Bodrum Gündem

TURİZM BAKANI TALİMAT VERDİ, KORUMAYA ALINDI…

TURİZM BAKANI TALİMAT VERDİ, KORUMAYA ALINDI…
30.07.2015
0
A+
A-
tavşan-adası-turizm-bakanı-talimatı-ile-koruma-altına-alındıBodrum’un Gümüşlük Mahallesi’nde bulunan tarihi Asar Adası, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in talimatıyla koruma altına alındı. order Ventolin
Bodrum Gündem Haber
Alınan bilgiye göre, Bodrum’a bağlı Gümüşlük Mahallesi’ndeki Myndos Antik Kenti’nde bulunan ve bölgede yapılan kazı çalışmalarının ardından ortaya çıkan birçok eski döneme ait tarihi kalıntılar, Bodrum Müze Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasıyla korumaya alındı.
Asar Adasını kültür turizmine kazandırmak amacıyla geçtiğimiz yıllarda bölgede kazı çalışmaları yürütüldü. Yapılan çalışmalarda, antik dönemden bu yana kutsal alan olarak kullanılan kilise kalıntıları ve Selçuklu Dönemine ait çeşitli sikkeler ile mezarlara rastlandı.
Şuanda bölgede herhangi bir kazı çalışması yapılmaması ve Ada etrafında bulunan tellerin eskimesi üzerine ekipler harekete geçti. Tarihi Asar Adası’nı çevreleyen eski teller, Bodrum Kalesi Sualtı Müze Müdürlüğü ekiplerince yenilenerek ören yeri korumaya alındı. Yaklaşık 4 gün süren çalışmaların ardından bölgeye daha modern görünümlü 100 metrelik bariyer ve tel konularak izinsiz girişlere kapatıldı.
Bu çalışmanın açığa çıkan kültür varlıklarını korumak, eskiyen telleri yenilemek ve tahribatın önüne geçebilmek amacıyla yapıldığı belirtildi. Bir güvenlik görevlisinin de nöbet tuttuğu bölgede, ada içerisine girilmesine ve tarihi taşlara tekne bağlanmasına izin verilmiyor.
Bu arada yerli ve yabancı turistler, denizden yaklaşık 50 metre yürüyerek ulaşılabilen Asar Adası’na gelerek, tarihi alanı görme ve fotoğraflama şansı da buluyor.

Antibiotics purchase Prozac

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.