimse hiç bir şey yapmıyor. Sadece bekliyorlar. Bu insanların cebindeki para bitince ne olacak? Ya bizim cebimize el atacaklar ya sağdan soldan gelene el atacaklar, ya turistlere el atacaklar o zaman bir şekilde olay çıkacak. Birisinin başı kopacak. Kimseye zarar gelmeden şu durumla bir ilgilensinler.”
Esnaf turizmin sıkıntılı olduğuna dikkat çekerek buy Cialis online “Salı günü en yoğun olan pazarımız onda bile turisti artık sayıyoruz. Esnaf kan ağlıyor” dedi.
şimdide pakistanlılar bodrumu işgal etti (1)YUNANİSTAN İLE TÜRKİYE’Yİ KARŞILAŞTIRIYORLAR…
Esnafın şikayetlerini dile getirmesini gören, bir miktar Türkçe konuşabilen Pakistanlı göçmen ise oldukça dikkat çekici şeyler söyledi. Türkiye ve Yunanistan’ı karşılaştıran Pakistanlı göçmen, Türkiye’deki ücretlerin düşük ve çalışma şartlarının da zor olduğunu söyledi. Türkiye’de 300 avroya iş bulunurken, Yunanistan ve Avrupa ülkelerinde bin yüz avro ücret alındığını söyleyen Pakistanlı göçmen, Türkiye’de sağlık hizmeti alabilmek için para gerektiğini, Yunanistan ve Avrupa ülkelerinde ise sağlık hizmetlerinin problemsiz ve bedava olduğunu ifade ederek amaçlarının bu ülkelere girmek olduğunu dile getirdi.
TÜRKİYE’DE 12 SAAT ÇALIŞIYORSUN VE 800 LİRA ALIYORSUN…
Türkiye’de patronların işçileri 12 saat çalıştırdıklarını ifade ederek şikayet eden Pakistanlı göçmen, Pakistan’da elektrik problemi olduğu için çalışamadıklarını ve bu nedenle Türkiye üzerinden kaçak yollar ile Yunanistan ve Avrupa ülkelerine gideceklerini ifade ederek, kırık dökük Türkçesiyle şunları söyledi; “Aylık kaç para 800 lira. Az para. Patron, fabrika aylık 800 lira. Kaç 300 dolar. Yunanistan’a gidiyor Lübnan’a gidiyor kaç para? Bir bin 500 Euro, bir bin iki bin Euro problem yok, burada her şeyde problem var. Yatıyor yok nerede ev yok. Ev var para kaç para aylık bir bin aylık. Su kaç para bir buçuk lira su kaç lira 60 lira. Nerede yatıyor hepsi? Ekmek yok, para yok, problem var. Hepsi başkaldırıyor, problem yok. … Nerede yatıyor bu adam? Burada lazım yatıyor, misafir var. 5 gün, 10 gün hepsi gidiyor inşallah Yunanistan’a. Türkiye yok lazım. Türkiye var iş var burada. Dünyada her tarafta iş yok Türkiye’de iş var. .. Aylık kaç para 800-900 lira. Ne kadar lazım bin lira para lazım. Ekmek kaç para? Gaz para su para elektrik para hangi Türkiye çalışıyor. Yatağan çalışıyor, Muğla çalışıyor, Marmaris çalışıyor. 300 lira Türkiye’de kaç saat çalışıyor 12 saat çalışıyor. Baktı 12 saat yok patron diyor git, iş yok. Burada her tarafta iş var. Pakistan’da buraya geliyor Suriye’de buraya geliyor.” cheap esomeprazole
Pazaryerinde bir araya gelerek kameramıza ropörtaj veren arkadaşlarına destek veren yaklaşık 50 Pakistanlı göçmen ise kameralarımız karşısında “Türkiye Türkiye Zindaba”, “Cumhurbaşkanı Zindaba” şeklinde sloganlar attılar.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.