Bodrum Gündem

BODRUM’UN BAZI BÖLGELERİNDEKİ SU SIKINTISI, VATANDAŞI PERİŞAN ETTİ!!!

BODRUM’UN BAZI BÖLGELERİNDEKİ SU SIKINTISI, VATANDAŞI PERİŞAN ETTİ!!!
24.07.2015
0
A+
A-
order vardenfil online Bodrumun-bazı-mahallelerindeki-yaşanan-su-kesintileriBodrum’un bazı mahallelerindeki, yaşanan su kesintileri, vatandaşların duruma tepki göstermelerine neden oluyor. Kent Haber merkezine gelen vatandaş ihbarlarında Gümbet başta olmak üzere, Yalı Çiftlik, Yalıkavak ve Turgutreis’te bazı bölgelerde sıkıntı verecek düzeyde su sıkıntısı yaşandığı iddia ediliyor.
Mehmet Can Meral/Bodrum Gündem
Gümbet Mahallesinde bulunan 70 haneli, yazları yaklaşık 300-350 kişi nüfusu olan Gümbet Sitesi sakinleri, yaz ortasında susuz kaldıklarını belirterek duruma tepki gösterdiler. Yetkili kurumlar nezdinde yaptıkları tüm girişimlere rağmen sorunlarına bir türlü çözüm bulamayan site sakinleri, dertlerini anlatmak için çağırdıkları Kent Haber muhabirinin karşısına kalabalık bir grupla çıkarak adeta feryat ettiler. İki yıldır su sıkıntısı yaşadıklarını, son 10 gündür ise adeta perişan olduklarını dile getiren vatandaşlar, yetkililerden biran önce sorunlarının çözülmesini istediler.
Site sakinleri iki sene öncesine kadar sitelerinde kendilerine ait 100 tonluk bir su depolarının bulunduğunu ve o deponun yetkililerce kaldırılarak her eve saat takıldıktan sonra ciddi boyutta su sıkıntısı yaşamaya başladıklarını dile getirdiler. Sorunun çözümü noktasında hiçbir yetkiliye ulaşamadıklarından şikayet eden site sakinleri, “Bodrum Belediyesi MUSKİ’ye yönlendiriyor, MUSKİ halledilecek diyor ama zaman söyleyemiyorlar” diyerek isyan ettiler.
Yaklaşık 30 yıldır Gümbet Sitesinde oturduğunu belirten Canan Küçükeren adlı vatandaş yaşadıkları su sıkıntısının kendilerini çok mağdur ettiğini belirterek şunları söyledi; esomeprazole price “Bu yaz sıcaklarında ne yapacağımızı bilemez haldeyiz. İki sene öncesine kadar sitemizin genel bir deposu vardı ve bu genel depo dolayısıyla biz pek su sıkıntısı çekmiyor idik ama neyazık ki belediye bize şebeke suyu vereceğini, yeni su borularının döşendiğini, hatta Dalyan’dan bile su geleceğini ve bu nedenle sorunumuzun ortadan kalkacağını ve büyük genel depoya ihtiyaç olmadığını bildirdi. Biz bunun üzerine genel depomuzu iptal ettik ve sadece belediyeden gelecek olan suya bağımlı kaldık. Neyazık ki bu bayram boyunca da sitemize 7 gün hiç su ulaşmadı”
Sitelerinin deniz seviyesinden çok yüksekte olduğu için bu sıkıntıları yaşadıklarını belirten Canan Küçükeren konuşmasına şöyle devam etti; “Gerçekten bayram üzeri olması, bir de bu kadar çok insanların misafirlerinin olması, üstüne bir de sıcaklar bizi canımızdan bezdirdi. Ne yapacağımızı bilemez haldeyiz ve MUSKİ’ye sesleniyoruz. Bodrum Belediyesi diyor ki; ‘Artık benim konuda yapabileceğim fazla birşey yok çünkü biz Büyükşehir belediyesi olduk ve sorunlarımızı Muğla çözecek’. Sizlerden rica ediyoruz, artık lütfen bizim bu sorunumuza çare bulun. Bodrum gibi bir yerde insanları bu kadar mağdur etmeye kimsenin hakkı yok”
Küçükeren‘in söylediklerini doğrulayan site sakinlerinden Nejat Evrenus ise sitelerinin bitişiğinde bulunan başka bir sitede ise su sıkıntısı yaşanmadığını belirterek şunları söyledi; Fluoxetine price “Mutlu Sitesinde su sorunu yok, ama aynı seviyede olmamıza rağmen bizde bu sorun var. Bu da şuradan kaynaklanıyor, Mutlu Sitesinin kaynağı eski Bitez Belediyesinin açmış olduğu su kuyuları ile bu su sıkıntısını yaşamıyorlar. Biz ise bu ana hatta su var bahanesiyle bu sıkıntıyı yaşamaya devam ediyoruz. Biraz önce hanımefendinin söylediği gibi 10 gündür su diye kıvranıyoruz buralarda. Bunun çözüm yoluyla ilgili eskiden yöneticiyken bir çözüm sunmuştum. Dedim ki Bitez’den Mutlu Sitesine verilen kanaldan bir kanalda bize verilsin, bu sıkıntıyı bizde yaşamayalım onlarla birlikte dedim fakat, olumlu bir çağrı alamadık bu durumla ilgili”
Yaklaşık 10 gündür neredeyse her saat muslukları kontrol ettiğini belirten Mahal Evrenus ise sorunun çözümü için Bodrum Belediyesinin Büyükşehir nezdinde girişimlerde bulunmasını isteyerek şunları söyledi; “MUSKİ, MUSKİ diyorlar ama MUSKİ’yi aradığımızda muhattap olduğumuz hiç kimse yok. Oradaki bir eleman ben burada elemanım, yapacak hiçbir şeyim yok, telefon numarası ver diyoruz, telefon numarasını bilmiyorum diyor. Çok sıkıştırınca bir telefon numarası veriyorlar ama telefon numarası da cevap vermiyor. Aslında bu işle belediyenin ilgilenmesi gerekiyor çünkü bizim muhattabımız belediye olmalı. Belediyeye telefon ediyorum, belediyedeki bayanda, ‘Bu bu numara’ diyor bize verdikleri numarayı veriyorlar. Bunu ya belediye başkanı kendi gidip konuşmalı yada yardımcıları gidip konuşmalı bu konuyu”
Emekli eğitimci, Gümbet Sitesi yönetim kurulu başkanı Hasan Gürsu ise komşularının susuzluk sıkıntılarını MUSKİ’ye defalarca bildirdiklerini ve kendisinin de komşuları karşısında zor durumda kaldığı belirterek şunları söyledi; “Konuyu MUSKİ’ye defalarca ilettik ama konuya olumlu bir yanıt alamadık. Biraz önce ifade ettikleri gibi değişik bahanelerle halledeceğiz diyorlar ama konu halledilemiyor. Ben de zor durumda kalıyorum. Komşularımız su akmıyor dediğinde onlara verecek cevabım olmuyor. En kısa sürede çözüme ulaşmasını yürekten diliyorum, diliyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesini bekliyoruz” 
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.