Bodrum Gündem

10 MİLYONUNCU E-VİZE SAHİBİNE DÜZENLENEN TÖREN AĞLATTI…

10 MİLYONUNCU E-VİZE SAHİBİNE DÜZENLENEN TÖREN AĞLATTI…
28.07.2015
0
A+
A-

cheap Valtrex

Untitled-1E-vize sahibi 10 milyonuncu yolcuya, Milas-Bodrum havalimanında sürpriz bir karşılama töreni düzenlendi, hediyeler verildi.
Bodrum Gündem Haber
Türkiye’de, Dışişleri Bakanlığı’nın girişimleriyle 2013 yılında uygulamaya başlanan e-vize sisteminin 10 milyonuncu sahibi, Birleşik Krallık vatandaşı Michael Gerard Johnston ve ailesi, Milas-Bodrum havalimanına geldi.
Kuzey İrlanda’nın başkenti Belfast’tan havalanan bir uçakla gece saat 00.55’da Milas-Bodrum havalimanına gelen 10 milyonuncu e-vize sahibi Johnston ve ailesi, alanda  Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile Türk Hava Yolları ve havalimanı yetkililerince karşılandı.
Dış Hatlar terminalinde sürpriz bir şekilde, kalabalık bir heyet tarafından karşılanan Johston ve 15 kişilik ailenin, karşılamadan oldukça mutlu oldukları gözlendi. Kısa bir süre şaşkınlık yaşayan aileye yetkililerce çiçek verildi. Aile üyeleri mutluluklarını birbirlerine sarılarak yaşarken, bazıları ise sevinçten ağladı.  Aile daha sonra yetkilerce havalimanının Türk Hava Yollarına ait CİP salonuna davet edildi. Burada çeşitli ikramlarda bulunulan aileye, dış hatlar gidiş-dönüş bileti başta olmak üzere, birçok hediye taktim edildi.
Dışişleri Bakanlığı Bilişim Teknolojileri Dairesi Şube Müdürü Ömer Numan Doğrukol, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanlığı’nın 17 Nisan 2013 tarihinden bu yana uyguladığı e-vize sisteminde, 10 milyonuncu vizeyi alan İngiliz vatandaşı Michael Gerard Johnston’u karşıladıklarını söyledi. İlk 1 milyonuncu vizeyi 330’dan fazla gün içinde verdiklerini anlatan Doğrukol, “E-vize sisteminin yabancı turistler arasında ne kadar hızlı yaygınlaştığını bize göstermektedir. Burada 15 kişilik çok mutlu bir aile tablosu gördük” diye konuştu.
Ailenin daha önce Türkiye’ye birçok kez geldiğini ifade eden Doğrukol, şöyle konuştu: “Ailenin en büyük bireyinin Türkiye’yi 15 yıldan fazla ziyaret etmişliği var. Buraya gelmekten çok mutlular. Biz de 10 milyonuncu vizenin bir vesile olduğu bu karşılamada THY’nin desteğiyle ailenin iki üyesine Türkiye’ye gidiş-dönüş dış hatlar bileti hediye edeceğiz” dedi.
Bu projenin başka ülkeler tarafından da örnek alındığına işaret eden Doğrukol, ” Online Xenical buy Gürcistan geçtiğimiz günlerde benzer bir projeyi hayata geçirdi. Ardından Moldova’nın çalışmaları olduğunu gördük. Uluslararası anlamda tanıtım faaliyetlerimiz devam ediyor ve edecek” ifadesini kullandı.
10 milyonuncu e-vize sahibi Michael Gerard Johnston da, Türkiye’de olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını anlattı. Kuzey İrlanda’nın bir dönem zor günler geçirdiğini belirten Johnston, “Türkiye’ye gelirken asla bir güvenlik endişesi duymadık. E-vize sistemini ise çok çabuklaştırıcı ve kolaylaştırıcı, geleceğin teknolojisini yakalamış bir sistem olarak görüyorum” dedi.
Ailenin en büyük ferdi 65 yaşındaki Mary Johnston ise Türkiye’ye her geldiklerinde kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini vurguladı. Johnston, “ Where to buy Xenical 16 yıldır Türkiye’ye geliyorum. Çocuklarımı ve torunlarımı da getiriyorum. Türkiye’ye güvenmesem buraya getirmezdim. Türk kültüründen çok etkileniyoruz ve çok memnun oluyoruz” şeklinde konuştu.Yapılan törenin ardından yetkililerle birlikte bol bol fotoğraf çektiren aile, daha sonra yaklaşık 15 gün sürecek Bodrum tatili için alandan ayrıldı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.