Bodrum Gündem

BÜYÜKŞEHİR MUĞLA BASINI İLE BİR ARAYA GELDİ…

25.07.2015
0
A+
A-

büyükşehir muğla basını ile buluştu (12)MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR.GÜRÜN MUĞLA’DA GÖREV YAPAN YEREL VE ULUSAL BASININ TEMSİLCİLERİYLE İLE BULUŞTU…

 Bodrum Gündem Haber

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 24 Temmuz Basında sansürün kaldırılışı ve Basın Bayramı nedeniyle Muğla ili genelinde çalışan basın emekçilerini bir araya getirdi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen yemeğe, Muğla ili genelinde basın alanında çalışan medya mensupları, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Ünal Türkeş, Halikarnas Balıkçısının manevi oğlu Prof.Dr.Şadan Gökovalı, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve Muğla Büyükşehir Belediyesi daire başkanları katıldı.

Strattera Buy cem ketenci order Paxil Viagra Gold no prescription Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın Dayanışma yemeğinde, Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan, 1908’de basında kalkan sansürün çeşitli yasal düzenlemeler ve kısıtlamalar ile halen devam ettiğini, basının özgür olmasının halkın doğru bilgilendirme ve düşüncenin serbest yayılma hakkının bir aracı olduğunu söyledi.

Fethiye Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Baykuş, Türkiye’nin gelişmesi, ilerlemesi için yerel ve yaygın basının güçlü olması gerektiğini, bu tür anlamlı toplantılarla il genelinde hizmet veren gazetecilerin kaynaştığını, tanıştığını söyledi ve geceyi düzenleyen Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti.

kenan gürbüzMuğla Gazeteciler Cemiyeti Genel sekreteri Kenan Gürbüz, ülkenin içinde bulunduğu durumda gazetecilerin ayrıştıran değil birleştiren haberler yapması gerektiğini söyledi ve bu anlamlı günde Muğla iline büyük hizmetler vermiş Muğla Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdürü Hasan Önkaş’ı ve gazeteci Ahmet Bayrak’ı saygı ve rahmetle andıklarını söyledi.

ünal türkeşMuğla Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Ünal Türkeş, basın mensuplarını bir araya getiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’ün 20 yılı yaklaşan görev süresi boyunca her dönem oylarını arttırarak ve Muğlalının desteğini alarak seçildiğini söyledi ve Başkan Gürün’ün bu başarısında basınla dayanışma içerisinde olmasının ve hiçbir zaman yanlış çizgiye sapmamasının payı olduğunu belirtti.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, basında sansürün kaldırılışının 107.yılında Türkiye’de hala basının hiç olmadığı kadar baskı altında olduğunu söyledi ve gerçek demokrasinin ayrılmaz parçası olan halkın doğru haber alma hak ve özgürlüğü sağlamak için çalışan bütün gazetecilerin basın bayramını Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği bu anlamlı gecede kutladı.

büyükşehir muğla basını ile buluştu (17)Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Muğla’da yerel gazeteciliğin bulundukları ilçelerdeki vatandaşları doğru bilgilendirme anlamında geliştiğini fakat Fethiye’de veya Datça’da yaşanan bir gelişmenin Muğla ili genelinde duyurularak Muğla kamuoyunun oluşmasında sıkıntılar olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla 13 ilçesiyle farklı farklı yerleşimlere sahip, kendi içerisinde biraz kapalı ve ilçesine şoven duygularla bağlı bir il. Oysa Muğla’nın bir olması, beraber olması, herkesin birbirinden haberi olarak Bodrum’lu hemşerilerimizin Menteşe ile ilgili bir gelişmede sevinç ya da kaygı duyması gerekir. Muğla ilinin birbirinden haberdar, birbiriyle ilgili sorunları bilmesi ve birlikte çözüm üretmesi lazım. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak Hedefimiz bir Muğla bir sloganımızla da Muğla’nın bir olduğunu, beraber olduğunu, sorunların hepimizin sorunu olduğunu, çözümlerinde hepimiz için bir sevinç kaynağı olacağını anlatmaya çalışıyoruz.” dedi.

büyükşehir muğla basını ile buluştu (9)Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın Dayanışma gecesinde ayrıca Muğla’da yayın yapan en eski ve yeni yayın kuruluşlarına ve en genç, en yaşlı basın mensuplarına birer plaket verildi. Muğla’da yayın yapan en eski gazete Devrim, en yeni gazete Kent Gazetesi’ne ödüllerini Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, en genç gazeteci Fethiye Dost gazetesinden Çiğdem Canpolat’a ve en yaşlı gazeteci Ünal Türkeş’e ödüllerini Bahattin Gümüş verdi.

Muğla ili genelinde yayın yapan gazetelerin ilk sayılarının sergilendiği Basın Dayanışma gecesine Muğla ili genelinde çalışan gazeteciler yoğun ilgi gösterdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.