Bodrum Gündem

MUĞLA GAZETECİLER CEMİYETİ “MEDYA BAŞARI ÖDÜLLERİ” SAHİPLERİNİ BULDU…

28.07.2015
0
A+
A-

Untitled-1Muğla Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Medya Başarı Ödülleri Töreni’nde ödüller sahipleriyle buluşurken, Bodrum Gündem Gazetesinden Çiçek Bozoğlu ve Bodrum Yarımada Gazetesinden Tülay Sükun en iyi röportaj dallarında ödül aldılar.

Bodrum Gündem Haber buy Premarin online

Düzenlenen ödül törenine Muğla Valisi Amir Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Anadolu Spor Gazeteciler Derneği Başkanı İbrahim Erdoğan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun, Sivil Toplum Örgüt Üyeleri, Siyasi Partiler, Oda Başkanları, Dernek Başkanları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Törende konuşma yapan Vali Amir Çiçek şunları söyledi; ‘’ Muğla’ da böyle cemiyetlerin faaliyetleri bizleri bir araya getirmenin ötesinde güzel çalışmalar oluyor. Biz bunların her zaman yanındayız. Özellikle Muğla İlinde yerel muhabirlerimiz, ulusal muhabirlerimiz, medya sahibi, bütün bu konuda emek sarf eden herkesin muhakkak Muğla’mızın gelişmesinde birliğinde, beraberliğinde, sosyal ve ekonomik statüsünün gelişmesinde her şeyden öncede Muğla’nın gelişmesiyle Türkiye’mize büyük katkısı olan herkese burada teşekkür ediyorum’’.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut konuşmasına başlamadan önce ‘’ Ülke genelinde basın şehitlerimizi ve yitirdiğimiz gazeteci dostlarımız Yükselecek Demirel, Hasan Önkaş, Hilal Köseoğlu, Ahmet Bayrak, Adem Güngör ve daha birçok değerli isimlerin anısına sizleri 1 dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum’ generic Lithium ’ dedi.

Saygı duruşunun ardında konuşmasına başlayan Akbulut şunları söyledi; ‘’Gazetecilik mesleği, mesafe mesleğidir. Biz görevimizi yaparken kurumlara ve kişilere olan mesafemizi korumak zorundayız. Mesleğe yönelik en büyük tehdit, belli kurumlara ve kişilere yakın olmaktan ve algılanmaktan kaynaklanıyor. Muğla Gazeteciler Cemiyeti yönetimi olarak ben ve arkadaşlarım bu yeni süreçte bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü her türlü kazancın ve ilişkinin üzerinde görmekteyiz. Muğla Gazeteciler Cemiyeti, hiçbir siyasi partiye ve siyasi görüşe, diğerlerinden daha yakın ya da uzak değildir. Muğla Gazeteciler Cemiyeti temsiliyet hakkına inanır. Bu noktada hiç kimse özgürlük ve bağımsızlık karakteri üzerine inşa edilmiş cemiyetimizi, arka bahçe olarak çözüm ve partner göremez. Muğla Gazeteciler Cemiyeti, bağımsızdır ve biz bu bağımsızlığı korumak ve kollamak niyetindeyiz. Bu amaçla Muğla Gazeteciler Cemiyeti yönetimi olarak ben ve arkadaşlarım yeni bir sürecin ilk adımını atıyoruz. Klasikleşmiş rutinleşmiş sivil toplum örgütü olmaktan daha aktif, daha sorumlu, soran sorgulayan ve bunu kamuoyuyla paylaşan bir konuma gelmek istiyoruz. Biz tarafsız gazetecilikten yöne tarafsız, halktan yana tarafsız. Kimsenin adamı değiliz, kimsenin adamı olmayacağız. Kimse bizi arka bahçesi olarak görmesin. Bu gazeteciliğe yapılmış bir hakarettir. Biliyorsunuz bu memlekette gazetecilik artık suç faaliyeti kapsamında fikir hürriyeti, fikir eşitliği ve basın özgürlüğü adına özgürlüğünü kaybeden birçok gazeteci meslektaşımız, terör örgütü suçlamasıyla karşı karşıya gazeteci hala hapiste, bir o kadarının da davası devam ediyor. Sistem artık gazetecilik mesleğini taraf olmaya zorlayan bir hal aldı’’ dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca ‘’ Muğla Gazeteciler Cemiyetinin yeni yönetimi 3 ay dolmamış olmamasına rağmen kendilerine çok teşekkür ediyorum. Çünkü 3 ay içerisinde yeni bir merkezin oluşması arkasından böyle muhteşem bir 24 Temmuz kutlaması yapması, yarışma düzenlemesi ve belli bir projeler içerisine girmesi gerçekten Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak bizleri son derece mutlu etmiş, ümitlendirmiştir Order Lamisil “ dediği konuşmasına şöyle devam etti “ Tabi ki sayın başkanım bu konuşmasını sevmeyen arkadaşlarımız olabilir. Değerli konuklar 24 Temmuz gerçekten bizim için esasında anılması gerekmeyen bir gün. 107 yıl önce sansür kaldırılmış ama her geçen gün her iktidarın değişik politikasıyla maalesef sansür süratle uygulamaya devam etmiş ve hala daha devam etmektedir’’ dedi.

Konuşmaların ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim üyesi Doç Dr. Ünal Bozyer, Radyo Televizyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç Dr. Serdar Karakaya, Radyo Televizyor Çil ve Basın Yayın Enformasyon Şube Müdürü Erol Kütahya’lıdan oluşan seçici kurul tarafından 11 kategori üzerinden değerlendirilen Medya Başarı Ödülleri Protokol üyeleri tarafından sahiplerine verildi. Ayrıca Muğla Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulunca “Yönetim Kurulu Özel Ödülleri” sahiplerini buldu.

Cemiyete yeni üye olan basın mensuplarına Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut tarafından rozetlerinin takılmasının ardından basın mensupları gece boyunca canlı müzik eşliğinde eğlendiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.